Τάσεις Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-12! Πάρε μια γεύση από τη νέα σεζόν!

Κάθε τέτοια σεζόν βρισκόμαστε με το ένα πόδι στις καλοκαιρινές μας διακοπές και με το άλλο στη νέα σεζόν που πρόκειται να έρθει. Τι μακιγιάζ θα φορεθεί το Φθινόπωρο; Είναι οι σκιές in fashion; Με τα φρύδια τι γίνεται; Ποια κραγιόν θα “παίξουν”; Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στα backstage των διεθνών σχεδιαστών μόδας και σου δίνουμε μια πρώτη γεύση για τα νέα trends που μας έδειξαν στα fashion shows τους για την σεζόν Φθνόπωρο- Χειμώνας 2011-12. Εφάρμοσέ τα από τώρα και δείξε πόσο ενημερωμένη είσαι σε θέματα ομορφιάς!

Φρύδια: the bigger the better!

Φρύδια! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επέλεξα να τα αναφέρω πρώτα! Τις τελευταίες σεζόν έχουμε δει τα φρύδια να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο μακιγιάζ μας βάζοντας πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα υπόλοιπα σημεία του προσώπου μας. Τα νέα φρύδια, ή αλλιώς το κάδρο του προσώπου μας, όπως αρέσει στους make up artists να τα λένε είναι εντελώς φυσικά, έντονα, αλλά πάντα περιποιημένα και (προσοχή!) χτενισμένα ανοδικά με gel! Τα είδαμε να πρωταγωνιστούν στους οίκος Runhof και Calvin Klein, ενώ στο catwalk του Etro τονίστηκαν ακόμη περισσότερο με καφέ σκιά η οποία σκαρφάλωνε μέχρι ψηλά στο κόκαλο του ματιού πράγμα που επαναλήφθηκε και στον οίκο J. Mendel.
Βάφω τα μαλλιά μου ξανθά. Πρέπει να βάφω και τα φρύδια μου;
Αυτή είναι μια από τις συχνότερες beauty απορίες που έρχονται στο TLIFE. Η απάντηση φέτος έρχεται από τον οίκο Balenciaga ο οποίος έστησε το fashion show του με επίκεντρο ένα φουτουριστικό punk θέμα. Στο πλαίσιο αυτού, λοιπόν, στην έναρξη εμφανίστηκαν ξανθά μοντέλα με σκούρα φρύδια ως μια δυναμική πρόταση με έντονες αντιθέσεις. Αν είσαι αρκετά τολμηρή (και δυναμική!), μην διστάζεις να το υιοθετήσεις!
How to: Αν βρίσκεσαι σε περίοδο διακοπών, αυτή είναι η ευκαιρία σου να αφήσεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν και να επανέλθουν σχεδόν στο αρχικό τους σχήμα. Έπειτα, δες εδώ το βίντεο και μάθε όλα τα μυστικά για να αποκτήσεις κι εσύ τα σωστά φρύδια που υπακούν στις επιταγές της νέας σεζόν!

Με έμφαση στις βλεφαρίδες!

Κι ενώ για την σεζόν που διανύουμε κάποιες προτάσεις από τα catwalks μας έκαναν να κρύψουμε τη μάσκαρα, οι make up artists για το Φθινόπωρο αναθεωρούν και περνάνε στο άλλο άκρο προκαλώντας μας εμμονή με το μικρό μαγικό βουρτσάκι που θα μας χαρίσει περισσότερο όγκο, περισσότερο μήκος αλλά όχι απαραίτητα και τον τέλειο διαχωρισμό! Paul & Joe, Alberta Ferretti και Emanuel Ungaro αποδεικνύουν και εμπράκτως την αγάπη τους είτε στη μάσκαρα είτε στις ψεύτικες βλεφαρίδες. Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση αλλά και στον οίκο Miu Miu η μάσκαρα απλώνεται αφειδώς τόσο στις πάνω όσο και στις κάτω βλεφαρίδες και αργότερα πιέζονται με το ειδικό ψαλίδι για τις βλεφαρίδες προκειμένου να αποκτήσουν αυτό το αραχνοειδές αποτέλεσμα. Με μια πρόταση: Δεν φοβόμαστε πια το effect των κολλημένων μεταξύ τους βλεφαρίδων. Αντιθέτως, το επιδιώκουμε κιόλας!
Εxtra info:Tips για το πώς να απλώσεις σωστά τη μάσκαρα θα βρεις εδώ.

Εyeliner σε πρώτο πλάνο!

Τα τελευταία χρόνια το eyeliner κερδίζει την θέση του στα μάτια μας. Μετάφραση: αν δεν ξέρεις πώς να το χρησιμοποιείς, λυπάμαι αλλά οφείλεις να μάθεις! Τα φθινοπωρινά catwalks πλημμυρίζουν από γραφικά σχέδια στα μάτια: Lanvin με γραμμές μουντζουρωμένες και τραβηγμένες προς τα έξω, Anna Sui με 60’s αναφορές και δύο γραμμές τραβηγμένες η μια στο καπάκι του ματιού ή μπανάνα όπως το λένε οι make up artists, και η άλλη κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων και τέλος Bottega Veneta με eyeliner τραβηγμένο και απαλά σβησμένο προς τα έξω με σοφιστικέ διάθεση.
Bonus info: Κάνε κλικ εδώ και δες έξι διαφορετικούς τρόπους τοποθέτησης του eyeliner.

Χείλη: έντονα VS άτονα

Το μόνο σημείο του προσώπου το οποίο δεν υπόκεινται σε περιορισμούς είναι τα χείλη μας. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να είναι βαθιά ενυδατωμένα και φρόντισμένα με lip balms και από εκεί και πέρα μπορούμε να επιλέξουμε άφοβα το χρώμα που θέλουμε (ή και καθόλου!). Από αριστερά: στον οίκο Gucci η Pat McGrath χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών, δύο τόνους χρωμάτων και ένα γυαλιστερό gloss για να αποτυπώσει την βασική λάμψη των 70’s. Στον Jil Sander είδαμε τα πορτοκαλοκόκκινα του καλοκαιριού να ξεφεύγουν για να μπουν και στο… καστ του Χειμώνα ενώ στο Numero τα χείλη αποχρωματίστηκαν με concealer και από πάνω περάστηκε lip balm. Δοκίμασέ το κι εσύ!
Θυμήσου: μια παλιά οδοντόβουρτσα είναι το τέλειο εργαλείο για να κάνεις καθημερινή απολέπιση στα χείλη σου. Απλώς βρεξ’τα και τρίψε απαλά από πάνω.

Χρώματα υγείας στα μάγουλα (όπωσδήποτε!)

Νέοι τρόποι τοποθέτησης του ρουζ επαναπροσδιορίζουν τους κανόνες της ομορφιάς! “Ροζ, ροδακινί και taupe (καφέ ανοιχτό) είναι τα χρώματα που κυριαρχούν αυτή τη σεζόν στα μάγουλα”, λέει η official make up artist της Max Factor παγκοσμίως, Pat McGrath. Στον οίκο Prada το ρουζ σε τριανταφυλλί απόχρωση τοποθετήθηκε από τα ζυγωματικά με σβήσιμο προς τα μάγουλα σε σχήμα C. Στον Versace χρησιμοποιήθηκε η ίδια ακριβώς τεχνική αλλά αυτή την φορά επιστρατεύτηκε κρεμώδες ρουζ σε εντονότερη απόχρωση. Τέλος, στην Stella McCartney ένα πέρασμα απαλού ροζ στα μάγουλα έδωσε θηλυκότητα και λάμψη υγείας.

Λοιπόν, εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου beauty trend από την νέα σεζόν; Τι άλλο θα ήθελες να ρωτήσεις; Στείλε το σχόλιό σου εδώ. Ακολουθούν πολλά και πολύ αναλυτικά άρθρα για τα νέα trends!

Read More

And More