Σοβαρά τώρα! Είναι τάση να βάφεις παστέλ τις… αξύριστες μασχάλες σου;

Έχω να μοιραστώ ένα πολύ inside info μαζί σου: το καλοκαίρι που έρχεται (δεν είναι τελικά και τόσο μακρινό πλάνο αν σκεφτείς το πότε πλατσούριζες τα πόδια σου στην θάλασσα και πότε στόλισες δέντρο!) τα παστέλ μαλλιά θα είναι big thing!

Αλλά εν τω μεταξύ, και μέχρι να φτάσουμε στο καλοκαίρι, παίζει τώρα ένα trend που είναι ότι πιο… μπλιαξ (!) στην ιστορία της ομορφιάς. Γιατί αυτό το trend θέλει τις γυναίκες α) να αφήνουν αξύριστες τις μασχάλες τους και β) να τις βάφουν παστέλ! Και πραγματικά, αυτή την τάση με τις βαμμένες σε παστέλ τόνους μασχάλες και τις selfies να ανεβαίνουν στα social, δεν ξέρω από πού να την πιάσω. Θα προσπαθήσω, όμως, φιλότιμα!

Αυτό το trend υπήρχε και παλιότερα. Και το είχαν ακολουθήσει και αρκετές διάσημες (ok, ok, η Julia Roberts δεν είχε ακολουθήσει απλά! Είχε ανοίξει και τον δρόμο!)…

Και από την φάση α (βλ. παραπάνω) περάσαμε στην φάση β. Και πραγματικά θα μπορούσα να κάνω τα… πολύ στραβά μάτια γι’αυτό το trend αλλά να που άρχισαν να το γράφουν το ένα πίσω από το άλλο, τα μεγαλύτερα sites ομορφιάς του εξωτερικού οπότε εκ των πραγμάτων δεν γινόταν να το αγνοήσω (είναι κι εκείνη η πολύ ενημερωμένη φίλη μου Σ. που ανάβει κάθε φορά φωτιές).

Λίγα πράγματα για το trend του να βάφουν ροζ, πράσινες, φούξια τις αξύριστες μασχάλες τους (υποσχέσου ότι εσύ δεν θα το κάνεις ποτέ!)…

Τον προηγούμενο μήνα η Roxie Hunt (διάσημη blogger και hairstylist) είχε ανεβάσει ένα σχετικό post γράφοντας: “Δεν είναι μυστικό πως κάποιες από εμάς επιλέγουν να μην ξυρίσουν τις μασχάλες τους. Όλο και πιο συχνά γνωρίζω γυναίκες που αρνούνται να ξυρίσουν τις μασχάλες τους θέλοντας έτσι να μην υποκύψουν στο πρότυπο ομορφιάς που τους επιβάλει η κοινωνία. Πάντα ήθελα να βάψω τις μασχάλες κάποιου. Και η αλήθεια είναι ότι το έχω κάνει μια φορά αλλά ήταν πολύ αργά και είχα πιει πολλά κρασιά!”.

Από την άλλη, χρόνια πριν η Lady Gaga είχε ανοίξει κάπως έτσι μια από τις συναυλίες της…

Ενώ σήμερα στο youtube μπορείς να βρεις κάμποσα βιντεάκια που σου δείχνουν πώς να βάφεις τις μασχάλες σου (πώς να κάνεις… τι??? Όσες φορές και αν το έχω πληκτρολογήσει μέχρι στιγμής ακόμη δεν λέω να το συνηθίσω!), όπως αυτό που θα δεις παρακάτω που έχει περίπου στα 10.000 views με 122 likes και μόλις 8 dislikes μέχρι αυτή την στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές.

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να τοποθετηθώ: ναι, είναι πολύ εκνευριστικό να πρέπει να είσαι ΚΑΙ όμορφη ΚΑΙ περιποιημένη την στιγμή που πρέπει να είσαι ΚΑΙ επαγγελματίας ΚΑΙ σύζυγος ΚΑΙ μητέρα και όλα αυτά τα στη σειρά ειπωμένα κλισέ που τελικά είναι τόσο αλήθεια. Αλλά να που μερικά πράγματα δεν τα κάνεις για τον άλλο, αλλά για ΄σένα.

Και αναρωτιέμαι: αν εμείς οι γυναίκες αφήνουμε αξύριστες τις μασχάλες μας και οι άντρες ξυρίζουν κόντρα τις γάμπες τους, τότε τι; Και σίγουρα αυτή η συζήτηση αν και για τρίχες δεν είναι… τρίχες!

Read More

And More