ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Οικονομικές αλλαγές για όλα τα δωμάτια!

Θέλεις να αλλάξεις το χώρο σου επειδή βαρέθηκες, για να φτιάξεις το κέφι σου ή για να κάνεις τη διαφορά; Δεν έχεις αρκετά χρήματα για να πολυέξοδες αλλαγές; Ιδού μερικές που δεν θα σου κοστίσουν “ο κούκος αηδόνι”!

Μπάνιο

Ντύσε τον τοίχο του μπάνιου με ταπετσαρία (εφόσον δεν είναι ντυμένος παντού με πλακάκια) ειδική για μπάνιο. Αυτό είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αναμορφώσει το χώρο σου. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα σχέδια και χρώματα για να επιλέξεις αυτό που αρέσει στο μάτι σου και θα σε χαλαρώνει!

Κρεβατοκάμαρα

Μια σχετικά απλή αλλαγή είναι να αλλάξεις κεφαλάρι στο κρεβάτι σου. Μπορείς στον τοίχο πίσω από κρεβάτι σου να τοποθετήσεις ένα παραβάν ή ένα παλιό ξύλινο παράθυρο ή εάν το κρεβάτι σου έχει ήδη κεφαλάρι να αλλάξεις το ύφασμα. Μπορείς ακόμη να βάλεις κουρτίνα σαν κουνουπιέρα για να δημιουργήσεις μια πιο ρομαντική ατμόφαιρα.

Σαλόνι

Υπάρχει ένα φωτιστικό ή ένα τραπεζάκι πλαϊνό που σου αρέσει στο σαλόνι σου; Βάλε ακόμη ένα το ίδιο και κάνε μια ευχάριστη αλλαγή. Παρατήρησε πόσο συμμετρικά είναι τα δύο ίδια φωτιστικά στα πλάγια του καναπέ και κάνε το ίδιο!

Τραπεζαρία

Άλλαξε την τραπεζαρία σου απλώς αλλάζοντας το ύφασμα από τις καρέκλες της. Φρόντισε μονάχα να διαλέξεις ύφασμα που να έρχεται σε αντίθεση με το τραπέζι ώστε να δώσεις ένταση στο χώρο. Αν δηλαδή έχεις σκούρο τραπέζι χρειάζεσαι ανοιχτόχρωμα καθίσματα. Αν το τραπέζι είναι λευκό χρειάζεσαι επειγόντως χρώμα! Και πάει λέγοντας!

Χολ

Κάνε το χολ σου ξεχωριστό με μερικές ρίγες! Όλο κι όλο χρειάζεσαι λευκή και μαύρη μπογιά ή ένα αντιθετικό ζεύγος χρωμάτων για να κάνεις πλάγιες ρίγες στους τοίχους του χολ. Οι ρίγες μπορουν να είναι φαρδιές ή λεπτές ανάλογα με το χώρο σου και τα γούστα σου. Οι ασπρόμαυρες πάντως είναι πολύ εντυπωσιακές γιατί συνδυάζονται με άλλα χρώματα στα έπιπλα.

Κουζίνα

Βάψε τα ντουλάπια της κουζίνας σου διαφορετικό χρώμα από ό,τι είναι και κάνε μια αλλαγή που δεν θα σου κοστίσει. Συμβουλέψου τους ειδικούς στα χρωματοπωλεία για το ποιες επιφάνειες βάφονται και με τι είδους χρώματα!

Γραφείο

Το γραφείο ως χώρος ανάγνωσης και εργασίας δεν χρειάζεται πολλά πράγματα για να ζωντανέψει και να αλλάξει εκτός από… κορνίζες! Σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα, με ένα θέμα ή πολλά μπορούν να δώσουν άλλη οπτική στον τοίχο του γραφείου!

Read More

And More