Μοντέρνο μπαρόκ: γίνεται; Δες αυτήν την κατοικία!

Το πιο χαρακτηριστικό στιλ του 17ου αιώνα “παντρεύεται” με μοντέρνα στοιχεία σε ένα σπίτι στην Αυστραλία και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Ένας από τους top designers της Αυστραλίας, ο Greg Natale είναι ο δημιουργός της εσωτερικής διακόσμησης αυτού του σπιτιού που καταφέρνει να ενσωματώσει το βαρύ μπαρόκ στιλ στη σύγχρονη εποχή. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακοί χώροι, που δεν “βαραίνουν” το μάτι, διατηρούν όμως τη μοναδική αρχοντιά του μπαρόκ.


Η εσωτερική διακοσμηση “παίζει” με το λευκό και τις σκιές που δημιουργεί το αρχοντικό γκρίζο, ένα χρώμα που κυριαρχεί στις τάσεις.


Οι μπαρόκ λεπτομέρειες είναι διάσπαρτες, από τα ψηλά ταβάνια και τις μεγάλες πόρτες, μέχρι τις καμάρες.


Οι λευκοί πολυέλαιοι όμως δίνουν όλο το ύφος στο σαλόνι και στην τραπεζαρία δίνοντας αέρα ευρωπαϊκής αριστοκρατίας στο σπίτι.


Οι μικρές χαρακτηριστικές πινελιές, όπως το χαλί με μαίανδρους, το χρυσό τραπεζάκι, τα πράσινα εμπριμέ μαξιλάρια δίνουν στο κατά τα άλλα ουδέτερων χρωμάτων σαλόνι στιλ!


Η κουζίνα είναι μοντέρνα, παρόλα αυτά δεν “χαλάει” το αρχοντικό στιλ του υπόλοιπου χώρου…


… χάρη και σε λεπτομέρειες όπως αυτή!


Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι κυριολεκτικά βασιλική! Με το μπλε και γκρι βελούδο να κυριαρχεί αποτελεί ένα καλό παράδειγμα στιλ και κομψότητας.


Το μπάνιο, από την άλλη, είναι η επιτομή της λιτότητας. Μόνο η μεγάλη μπανιέρα δεσπόζει. Μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια όμως αλλάζει τα δεδομένα: η ντουζιέρα είναι προσαρμοσμένη στο ταβάνι!

Read More

And More