Τι κουρτίνες θέλει η κουζίνα;

Η κουζίνα είναι ένας χώρος γνωστός κυρίως για τη χρηστικότητά του. Τα τελευταία χρόνια όμως τα δεδομένα άλλαξαν και η διακόσμησή της δεν είναι πια σε δεύτερη μοίρα, αλλά έχει κι αυτή τις απαιτήσεις της. Πρέπει λοιπόν να είναι προσεγμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας γιατί το έχουμε ξαναπεί οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Τι κουρτίνες λοιπόν βάζεις στην κουζίνα;
Η διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου Αγγελική Τσακίρη μας δίνει μερικά χρήσιμα tips…
Τα τελευταία χρόνια η κουζίνα δεν αποτελεί έναν παραγκωνισμένο χώρο που χρησιμοποιείται μόνο για το μαγείρεμα και το φαγητό. Έτσι πλέον έχουμε κουζίνες που δίνουν ιδιαίτερο στιλ στον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ
Πριν ντύσουμε τα “ανοίγματα” της κουζίνας με ύφασμα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας δύο βασικούς παράγοντες:
1. Τη φωτεινότητα του χώρου
2. Το υπόλοιπο ύφος του σαλονιού και τραπεζαρίας εφόσον αποτελούν ενιαίο χώρο.
Δεν μπορούμε λοιπόν σε ένα σπίτι που είναι σε κλασικό στιλ να “παίξουμε” σε μίνιμαλ ύφος στην κουζίνα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε το ίδιο ακριβώς ύφασμα σε όλα τα παράθυρα, μπαλκονόπορτες. Κάτι τέτοιο θα είναι πολύ βαρετό χωρίς φαντασία και μετά από λίγο καιρό θα μας κουράσει.

Μια ωραία επιλογή θα είναι να χρησιμοποιήσουμε υφάσματα που θα κομποζάρουν με τα υπόλοιπα του χώρου ή και τελείως διαφορετικά μοτίβα και χρώματα, που όμως θα έρχονται σε ενδιαφέρουσα αντίθεση με υπόλοιπα.

Decoration tips…

-Όταν υπάρχει πόρτα στη κουζίνα η οποία βρίσκεται δίπλα σε αυτή του σαλονιού, τραπεζαρίας, για να είναι αρμονικό το αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε σ’ αυτή μόνο μια κουρτίνα όπως για παράδειγμα την εσωτερική από τα υπόλοιπα ανοίγματα. Μην ξεχνάμε ότι οι μονές κουρτίνες βολεύουν όταν χρησιμοποιούμε συχνά την πόρτα της κουζίνας.
-Τα συστήματα σκίασης αποτελούν μια ιδιαίτερη επιλογή, δίνοντας ξεχωριστό ύφος στον χώρο. Έτσι τα roman, roller, στόρια, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και υλικών, μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και να κάνουν την διαφορά.
-Όταν η κουζίνα αποτελεί χωριστό δωμάτιο από τον υπόλοιπο χώρο, τότε μπορούμε να ντύσουμε το παράθυρο ή την πόρτα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη ποικιλία υφασμάτων.

-Όπως και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, η τάση στα φυσικά υφάσματα κυριαρχεί κι εδώ. Η Άνοιξη έφτασε οπότε ας ανανεώσουμε και το χώρο βάζοντας έντονα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, ρόδι, μπλε) και μοτίβα (λουλούδια, γράμματα, ολόκληρες παραστάσεις) που θα μας αλλάξουν τη διάθεση.

Read More

And More