Έξυπνα διακοσμητικά τρικς!

Ο όρος “τέλεια διακόσμηση” είναι για τον καθένα ξεχωριστή και υποκειμενική. Το σημαντικότερο όμως είναι ο χώρος να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά σου. Με τη βοήθεια του διακοσμητή Κωνσταντίνου Ράπτη συγκεντρώσαμε μερικούς εύκολους και έξυπνους τρόπους για να αλλάξεις το ύφος του σπιτιού σου -αν χρειάζεσαι μια αλλαγή- χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις τεράστια ποσά, αλλά και χωρίς να το φτιάξεις από την αρχή. Μερικές μικρές κινήσεις αρκούν…
1. Στόλισε το χώρο σου με κεριά. Επέλεξέ τα στο χρώμα που θέλεις και πρόσθεσε πινελιές εκεί που τις χρειάζεσαι. Προτίμησε τα αρωματικά για να μυρίσει όμορφα ο χώρος, πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις. Οι υπερβολές δεν ευνόησαν ποτέ κανέναν.
2. Γέμισε τα βάζα σου με διάφορα λουλούδια για να μυρίσει το σπίτι φρεσκάδα και χρώματα. Σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση! Καλό είναι να αποφύγεις τα ψεύτικα, γιατί δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που επιζητάς.

3. Τοποθέτησε στους κενούς τοίχους, πίνακες που εκφράζουν την προσωπικότητά σου, το γούστο σου. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις κάτι ακριβό, γιατί υπάρχουν και οικονομικές λύσεις στην αγορά.
4. Αν δεν σε εκφράζουν τόσο οι πίνακες, μια καλή ιδέα είναι να βάλεις στους τοίχους καθρέφτες. Ένας εντυπωσιακός μεγάλος καθρέφτης μπορεί να αλλάξει το ύφος ολόκληρου του δωματίου. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις και μια μεγάλη σύνθεση στον τοίχο από πολλούς μικρούς καθρέφτες.
5. Ένας όμορφος τρόπος -και εύκολος- να αλλάξεις τη διακόσμηση, την εικόνα του χώρου είναι τα μαξιλάρια. Στον καναπέ, στο πάτωμα, στο κρεβάτι… Επέλεξε το ύφος που θέλεις να δώσεις: φλοράλ, χρωματιστά, εμπριμέ, ριγέ και μεταμόρφωσε το χώρο σου.
6. Στις κενές γωνίες του σπιτιού στόλισε με διάφορα μικρά διακοσμητικά που θα γεμίσουν το χώρο. Ή αλλιώς βάλε κάποιο παραβάν με ωραία σχέδια που σου αρέσει ή ένα ιδιαίτερο φωτιστικό για το έδαφος!

7. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τα χαλιά. Στο εμπόριο θα βρεις αμέτρητες επιλογές -από μονόχρωμα έως εμπριμέ- για να δώσεις στο σπίτι σου ένα διαφορετικό στιλ.
8. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα μικροπράγματα μπορούν να κάνουν θαύματα. Ένα καινούριο τραπεζομάντιλο, πολύχρωμα σουπλά, τασάκια, καινούρια ποτήρια και πιάτα με το αγαπημένο σου χρώμα, οι πετσέτες, τα ρεσώ…

9.Πρόσθεσε ριχτάρια στους καναπέδες ή σε μια πολυθρόνα.
10.Άλλαξε τις κουρτίνες. Έχουν το προνόμιο πραγματικά να μεταμορφώνουν έναν χώρο και το καλό είναι πως μπορείς να βρεις πια στα καταστήματα πολλές προτάσεις και σε πολύ καλές τιμές.

11.Αν είσαι διατεθιμένη για κάτι πιο δραστικό, άλλαξε το χρώμα στους τοίχους. Κι αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών που “πιάνουν” τα χέρια τους μη διαστάσεις να τους βάψεις μόνη σου. Είναι πραγματική εκτόνωση.
Κάτι πολύ μοντέρνο και λιγότερο απαιτητικό είναι να βάψεις μόνο τον έναν τοίχο ή μια κολώνα…
12.Μην ξεχνάς ποτέ ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και παίζει καθοριστικό ρόλο σε ένα σπίτι. Για να είναι όμορφο δεν αρκεί μόνο να έχει ωραία αντικείμενα, αλλά να είναι και καθαρό, να μυρίζει φρεσκάδα!

13.Στόλισε το σαλόνι σου με κάδρα ή με αγαπημένες φωτογραφίες γεμάτες με ευχάριστες αναμνήσεις. Μπορείς να φτιάξεις κι ένα εντυπωσιάκο κολάζ.
14.Οι εντυπωσιακές εικόνες που βλέπεις στα περιοδικά είναι η αφορμή για να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες. Παρατήρησε τις λεπτομέρειες και αντέγραψέ τες με τον δικό σου τρόπο.

15.Μην επιλέγεις έπιπλα ανάλογα με την εποχή, ούτε με βάση τις εφήμερες τάσεις. Καλό είναι να αγοράζεις αυτό που σου αρέσει πραγματικά και ταιριάζει στο χαρακτήρα σου. Έπιπλα άνετα, λειτουργικά σε απλές γραμμές ώστε μετά αλλάζοντας όλα όσα είπαμε παραπάνω να αλλάζει το ύφος ολόκληρου του σπιτιού.

Read More

And More