Αυτά είναι τα γραφεία της Google!

Όπως και στην περίπτωση των κεντρικών γραφείων του Facebook έτσι και τα γραφεία της Google είναι ανθρωποκεντρικά. Ο συνολικός σχεδιασμός έγινε με στόχο να πετύχει την μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα των υπαλλήλων μέσα σε ένα λειτουργικό περιβάλλον. Είναι επίσης γνωστό ότι η Google παρέχει στους εργαζομένους της ποικιλία υγιεινών γευμάτων και σνακς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Τα γραφεία της Google στεγάζονται σε ένα campus στην Καλιφόρνια που ονομάζεται Googleplex και διαθέτει ακόμα και γήπεδο τένις καθώς και δύο πισίνες για τους εργαζομένους.

/
Οι εργαζόμενοι είχαν λόγο στο σχεδιασμό των γραφείων της Google όπως αυτός ο χαλαρωτικός χώρος της καφετέριας που προσφέρει χυμούς, αναψυκτικά και πρωινό.

/
Οι καλύτερες ιδέες προκύπτουν όταν είμαστε χαλαροί και αυτό πιστεύουν στη Google γι’ αυτό υπάρχουν άνετες γωνιές όπου οι υπάλληλοι μπορούν να μαζευτούν για brainstorming ή για ένα παραγωγικό διάλειμμα.

/
Στη Google δεν λείπει το design όπως αυτή η πόρτα που είναι στραβά τοποθετημένη ως στιλιστική άποψη στο χώρο αφού αυτό καθεαυτό το meeting room μοιάζει με “στραβό” τραπέζιο και μάλιστα σε έντονο χρώμα!

/
Άλλη μία καινοτομία της Google είναι ότι ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να ψάχνουν στο… Google και να βρίσκουν και να προτείνουν ονόματα για τις αίθουσες συσκέψεων, κάθε μία από τις οποίες έχει τη δική της ξεχωριστή διακόσμηση και επίπλωση.

/
Μεγάλη σημασία στη Google δίνουν στο φωτισμό και ειδικά στο φυσικό φωτισμό αλλά και στα χρώματα των τοίχων που αντανακλούν το φυσικό φως.

/
Στη Google οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να… δημιουργήσουν έργα τέχνης όπως αυτός ο γιγάντιος τυραννόσαυρος που κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε σε έναν εξωτερικό χώρο από υπάλληλο. Όσο έξαφνα εμφανίστηκε ο Σταν (αυτό είναι το όνομα που του δόθηκε) στη ζωή των υπαλλήλων έτσι εν μία νυκτί κάποιος άλλος υπάλληλος διακόσμησε τον Σταν με ροζ φλαμίγκος!

Read More

And More