Fashion designers στη διακόσμηση…

Τι κοινό έχει μια φούστα και ένας καναπές; Ένα ζευγάρι παπούτσια με μια κρεβατοκάμαρα; Ολοένα και πληθαίνουν οι σχεδιαστές μόδας που θέλουν να ντύσουν όχι μόνο εσένα αλλά και το σπίτι σου!

Τους γνωρίζεις από τις collection ρούχων τους. Μεγάλοι οίκοι μόδας που επεκτείνουν τη δημιουργικότητά τους -και το εμπορικό τους ενδιαφέρον σαφώς- και στη διακόσμηση. Υψηλή αισθητική, αυτή τη φορά όχι στις πασαρέλες, αλλά στα σπίτια…

RALPH LAUREN

Από τους πρώτους είναι ο Ralph Lauren που έχει κερδίσει φανατικούς με τις minimal – chic δημιουργίες του. Το καφέ δέρμα στα καλύμματα των επίπλων, το καφέ σκούρο στα ξύλα και οι γήινες αποχρώσεις στην διακόσμηση είναι μόνο λίγες από τις λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν τις casa δημιουργίες του. Ο Ralph Lauren που το όνομά του είναι συνώνυμο ενός αριστοκρατικού στιλ δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει την ίδια αίσθηση και στους χώρους που υπογράφει.
Γραφεία επιβλητικά που επιλέγει να τα διακοσμήσει με μία κορνίζα κι ένα ξύλινο σκάκι.

KENZO

Ο εσωτερικός χώρος του Kenzo έχει εμφανή την γιαπωνέζικη επιρροή που σε παραπέμπει σε πράσινο κήπο. Χρησιμοποιεί τα λουλούδια στα μαξιλάρια αλλά και τις γήινες αποχρώσεις στα έπιπλα ώστε να βάλει την δική του σφραγίδα στο χώρο.

HERMES

Ο γαλλικός οίκος Hermes δημιούργησε τον περασμένο Απρίλιο την δική του ολοκληρωμένη σειρά interior design στο Παρίσι. Τα έπιπλα διατηρούν τη φιλοσοφία του οίκου ότι δηλαδή “η κομψότητα κρύβεται στην απλότητα”. Η σειρά αποτελείται από έπιπλα που μπορούν να ντύσουν από το καθιστικό μέχρι την κρεβατοκάμαρά και το υλικό που επικρατεί είναι το ξύλο σε απόχρωση του καφέ. Είδη κήπου, είδη διακόσμησης μέχρι και λουλούδια. Το high light της σειράς είναι τα πορσελάνινα σερβίτσια, τα κρυστάλλινα βάζα.


ARMANI

Ο Armani επιβλητικός όπως πάντα παίρνει έμπνευση από τους εσωτερικούς χώρους των ξενοδοχείων του στο Ντουμπάι και στο Μιλάνο. Δημιουργεί μία σειρά για το σπίτι στην οποία επικρατούν οι minimal τόνοι και οι γήινες αποχρώσεις. Μεγάλη του αγάπη το σκούρο καφέ και το μαύρο που φυσικά δεν λείπουν και από τα έπιπλα του χώρου, τις κουρτίνες αλλά και την διακόσμηση του σπιτιού.


MISSONI

Ο ιταλικό οίκος Missoni με χαρακτηριστικό τα έντονα χρώματα και τις ρίγες δεν θα μπορούσε να μην μεταφέρει όλη του την δημιουργικότητα και τη φαντασία και στην νέα του σειρά για το σπίτι. Έπιπλα μοδάτα, καλύμματα σε έντονα χρώματα που σου αφήνουν μία έντονη 60s διάθεση ενώ από τα ριχτάρια δεν θα μπορούσε να λείπει η πλέξη που μπερδεύει με σχεδόν μαγικό τρόπο τα πιο ζωηρά χρώματα. Αυτό που έχει αγαπηθεί περισσότερο και που θα συναντήσεις σε πολλά σπίτια είναι τα μαξιλαράκια για τον καναπέ με την υπογραφή Μissoni!


JEAN PAUL GAULTIER

Ο Jean Paul Gaultier παρουσίασε για πρώτη φορά τη συλλογή του για το σπίτι, στο Παρίσι. Η σειρά αποτελείται από σατέν καλύμματα για το κρεβάτι, κούκλες που φοράνε τον περιβόητο κορσέ του σχεδιαστή και έπιπλα με έντονες καμπύλες. Από τη σειρά δεν θα μπορούσε να λείπει το navy σε όλα τα είδη για το σπίτι -από τις ταπετσαρίες μέχρι τα μαξιλάρια για τον καναπέ σου. Το navy trend χαρακτηρίζει και θα χαρακτηρίζει πάντα τον Jean Paul Gaultier και δεν θα μπορούσε να μην το μεταφέρει και στον χώρο σου.


DONATELLA VERSACE

Η Donatella Versace δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα των σχεδιαστών που μετέφεραν το ταλέντο τους …στα σαλόνια (στην κυριολεξία). Η ίδια λάτρης των εντυπωσιακών χώρων κάνει το χώρο να μοιάζει με σαλόνι από ανάκτορο. Χρυσά πόμολα, μοβ βελούδινα καναπέδες και επιβλητικά αξεσουάρ δίνουν αέρα αίγλης. Η glam πολυτέλεια που ανέκαθεν χαρακτήριζε τον οίκο Versace.


EMILIO PUCCI

Τέλος, ο Emilio Pucci εισβάλλει στο χώρο σου με ζωηρά χρώματα που δημιουργούν έντονες αντιθέσεις στο χώρο. Τα καλύμματα στον καναπέ και οι κουρτίνες του σχεδιαστή δημιουργούν μια σέξι (κι όμως!) ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, καθώς είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει!

Read More

And More