Οι Ιάπωνες αγαπούν τα δέντρα! Δες αυτό το παράξενο σπίτι!

Όπως σου έχουμε δείξει σε παλιότερα θέματα, οι Ιάπωνες αγαπούν το αντισυμβατικό design και τη φύση. Επιπλέον, αγαπούν εξαιρετικά τη λιτότητα στην επίπλωση, γι΄αυτό το λόγο το japanese style στη διακόσμηση είναι πολύ χαρακτηριστικό!

Αυτό το σπίτι που θα δεις στις φωτογραφίες δεν… ξεφεύγει από αυτό το μοτίβο! Το αντίθετο μάλιστα! Ολόκληρο το σπίτι μοιάζει να χτίστηκε προκειμένου να “αγκαλιάσει” ένα… δέντρο!

/
Πρόκειται για μια μοντέρνα κατοικία που σχεδιάστηκε από το γραφείο τ designed by Yo Yamagata Architects σε συνεργασία με τους AND associates και η όψη του είναι εντυπωσιακή.

/
Είναι εντυπωσιακό ότι στο μπαλκόνι του σπιτιού υψώνεται τοίχος που εμποδίζει τη συνολική θέα ώστε το μάτι να κάνει focus αποκλειστικά στο δέντρο!

/
Το δέντρο αναπτύσσεται πλήρως προς τα πάνω μέσα από μια ειδική προσαρμογή που έγινε και είναι πλέον μέρος του σπιτιού!

/
Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι η κύρια είσοδος του σπιτιού έχει σχεδιαστεί να είναι στο πλάι και όχι από τον κεντρικό δρόμο για μεγαλύτερη ασφάλεια!

/
Σύμφωνα με τα σχέδια των αρχιτεκτόνων, το σπίτι έχει τα υπνοδωμάτια στο ισόγειο και όλοι οι άλλοι χώροι αναπτύσσονται στον πάνω όροφο.

/
Το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα είναι ένας ενιαίος, μακρόστενος χώρος με ελάχιστα παράθυρα.

/
Το ξύλο καρυδιάς κυριαρχεί σε όλους τους χώρους. Άλλωστε το ξύλο γενικά είναι κυρίαρχο υλικό του ιαπωνικού στιλ.

/
Αυτό είναι ένα γραφείο εργασίας με πολλούς χώρους για βιβλία και το φυσικό φως να εισέρχεται πολύ όμορφα από το πλάι.

/
Το μπάνιο βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το σαλόνι και έχει τεράστια τζάμια αντί για τοίχους ώστε να είναι πάντα φωτεινό.

Αν πάντως θέλεις κι εσύ να υιοθετήσεις το ιαπωνικό στιλ διακόσμησης κάνε κλικ εδώ και μάθε όλα τα βήματα!

Read More

And More