6 ιδέες για να αλλάξεις το σαλόνι σου!

Οι μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές είναι αναζωογονητικές για το σπίτι και την ψυχολογία σου! Αυτή τη φορά σου προτείνουμε ιδέες για να αλλάξεις το σαλόνι σου!

1. Κινητά… έπιπλα!

Τοποθέτησε στο σαλόνι σου έπιπλα που μετακινούνται και αλλάζουν θέσεις όπως μια χαμηλή βιβλιοθήκη ώστε αλλάζοντάς τους θέση να ανανεώνεις εύκολα το χώρο σου χωρίς να ξοδεύεις τίποτα αλλά και να μπορείς να δημιουργείς ξεχωριστούς χώρους μέσα στο ίδιο δωμάτιο.

2. Τα τούβλα που φαίνονται!

Μια τεχνοτροπία που μπορεί να αλλάξει το ύφος του σαλονιού είναι τα εμφανή τούβλα σε ένα μέρος του τοίχου ή σε έναν τοίχο του σαλονιού. Ο τοίχος αυτός μπορεί να μείνει κενός ή να τοποθετήσεις διαμπερή βιβλιοθήκη ώστε να δώσεις την αίσθηση ενός “ζεστού” χώρου αλλά και πιο natural.

3. Άλλαξε… δεκαετία!

Μια καλή διακοσμητική πρόταση για να αλλάξεις το σαλόνι σου είναι να επενδύσεις σε μερικά ταμπλό, αφίσες ή κάδρα που να παραπέμπουν στα 60s, 70s ή 80s. Διακόσμησε έναν τοίχο με αυτά και σε συνδυασμό με ένα περίτεχνο φωτιστικό της ίδιας δεκαετίας ή το αντίστοιχο ύφος στα έπιπλα αλλάζεις στιλ! Μήπως έχεις έναν καναπέ που δεν ταιριάζει με τα μοντέρνα σου έπιπλα γιατί είναι βγαλμένος από άλλη εποχή; Να η ευκαιρία να τον αξιοποιήσεις!

4. Χρώματα και υφάσματα!

Η πιο απλή λύση για να αλλάξεις το σαλόνι σου είναι πάντα να αλλάξεις τα υφάσματα, τα χαλιά και τα μαξιλάρια! Δώσε ύφος mix and match στο σαλόνι βάζοντας καλύμματα στους καναπέδες σε fancy χρωματισμούς και τοποθετώντας μαξιλάρια σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Τα χαλιά επίσης σε διάφορα σχέδια και χρώματα σε συνδυασμό με κάποιο μικρό έπιπλο σε ανατολίτικο ύφος ή κάποιο 70s φωτιστικό θα δώσουν ένα μποέμ στιλ στο σαλόνι σου, χαλαρωτικό αλλά και φιλόξενο!

5. Dramatic style

Σου αρέσουν οι γκροτέσκο εμφανίσεις, τα χλιδάτα σαλόνια και το θεατρικό μυστήριο; Άλλαξε το σαλόνι σου με απλές κινήσεις: ένας low profile καναπές με ένα μαρμάρινο λιτό τραπεζάκι θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τη δραματουργία που έχει ένας μεγάλος πολυέλαιος συνδυασμένος με ένα εξίσου μεγάλο ταμπλό με σκούρα χρώματα (κυρίως κόκκινο και μαύρο). Αν μάλιστα το σαλόνι σου έχει μεγάλα παράθυρα και περίτεχνες γυψοσανίδες στο ταβάνι αυτό είναι το στιλ που του ταιριάζει!

6. Νεορομαντισμός

Αν πάλι το στιλ σου είναι πιο ρομαντικό χρειάζεσαι δύο πράγματα στο σαλόνι σου: έναν βαρύ, μεγάλο καθρέφτη με περίτεχνη μπορντούρα στο πλαίσιό του και πολύ ροζ ή κόκκινο χρώμα! Ένας παλ ροζ καναπές ή ένας κατακόκκινος συνδυάζεται άψογα με εναν χρυσό καθρέφτη και ένα χαλί.

Read More

And More