Σαλόνι open plan: Tι σημαίνει και πώς το πετυχαίνεις;

Η αίσθηση ελευθερίας που δίνει ένας open plan χώρος αλλά και το πόσο μεγαλύτερος δείχνει οδηγεί ολοένα και περισσότερους από εμάς να… γκρεμίζουμε τους εσωτερικούς τοίχους και να ενοποιούμε δωμάτια.

Ειδικά σε μικρά διαμερίσματα, η ιδέα ενός open plan σαλονιού ενωμένου με κουζίνα και τραπεζαρία είναι ιδανική! Πολύ συχνά μάλιστα αυτό γίνεται ώστε να μην υπάρξει ανάγκη ξεχωριστής τραπεζαρίας αλλά και για να δείχνει ο χώρος πιο μοντέρνος.
Άλλες φορές χρησιμοποιούνται τεχνητά διαχωριστικά όπως ένα μπαράκι ή μια βιβλιοθήκη ώστε να χωρίζεται ο χώρος.
Σε κάθε περίπτωση σε έναν open plan χώρο η απουσία διαχωριστικών τοίχων είναι το ζητούμενο.

Δες εδώ πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα open plan σαλόνι!

/
Ένας καναπές και/ή ένα πάσο της κουζίνας μπορεί να γίνει το νοητό σύνορο μεταξύ της κουζίνας και του σαλονιού αντί για τοίχο.

/
Εάν ο χώρος κουζίνα-σαλόνι είναι μακρόστενος τότε είναι ιδανικός για open plan. Ένα ενιαίο ξύλινο πάτωμα θα δώσει συνέχεια στο χώρο ενώ η παράταξη των επίπλων μακρόστενα πετυχαίνει αυτό το αποτέλεσμα.


Ένας άλλος μοντέρνος τρόπος για open plan σαλόνι είναι να τοποθετήσεις ανάμεσα σε κουζίνα και σαλόνι μια βιβλιοθήκη!


Και εδώ, ο καναπές είναι αυτός που χωρίζει και ενώνει σαλόνι και κουζίνα, ειδικά όταν το διαμέρισμα είναι πολύ μικρό.


Το ενιαίο χρώμα στους open plan χώρους δίνει συνέχεια και συνάφεια όπως εδώ που σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία έχουν τους ίδιους τόνους λευκού και γκρι.


Εάν το σπίτι σου έχει μεγάλα παράθυρα είναι ιδανικό για open plan χώρους και σίγουρα θα δείχνει πολύ μεγαλύτερο!


Σπίτια με μεγάλα ταβάνια επενδύουν στα open plan σαλόνια. Αυτό που θα φροντίσεις όμως είναι να υπάρχει ένα focal point στους τοίχους, όπως ένα παράξενο κάδρο ώστε ο χώρος να μη δείχνει αφύσικα ψηλός.

Read More

And More