Ιδέες και λύσεις για να δείχνει το σπίτι σου μεγαλύτερο!

Πως μπορώ να κάνω το σπίτι μου να δείχνει μεγαλύτερο; Η interior designer Alexandra Robertson σου δίνει δέκα έξυπνους τρόπους για να κάνεις τον χώρο σου καλύτερο…
“Σε ένα μικρό χώρο τα πάντα μετράνε”. Αυτή είναι η βασική ιδέα που πρέπει να λάβουμε υπόψην μας ώστε να κάνουμε ένα μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος χρησιμοποιώντας κάποιες έξυπνες ιδέες και λύσεις.
1. Καθρέφτες, καθρέφτες, καθρέφτες…
Οι καθρέφτες αναμφισβήτητα είναι μία από τις καλύτερες ιδέες για να κάνουμε ένα χώρο να μοιάζει διπλάσιος.
Μπορούμε να τους τοποθετήσουμε ακουμπισμένους στο δάπεδο, να τους κρεμάσουμε ή ακόμα και να τους επενδύσουμε σε τοίχους, ντουλάπες, πόρτες και έπιπλα… Τοποθετήστε τους στη σωστή θέση έτσι ώστε το σπίτι να αποκτά βάθος και το φυσικό και τεχνητό φως να αντανακλάται και να διαχέεται σε όλο το χώρο!!
2. Ανοιχτά χρώματα σε δάπεδα και έπιπλα
Κινηθείτε σε φωτεινές αποχρώσεις όσον αφορά στα δάπεδα και έπιπλα ή χρησιμοποιήστε έπιπλα που μας επιτρέπουν να βλέπουμε από μέσα το δάπεδο ή τους τοίχους (έπιπλα από κρύσταλλο και plexiglass). Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα με τα αξεσουάρ που θα τοποθετήσετε.
3. Γυάλινοι τοίχοι
Εάν ανακαινίζεται δώστε στο φως τη δυνατότητα να μπει στο χώρο, αφαιρέστε μέρος των εσωτερικών τοίχων και τοποθετήστε γυάλινα πάνελ. Αν απλά θέλετε να διαχωρίσετε δύο χώρους μη διστάσετε να το κάνετε με τζάμι διάφανο αμμοβολής ή ακόμα και με κάποιο σχέδιο το όποιο επιτρέπει στο φως να περνάει και να δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος συνεχίζεται…
4. Έπιπλα λίγα αλλά με πολλές χρήσεις
Κρατώντας λίγα αλλά απαραίτητα έπιπλα βοηθάμε το χώρο να ανασάνει και να νιώσει μεγαλύτερος. Τοποθετούμε έπιπλα πολυχρηστικά όπως καναπέ-κρεβάτι, κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους, τραπεζάκια με ράφια και συρτάρια κτλ…. Άλλη μία λύση είναι τα κρεμαστά έπιπλα τα οποία αφήνουν το δάπεδο εκτεθειμένο και έτσι δεν μικραίνουν το χώρο. Ράφια, βιβλιοθήκες ακόμα και ντουλάπες στις ίδιες αποχρώσεις με τους τοίχους, τους δίνει τη δυνατότητα να αναμειχθούν ακόμα και να χαθούν στο χώρο…..
5. Κουζίνα “στα κρυφά”
Όταν η κουζίνα δεν μπορεί να έχει το χώρο της, μπορούμε να βρούμε έναν έξυπνο τρόπο να συνυπάρξει με το σαλόνι και την τραπεζαρία. Τοποθετήστε μία κουζίνα-ντουλάπα που θα αναπτυχθεί σε μία μόνο επιφάνεια και χωρίς πόμολα, που μέσα μπορείτε να τοποθετήσετε και να κρύψετε όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές και λειτουργίες μιας σύγχρονης κουζίνας. Οι προσόψεις της ντουλάπας-κουζίνας μπορούν να είναι από γυαλιστερή λάκα ή ακόμα και από καθρέφτη, δημιουργώντας έτσι αντικατοπτρισμούς.
6. Ντους vs μπανιέρα
Φυσικά ψηφίζουμε ντους, όχι μόνο γιατί είναι στη μόδα αλλά και γιατί κερδίζουμε τετραγωνικά μέσα σ’ ένα άλλοτε μη λειτουργικό και στενάχωρο μπάνιο. Αν έχετε μπανιέρα η μετατροπή είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική. Κατά προτίμηση κάντε την χτιστή και επενδύστε την με το ίδιο πλακάκι που υπάρχει στο υπόλοιπο μπάνιο έτσι ώστε να δείχνει ενιαίος ο χώρος. Αν πάλι θέλετε να της δώσετε μία χλιδή παραπάνω επενδύστε την με μία ψηφίδα και πειραματιστείτε με διαφορετικές αποχρώσεις και υφές.
7. Ταπετσαρίες
Ανοίξτε τους ορίζοντές σας και χαρίστε βάθος στο χώρο σας. Μία ταπετσαρία, ένας πίνακας ακόμα και μία αφίσα που θα έχουν προοπτικό θέμα και θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση της συνέχειας μπορεί να μεταμόρφωσει τον βαρετό λευκό τοίχο και να δώσετε έντονο χαρακτήρα στο χώρο σας. Επιλέξτε φυσικά τοπία σε ανοιχτές αποχρώσεις που θα σας ηρεμήσουν και θα σας ταξιδέψουν.
8. Κουρτίνες
Απαλλαχτείτε από τις κλασσικές κουρτίνες με πολλές στρώσεις και σκούρα χρώματα και χρησιμοποιείστε πάνελ, ρόμαν, roll on κτλ. σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και λεπτά υφάσματα έτσι ώστε να επιτρέπετε στο φυσικό φώς να διείσδυση μέσα στο χώρο.
9. Χρώματα
Χρησιμοποιείστε χρώματα που θα κάνουν το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερο. Κρεμ αποχρώσεις με συνδυασμούς όπως γαλάζιο του πάγου και άλλες ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις μεγαλώνουν, φωτίζουν το χώρο και δημιουργούν ένα περιβάλλον φιλόξενο και χαρούμενο.
10.Ένας χώρος, Δύο λειτουργίες
Εκμεταλλευτείτε το κάθε εκατοστό του χώρου σας. Για τους τυχερούς που ζουν σε ψηλοτάβανα σπίτια, τι καλύτερο από το κρεμαστό πατάρι. Μία ιδέα γνωστή που την έχουμε δει κυρίως σε σπίτια στο εξωτερικό λόγω του ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά ψηλοτάβανα σπίτια. Δημιουργήστε μία κρεβατοκάμαρα στα ύψη, ένα γραφείο, ένα καθιστικό ακόμα και ένα χώρο play room. Ανάλογα πάντα με το χώρο όπου δημιουργούμε το πατάρι, του δίνουμε τη χρήση που αρμόζει καλύτερα στις ανάγκες μας.

Read More

And More