Νοικιάζεις σπίτι; Smart tips για να το κάνεις “δικό” σου…

Όταν νοικιάζεις σπίτι και δεν είναι δικό σου, δεν έχεις λόγο στη διαρρύθμιση του σπιτιού. Το βρίσκεις έτοιμο και ανάλογα πρέπει να κινηθείς ώστε να μπορέσεις να το κάνεις ευχάριστο και να σε εκφράζει. Μπορείς λοιπόν με μερικές απλές και εύκολες κινήσεις να το κάνεις “δικό” σου, να αποτυπώνει την προσωπικότητά σου και η διαμονή σου εκεί να είναι ευχάριστη…

ΠΙΑΣΕ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ…

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις μπεις στο άδειο σπίτι που έχεις επιλέξει να μείνεις είναι να το καθαρίσεις… ή μάλλον να το γυαλίσεις. Πιάσε χλωρίνες, σκούπες, σφουγγαρίστρες και κάνε την απαραίτητη γυμναστική!
Στόχος να απολυμάνεις το χώρο, ώστε να νιώσεις οικεία και άνετα.
Άνοιξε πόρτες, παράθυρα, να αεριστεί και να μπει φως και μετά συνέχισε με τα υπόλοιπα.


ΓΙΝΕ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ…


Με λίγα λόγια συμβιβάσου με τα δεδομένα σου. Παρατήρησε το χώρο, τη διαρρύθμιση και ανάλογα με αυτά που έχεις άρχισε να σκέφτεσαι δημιουργικά. Τσέκαρε τα πλεονεκτήματα και ανέδειξέ τα. Τσέκαρε τα μειονεκτήματα και προσπάθησε να τα καλύψεις.
Συζήτησε και με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ώστε να ξέρεις μέχρι που σου επιτρέπεται να επέμβεις…

ΧΡΩΜΑΤΙΣΕ ΤΟ…

Αν σου επιτρέπεται να βάψεις τους τοίχους, δεν έχεις παρά να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη. Διάλεξε το χρώμα που σε εκφράζει, το χρώμα που σε ξεκουράζει και ξεκίνα…
Εμπειρικά θα σου πω, πως αν αρχίσεις να βάφεις όλους τους τοίχους με πολύ έντονα χρώματα κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις. Κυρίως, αν το σπίτι σου είναι μικρό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις μόνο έναν τοίχο. Αρκεί για να πετύχεις το στόχο σου και να δώσεις στιλ.
Αν νοικιάζεις ένα μικρό διαμέρισμα ή μια γκαρσονιέρα, καλό είναι να προτιμήσεις το λευκό στους τοίχους. Έχει την τάση να δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος από ότι στην πραγματικότητα είναι. Αν προσθέσεις και καθρέφτες τότε το διαμερισματάκι σου δεν θα δείχνει και τόσο μικρό.

ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΟ…

Καδράκια με φωτογραφίες ή σχέδια που σε εκφράζουν… Έργα τέχνης… Οτιδήποτε σου αρέσει και ταιριάζει στο ύφος που θέλεις να πετύχεις.
Τα κάδρα είναι τα αξεσουάρ του σπιτιού, τα στολίδια του. Και μπορούν πολύ εύκολα να δώσουν στιλ, προσωπικότητα και νοστιμιά στο χώρο. Ακόμα κι αν δεν βάψεις τον τοίχο με το χρώμα που θέλεις…


ΟΛΑ …ΣΤΡΩΜΕΝΑ!


Αν το μπάτζετ σου δεν σου επιτρέπει να αγοράσεις ένα ακριβό χαλί, η αγορά διαθέτει άπειρες προτάσεις και σε προσιτές τιμές. Κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά λοιπόν και διάλεξε τα χαλάκια που σου “γαργαλάνε” τη διάθεση, το γούστο.
Προτίμησε χαρούμενα, έντονα χρώματα.
Τώρα το Χειμώνα, μια καλή επιλογή είναι και οι φλοκάτες (αν έχει η μαμά σου) ή τα γούνινα χαλάκια που ευτυχώς βρίσκεις πια σε χαμηλές τιμές.
Φρόντισε τα χρώματα που θα επιλέξεις να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση, έστω με μια λεπτομέρεια του σπιτιού που θέλεις να τονίσεις ή να κάνει έντονη αντίθεση. Για παράδειγμα, στο καθιστικό το χαλάκι σου πρέπει να ταιριάζει με τον καναπέ… Στο δωμάτιό σου να ταιριάζει με το κάλυμμα του κρεβατιού…

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ…

Κορνίζες με αναμνηστικές φωτογραφίες, κεράκια (χρωματιστά ή όχι), τασάκια με σχέδια, βάζα, λουλούδια, αυτοκόλλητα στους τοίχους, καθρεφτάκια… Διακοσμητικά που έχεις φτιάξει μόνη σου… Αποθηκευτικά κουτιά σε ωραία χρώματα… Φωτιστικά… Ρολόγια… Χρωματιστές πετσέτες… Κουρτίνες… Λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά και θα δώσουν στο σπιτάκι σου “ζωή” και στιλ.

ΧΩΡΙΣΕ ΤΟ…

Αν τα έχεις βάλει με τη διαρρύθμιση, αν δεν σου αρέσουν οι μεγάλοι ενιαίοι χώροι που έχει, στην αγορά θα βρεις λύση και για αυτό. Ένα παραβάν στο στιλ που σου αρέσει θα μπορέσει να λειτουργήσει ως κομψό διαχωριστικό, αλλά και ως διακοσμητικό στοιχείο.
Φαντασία χρειάζεται και πρακτικότητα…

The last touch…
Αφού έχεις τελειώσει με τη διακόσμηση δεν έχει παρά να αρωματίσεις το χώρο σου κατάλληλα. Με αρωματικά κεριά, με στικς, αλλά και με ειδικά αρώματα που υπάρχουν για το σπίτι. Φρόντισε να είναι ένα άρωμα διακριτικό ώστε να μην σε κουράζει.

Read More

And More