9 προτάσεις για να διαμορφώσεις την τραπεζαρία σου!

Πώς μπορείς να διαμορφώσεις την τραπεζαρία σου; Εμπνεύσου από τα διαφορετικά στιλ που σου προτείνουμε για να καλύψεις τις ανάγκες του δικού σου χώρου! Μοντέρνα, κλασική, νεανική, ξύλινη, mix and match, κάθεμια έχει τη δική της προσωπικότητα. Ανακάλυψέ τες!

Νεανική και μοντέρνα
/
Αυτή η τραπεζαρία είναι μοντέρνα και νεανική, αφού έχει χρώμα, μοντέρνο design, με ένα χαρακτηριστικό στρογγυλό τραπέζι σε στιλ μανιτάρι, είναι για καθημερινή χρήση και ταιριάζει πολύ σε ένα φοιτητικό σπίτι ή σε ένα νεανικό σπίτι.

Κλασική και μοντέρνα
/
Αυτή η τραπεζαρία αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό κλασικού και μοντέρνου. Μεγάλο ορθογώνιο τραπέζι, μοντέρνες, δερμάτινες καρέκλες χωρίς χερούλια και ένας πάγκος για συμπλήρωμα ταιριάζουν άψογα στο σχήμα “ενιαία σαλονοτραπεζαρία”!

Σκούρο ξύλο
/
Αυτή η τραπεζαρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο υλικό που είναι το σκουρο ξύλο σε συνδυασμό με μέταλλο. Ακριβώς επειδή είναι αρκετά επιβλητική λόγω των υλικών χρειάζεται προσοχή στην υπόλοιπη διακόσμηση ώστε να μη σκουραίνει πολύ ο χώρος και ειδικά στην επιλογή του χρώματος των τοίχων.

Mix and match
/
Μια καταπληκτική ιδέα που συνδυάζει το χρώμα με το ξύλο! Καθίσματα σε “ζωντανά” χρώματα δένουον αρμονικά με ένα ξύλινο τραπέζι και δύο εντυπωσιακά φωτιστικά. Η τραπεζαρία παίζει και το ρόλο γραφείου στη συγκεκριμένη περίπτωση που η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως διαχωριστικό με το σαλόνι!

Τρία σε ένα
/
Η ιδέα για ένα τραπέζι αποτελούμενο από τρία μέρη έχει έμπνευση από τα παραδοσιακά καφενεία αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει και άλλους σκοπούς, όπως ένα παρτι οπότε και το τραπέζι “κόβεται” στα τρία για να ανοίξει ο χώρος. Και τα σκαμπώ αντί για καρέκλες είναι επίσης πρακτικά και μπορούν να λειτουργήσουν σαν έξτρα καθίσματα ακόμη και στο σαλόνι.

Με ντυμένα καθίσματα

Τα ντυμένα καθίσματα με υφάσματα σε έντονα σχέδια δίνουν έμφαση σε μια τραπεζαρία αλλά και χαρακτηρίζουν το στιλ της. Διάλεξε μεγάλα σχέδια και ένα λιτό τραπέζι για να δημιουργήσεις μια εικόνα πιο έθνικ, με ανατολίτικες επιρροές. Όταν το βαρεθείς, αλλάζεις το ύφασμα ή φιτάχνεις καλύμματα σε άλλο σχέδιο και χρώμα!

Λιτό ξύλο

Εάν αναζητάς κάτι απλό και ξεκάθαρο ψάχνεις κάτι όπως αυτό, μια τραπεζαρία με καθαρές φόρμες, σε ξύλο με ένα λευκό τραπέζι που διαφοροποιεί την μονωδία του ξύλου και του καφέ.

Σε λευκό και μαύρο

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι λευκού-μαύρου ταιριάζει σε ένα μοντέρνο σπίτι που όμως θέλει να δείχνει κλασικό. Μαύρο, βαρύ τραπέζι και λευκές καρέκλες-πολυθρόνες συνθέτουν μια τραπεζαρία “σταθερή” .

Εξοχική

Κάνε την τραπεζαρία σου πιο ανάλαφρή κι εξοχική με ψάθινες καρέκλες και χρώμα στα καθίσματα με μαξιλάρια χωρίς να χάνει την σοβαρή προσωπικότητά της.

Read More

And More