Tribal style: πώς θα το πετύχεις;

Το tribal αγαπήθηκε και αγαπιέται κυρίως από τους νέους σαν στιλ διακόσμησης που δίνει κάτι εξωτικό, κάτι ανάλαφρο και μποέμ. Συνδυάζει πολλά στοιχεία της φύσης όπως το ξύλο με υφάσματα και σχέδια που να θυμίζουν έντονα τη φύση. Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Άννα Βασιλάκη σού εξηγεί πώς να το πετύχεις!


Ας ξεκινήσουμε από τα απλά: δώσε σε έναν μονόχρωμο καναπέ όψη tribal με μερικά εμπριμέ μαξιλάρια με διαφορετικά patterns και χρώματα καθώς και αντίστοιχα ριχτάρια. Μεγάλες εμπριμέ μαξιλάρες στο πάτωμα είναι επίσης μέρος του tribal style.


Μια εξίσου απλή κίνηση για να κάνεις το σαλόνι σου tribal είναι ένα χαλί με σχέδια έθνικ και ένα φανταχτερό χρώμα όπως εδώ το κόκκινο, που γίνεται σημείο αναφοράς στο χώρο. Πολύ ωραίο είναι το ταίριασμα με τον σμαραγδί καναπέ και ένα επίσης εμπριμέ, σε κόκκινες αποχρώσεις, ριχτάρι.


Ένας άλλος τρόπος να φέρεις το tribal style στο σπίτι σου είναι οι κουρτίνες με Atzek σχέδια ή και λαχούρια. Δένουν πολύ όμορφα στον κατά τα άλλο μονόχρωμο αυτό χώρο. Ατού το ριγέ χαλάκι!


Κλασικός τρόπος να κάνεις tribal την κρεβατοκάμαρά σου είναι το animal print. Εδώ βλέπεις ένα mix and match στιλ από διαφορετικά είδη animal print στην ταπετσαρία, στο κεφαλάρι του κρεβατιού, στο κάλυμά του, όλα όμως στις αποχρώσεις του πράσινου.


Tribal τραπεζαρία; Ένα σκούρο τραπέζι και ένα μακρύ τραπεζομάντηλο σε έντονα patterns αλλά και διάφορα αξεσουάρ όπως τα δίχρωμα σκαμπό, τα μεταλλικά διακοσμητικά θα το πετύχουν!


Μιλώντας για extreme προτάσεις tribal αυτή είναι βγαλμένη κατευθείαν από τα βάθη της Αφρικής! Ζεβρέ κίτρινος καναπές, χαλί από δέρμα και φωτιστικό οροφής που θυμίζει κέρατα ζώου!


Και μία δεύτερη extreme πρόταση: ένα μεγάλο κεφάλι ταύρου με κέρατα που δεσπόζει πάνω από δύο μονόχρωμες πολυθρόνες παρέα με ένα πορτραίτο ζέβρας!


Το tribal, μην ξεχνάς, ότι είναι ένα στιλ κοντά στη φύση. Άρα το καλύτερο μέρος για να το εφαρμόσεις είναι το μπαλκόνι σου! Ένα καταπράσινο μπαλκόνι με τροπικά κυρίως φυτά, καλαμωτές, μπαμπού ή μεταλλικές καρέκλες σε φέρνει λίγο πιο κοντά στη φυσική κατάσταση των πραγμάτων!

Read More

And More