Wall art: Κάνε εύκολα… τέχνη στον τοίχο σου!

Αντί να αγοράσεις, μπορείς να δημιουργήσεις… τέχνη για τον τοίχο σου με τα χεράκια σου; Δες τις ιδέες που σού προτείνουμε!

/

Χρειάζεσαι έναν καμβά και ένα κομμάτι ταπετσαρία, ή μπογιά και στενσίλ για να δημιουργήσεις έναν όμορφο πίνακα. Ντύσε τον καμβά με την ταπετσαρία ή πέρασε το χρώμα που σου αρέσει πάνω από στενσίλ για να δημιουργήσεις… τέχνη!

Τέσσερα κομμάτια καμβά και ένα χοντρό πινέλο βουτηγμένο σε αραιωμένη μπογιά. Για κάθε καμβά πέρνα διαφορετικά το πινέλο. Τα κρεμάς το ένα δίπλα στο άλλο και ιδού!

Παίρνεις έναν καμβά. Κολλάς πάνω ένα χάρτη. Αν θες γράψε και κάτι ή κάνε κολλάζ με γράμματα!

Την τεχνική με τις χειροτεχνίες από μακαρόνια σίγουρα τη θυμάσαι! Τι θα έλεγες να φτιάξεις τα γράμματα της αλφαβήτου πάνω σε ένα τελάρο είτε με μακαρόνια είτε με αντικείμενα που θα βάψεις στο ίδιο χρώμα;

Τα καπάκια από τις μπογιές που έβαψες το σπίτι δεν είναι καθόλου άχρηστα! Με ένα βαψιματάκι όπως βλέπεις στην εικόνα φτιάχνεις έναν pop art πίνακα!
Παίρνεις έναν καμβά, τον αφήνεις λευκό ή του πατάς μερικές πινελιές. Δέσε ένα κλειδί σε ένα σκοινί και φέρε δυο ή τρεις βόλτες κατά πλάτος τον καμβά. Δέσε το τελείωμα και έχεις αφηρημένη τέχνη!
Αυτή η πρόταση ίσως απαιτεί ιδιαίτερη καλλιτεχνία ή σταθερό χέρι αλλά τι έχεις να χάσεις; Ζωγραφίζεις το περίγραμμα κάδρων διαφορετικών σχημάτων και στο κέντρο κρεμάς αληθινά αντικείμενα όπως ένα βάζο, ένα καδράκι. Το μάτι ξεγελιέται και το παιχνίδι είναι μοναδικό!

Πάρε ένα κομμάτι καθαρού ξύλου ή έναν… καμβά! Γράψε με πινέλο ή μαρκαδόρο ό,τι νομίζεις, λέξεις ή φράσεις καλλιγραφημένες και αμέσως έχεις κάτι να στολίσεις τον τοίχο σου!
Βάψε μερικά διακοσμητικά κλαδιά σε χρώματα που κάνουν αντίθεση όπως μαύρο με πορτοκαλί, μπλε-κίτρινο, μαύρο-κίτρινο κ.ο.κ. Βρες ένα διακοσμητικό πουλί ή ένα λουλούδι και στερέωσέ το σε ένα κλαδί. Ακούμπα τα κλαδιά σε λευκό τοίχο και έχεις έναν ζωντανό πίνακα!

Read More

And More