Έλενα Κουντουρά: Η λαμπερή ζωή της νέας αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού!

“Είναι πολύ μεγάλη τιμή,αλλά συγχρόνως και μεγάλη ευθύνη. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη.Ο αγώνας μας συνεχίζεται”. Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα της Έλενας Κουντουρά στα social media, ως Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού.

Η πολιτικός που εκλέχτηκε με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (συγκεντρώνοντας μάλιστα τους περισσότερους σταυρούς από κάθε άλλο υποψήφιο του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών), είναι το πρόσωπο που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει την ευθύνη της βαριάς “βιομηχανίας” της χώρας του Τουρισμού.

Το υπουργείο Τουρισμού που θα υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, θα διατηρήσει το… άρωμα γυναίκας που είχε αποκτήσει με την Όλγα Κεφαλογιάννη να κρατά τα ηνία του. Η Έλενα Κουντουρα που αναλαμβάνει τώρα επικεφαλής ενός από τα σημαντικότερα υπουργεία για την ελληνική οικονομία, έχει μια μεγάλη πορεία πίσω της και όχι μόνο στον πολιτικό χώρο.

Η Έλενα Κουντουρά γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα 11 της χρόνια αρχίζει και ασχολείται με τον αθλητισμό. Μεγαλώνοντας εκτός από Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100μ. με εμπόδια, η Έλενα Κουντουρά γίνεται και μία μελαχρινή καλλονή που αιχμαλωτίζει τα βλέματα με την ιδιαίτερη εμφάνιση της. Σπουδάζει στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) στην Αθήνα αλλά ο αθλητισμός δεν την κερδίζει τελικά.

Η πανέμορφη Έλενα Κουντουρά αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μόδα το 1984 και για 12 συνεχόμενα χρόνια θα κατακτά τις διεθνείς πασαρέλες τη μία μετά την άλλη. Η ίδια συμμετέχει σε επιδείξεις μόδας πολυάριθμων οίκων του εξωτερικού ενώ γίνεται εξώφυλλο σε διεθνείς τίτλους μόδας όπως για παράδειγμα η Ιταλική Vogue. Το 1990 το CCN την αναδεικνύει σε ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Η καριέρα της έχει απογειωθεί.

Το 1996 αποφασίζει να σταματήσει το μόντελινγκ αλλά δεν εγκαταλείπει ακόμα το χώρο της μόδας. Ασχολείται ενεργά με την έκδοση περιοδικών μόδας, όπως το περιοδικό Diva, μέχρι το 2003. Παράλληλα, ασχολείται με την φιλανθρωπική οργάνωση Europa Donna Hellas της οποίας υπήρξε πρόεδρος.


Το 2004 έρχεται η στιγμή που η Έλενα Κουντουρά επιλέγει να περάσει σε έναν τελείως διαφορετικό στίβο από εκείνον που ως τώρα γνώριζε. Μπαίνει στο στίβο της πολιτικής, ως υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Από την πρώτη της θητεία στην Βουλή των Ελλήνων, η Έλενα Κουντουρα γίνεται μέλος της επιτροπής Τουρισμού. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2007 και του 2009 μένει εκτός Βουλής αλλά δεν σταματά να αγωνίζεται.

Επιστρέφει το 2011 και έναν χρόνο μετά ανεξαρτητοποιείται διαφωνόντας με την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά. Μαζί με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές γίνονται ο πρώτος πυρήνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μαζί τους, εκλέγεται ξανά στη Βουλή στις εκλογές του 2012 και λίγες ημέρες μετά βιώνει μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της, αφού χάνει τον απόστρατο αξιωματικό πατέρα της. Δυναμική και αγωνίστρια όπως έχει μάθει να είναι από μικρή, συνεχίζει την πορεία της και την περασμένη Κυριακή δικαιώνεται. Εκλέγεται και πλέον για πρώτη φορά αναλαμβάνει ένα δημόσιο αξίωμα.

Σε όλη αυτή την δύσκολη πορεία της στην πολιτική είχε κάποιον που δεν σταμάτησε να τη στηρίζει. Ο σύζυγός της Σαράντης Παπαχριστόπουλος, πρώην παίκτης μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι ο συμπαραστάτης της και ο σύντροφός της εδώ και πολλά χρόνια. Συνεργάτες την εποχή των εκδόσεων και συνοδοιπόροι πάντοτε, η Έλενα Κουντουρά και ο σύζυγός της αποκτούν μαζί δύο γιους που λατρεύουν.


Με τα παιδιά της και τον σύζυγό της σε οικογενειακή τους έξοδο το 2008.

Μητέρα, σύζυγος, πολιτικός και πλέον Αναπληρώτρια Υπουργος. Η Έλενα Κουντουρά αποδεικνύει πως όλα μπορούν να συνδυαστούν και μάλιστα με επιτυχία. Η ίδια έλεγε σε παλιότερη συνέντευξη της: “Έχω μάθει να αγωνίζομαι σκληρά και να ολοκληρώνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι αναλαμβάνω. Οι ιδιότητες συνδυάζονται αλλά χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και πάνω από όλα σωστή διαχείριση χρόνου. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε γυναίκα να έχει τη στήριξη του συντρόφου, για να μοιράζονται οι ευθύνες και υποχρεώσεις μέσα στην οικογένεια”.

Read More

And More