Ελένη Μενεγάκη – Γιάννης Λάτσιος: Το χρονικό της δικαστικής διαμάχης για τα περουσιακά

Νέα δικαστική διαμάχη ταράζει τα νερά στη σχέση της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου. Το πρώην ζευγάρι θα βρεθεί σε λίγες μέρες και πάλι στις δικαστικές αίθουσες καθώς το στέλεχος του ΑΝΤ1 έχει καταθέσει εναντίον της τηλεπαρουσιάστριας νέα αγωγή διεκδικώντας το σπίτι στα Μελίσσια.

Στο σπίτι αυτό που στεγαζόταν η οικογενειακή τους ζωή και που συνεχίζει να μένει η Ελένη μετά το διαζύγιό τους. Πώς φτάσανε όμως σε αυτή τη νέα διαμάχη αλλά και πώς ξεκίνησε η δικαστική τους αντιπαράθεση;

Η μέχρι τότε καλά προφυλαγμένη προσωπική ζωή του ζευγαριού έχει άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδα όταν στις 29 Ιανουαρίου του 2010 εξέδωσαν κοινή δημόσια ανακοίνωση για το επικείμενο διαζύγιό τους: “Επειτα από εννέα χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση τριών ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους“.

Η είδηση του χωρισμού έσκασε σαν βόμβα όχι μόνο στο ευρύ κοινό αλλά και στα media καθώς κανείς μέχρι τότε δεν είχε καταλάβει ότι μπορεί να υπάρχουν σύννεφα στο γάμο τους.

Οι περισσότεροι “κατηγόρησαν” για την διάλυση αυτού του φαινομενικά τέλειου γάμου τον Ματέο Παντζόπουλο. Ωστόσο, η κρίση είχε χτυπήσει την πόρτα τους πολύ νωρίτερα αλλά το πάλεψαν όσο γινόταν για χάρη των τριών παιδιών τους.

Η Ελένη είχε μιλήσει, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση με δελτίο τύπου, για το τι τους οδήγησε στο χωρισμό. “Τον Γιάννη τον γνώρισα στα 27 μου χρόνια. Τον ερωτεύτηκα και τον αγάπησα πολύ. Ήμουν σίγουρη ότι είναι ο άντρας με τον οποίο μπορώ να ζήσω για όλη μου τη ζωή, να δημιουργήσω οικογένεια. Για αυτό τον λόγο άλλωστε ξεκίνησε ο γάμος μας. Ζήσαμε μαζί 13 χρόνια, πολύ όμορφα χρόνια, επαναλαμβάνω με τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι που αποκτά σε σύντομο διάστημα τρία παιδιά, που εργάζονται και οι δύο σε πολύ απαιτητικές δουλειές, στις οποίες δίναμε πολύ χρόνο και ενέργεια. Φτάσαμε σε ένα σημείο που χάσαμε κάποια κομμάτια. Ετσι ήρθε το τέλος. Μη με ρωτήσετε να πω κάτι άλλο, γιατί αυτό αφορά μόνον εμένα και τον Γιάννη. Κανέναν άλλο”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της το 2011 στο “Life & Style”. Δες εδώ περισσότερα!

Η παρουσιάστρια του Alpha έφτιαξε σύντομα τη ζωή της μετά το διαζύγιο και δεν άργησε αυτό να γίνει το “κόκκινο πανί” για τους paparazzi.

Το κυνηγητό συνεχίστηκε για όλα τα επόμενα χρόνια της σχέσης τους παρόλο που δεν άργησαν να κάνουν και τις πρώτες τους κοινές δημόσιες εμφανίσεις επισημοποιώντας έτσι τον δεσμό τους.

Ανάμεσα στην Ελένη Μενεγάκη και τον Γιάννη Λάτσιο είναι πια μοναδικό σημείο επαφής τα παιδιά τους καθώς και οι δύο πλευρές θέλησαν από την πρώτη στιγμή να διασφαλίσουν την ηρεμία τους. Οι συγκρούσεις τους όμως σε οικονομικά και οικογενειακά θέματα δεν είχαν τελειωμό. Ενίοτε υπήρχε αντιπαράθεση για την ανατροφή των παιδιών που θεωρούσε ο Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1 ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη και άλλοτε θεωρούσε ότι ήταν “ριγμένος” σε οικονομικές διαφορές τους.

Ο Γιάννης Λάτσιος υποστηρίζει από τη δική του πλευρά ότι στο διάστημα της κοινής τους ζωής συνέβαλε στα έξοδα της κοινής διαβίωσης σε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνον της πρώην συζύγου του καθώς εκείνος, σύμφωνα πάντα με τη δική του πλευρά, φέρεται να πλήρωνε τα πάντα – έξοδα σπιτιού, παιδιών, κατασκευή ακινήτου στα Μελίσσια κ.τ.λ. Από την άλλη, όπως υποστηρίζει, η Ελένη Μενεγάκη αποταμίευε τα εισοδήματά της με αποτέλεσμα να αποκτήσει τεράστια ρευστότητα με τις δικές του πλάτες. Διάβασε εδώ περισσότερα!


Από τις τελευταίες κοινές δημόσιες εμφανίσεις ως ζευγάρι, τον Νοέμβριο του 2009

Από τη δική της πλευρά η παρουσιάστρια φέρεται να έχει μεγάλα παράπονα από την πατρική παρουσία του πρώην συζύγου της. Η δική της εκδοχή υποστηρίζει ότι ο Γιάννης Λάτσιος δεν τα βλέπει καν τις μέρες που βάσει νόμου δικαιούται και ούτε εξαντλεί το χρονικό όριο των διακοπών μαζί τους.

Όσον αφορά τις οικονομικές διαφορές, η πλευρά της Ελένης ισχυρίζεται ότι με τριπλάσιο εισόδημα από το δικό του μεγάλο βάρος των εξόδων της κοινής τους ζωής βάραινε την ίδια. Ακόμα, υποστηρίζει ότι βρήκε άδεια τη θυρίδα με κοινές καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ενώ, όπως λέει η δική της πλευρά, ο Γιάννης Λάτσιος έχει ήδη εισπράξει από την ίδια ένα ποσό χιλιάδων ευρώ.

Και παρόλο που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να βρει μια εξωδικαστική λύση στο θέμα της χρηματικής του αποζημίωσης, η άλλη πλευρά αναφέρει ότι, εκτός του ήδη δοθέντος ποσού, ο Λάτσιος ζητούσε άλλα 800.000 ευρώ προκειμένου να υποχωρήσει στο θέμα της πώλησης του σπιτιού στα Μελίσσια.

Το ποσό κρίθηκε εξωφρενικό από την Ελένη που του αντιπρότεινε να παραιτηθεί του δικαιώματος της διατροφής των 3.000 ευρώ μηνιαίως που ο Λάτσιος δίνει για τα παιδιά τους αναλαμβάνοντας η ίδια εξ ολοκλήρου τα έξοδά τους. Η πρόταση αυτή όμως φαίνεται πως δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος και έτσι το ζευγάρι θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια στις 7 Οκτωβρίου.

Η Ελένη προτείνει ακόμα να γράψουν και οι δύο το σπίτι στα τρία τους παιδιά ενώ ο Γιάννης Λάτσιος Λάτσιος όχι μόνο αρνείται αλλά ζητά και πλειστηριασμό, για να πάρει τα λεφτά που του αναλογούν.

Από σπασμα από τη νέα αγωγή του Γιάννη Λάτσιου που δημοσίευσε το “Πρώτο Θέμα”

Παρόλο που το διαζύγιό τους βγήκε συναινετικό, οι αγωγές και οι κόντρα αγωγές ανάμεσά τους διατηρούν αυτή τη δικαστική διαμάχη άσβεστη από το 2013.

Ε. Μενεγάκη: Στο δικαστήριο με τον Γιάννη Λάτσιο

Ε. Μενεγάκη: Ξανά στα δικαστήρια με τον Γιάννη Λάτσιο!

Ε. Μενεγάκη: Η δικαστική διαμάχη με τον Γιάννη Λάτσιο και τα νέα δεδομένα στη σχέση τους!


Κοινή συνάντηση για χάρη των παδιών τους τον Ιανουάριο του 2013 (διάβασε εδώ περισσότερα)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ

Read More

And More