Τι δεν πρέπει να φορέσεις ποτέ σε μια βάπτιση!

Όχι δεν είναι στο κόκκινο χαλί και όχι δεν είναι νύχτα. Είναι μέρα, είναι καλοκαίρι και είναι η βάφτιση του μωρού της. Είναι η υπερβολική χαρά που αποτυπώθηκε όλη στο φόρεμα, είναι που άδραξε την ευκαιρία να φορέσει την απόλυτη υπερπαραγωγή… Ό, τι κι αν είναι, είναι λάθος. Το μεγαλύτερο λάθος για τη βάφτιση. Το παράδειγμα που πρέπει να αποφύγεις. Η Ιωάννα Λίλη επέλεξε αυτό που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ και για κανέναν λόγο σε μια βάφτιση.

Για μια μανούλα, η βάφτιση του παιδιού είναι από τα σημαντικότερα event. Κατανοητό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει η σημαντικότητα του μυστηρίου να εκφραστεί με βολάν και χολιγουντιανές τυμπανοκρουσίες. Δεν είναι βραδινό show. Είναι μια θρησκευτική τελετή.

Το μυστήριο της βάπτισης έχει ένα ιδιαίτερο dress code, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού!

Πρέπει να είναι χαρούμενο, άνετο και κομψό. Πρέπει να είναι λιτό και με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στην αισθητική του μωρού που τώρα δημιουργείται…

Οι απογευματινές τελετές απαιτούν χαμηλούς τόνους, ανεπιτήδευτο glam με αέρινα φορέματα που προσφέρουν άνεση στις κινήσεις και δημιουργούν ένα οπτικό εφέ δροσιάς. Οι μάξι τουαλέτες με έμπνευση από το red carpet των Όσκαρ με έντονους όγκους, βολάν και γυαλιστερό ύφασμα δεν συνάδουν με την ατμόσφαιρα.

Εάν επιμένεις σε μάξι φόρεσε κάτι από ανάλαφρο ύφασμα σε μίνιμαλ γραμμή και επέλεξε ανάμεσα σε δροσερά prints ή έντονες αποχρώσεις όπως φούξια, κίτρινο και πορτοκαλί!

Μια ωραιότατη και πολύ σωστή επιλογή είναι τα μίντι. Ένα coctail dress. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύονται οι υπερπαραγωγές σε κάθε κομμάτι της εμφάνισης: φόρεμα, κοσμήματα, αξεσουάρ.

Και τώρα κλείσε τα μάτια και φαντάσου αυτό το φόρεμα που βλέπεις αριστερά σου σε λευκό… if you know what I mean.

Μην ξεχνάς ποτέ
Το dresscode σέβεται πάντα το πού, το πότε και το τι.
Η σημαντικότητα του event δεν ορίζει την ενδυματολογική επιλογή.

Read More

And More