Femme Fatale! Η απόλυτη τάση της νέας σεζόν! Styling tips για να “ντυθείς” το αιώνιο θηλυκό…

Mπορεί να σε έχω βομβαρδίσει με πληροφορίες όσον αφορά στο απόλυτο androgyny trend της φετινής σεζόν που επιβάλει τα κοστούμια, τις γραβάτες και τα boyish shoes, αλλά υπάρχει στην επικαιρότητα κι ακριβώς η αντίθετη τάση. Μία εποχή, δύο τάσεις τελείως αντίθετες, αφού η femme fatale κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Εάν σε φόβισε η όλη διαδικασία του να “αγριέψεις” λιγάκι το στιλ σου μπορείς να επιλέξεις την απέναντι όχθη και να αποθεώσεις τις καμπύλες σου με επιβλητικά φορέματα που χαρακτηριστικό έχουν τις δαντέλες και τις διαφάνειες. Μία γυναίκα, δύο τελείως αντίθετα στιλ -όπως είναι και η προσωπικότητα της γυναίκας άλλωστε.


Aπό αριστερά Salvatore Ferragamo, Donna Karan και Moschino

Πρώτο και ίσως βασικότερο χαρακτηριστικό της femme fatale είναι η επίδειξη θηλυκότητας χωρίς προσπάθεια. Η γυναίκα που ακολουθεί αυτό το στιλ γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι τα δυνατά της σημεία και τα τονίζει με την πρώτη ευκαιρία.

Είναι η τάση που κολακεύει τις γυναίκες με καμπύλες και είναι η τάση που αν το θέλεις έκανε τις γυναίκες με καμπύλες να είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Τα φορέματα είναι στενά σε pencil μορφή που σχεδόν αγκαλιάζουν το σώμα. Οι φούστες ακολουθούν το ίδιο στιλ και είναι συδνυασμένες με κομψές μπλούζες ανάλαφρα θηλυκές και η επιλογή στα τακούνια δεν είναι άλλες από chic γόβες.

ΤΙP: Για να τονίσεις τη θηλυκότητά σου είτε να αναδείξεις περισσότερο τις καμπύλες σου πρόσθεσε ένα λεπτό ζωνάκι στη μέση.

ΤΙP: Φόρεσε γάντια μέχρι τους αγκώνες. Θα σου αναβαθμίσουν όλο το στιλ και θα σε κάνουν να νιώθεις απόλυτα μοιραία.

ΤΙP: Εάν το φορέσεις με καλσόν επέλεξε είτε διχτυωτό είτε μαύρο ανοιχτό.

Να θυμάσαι: Το στιλ αυτό δεν πρέπει να φαίνεται στημένο, ούτε αφύσικα φορεμένο. Θέλει να έχεις αυτοπεποίθηση και αέρα που σαγηνεύει.


Aπό αριστερά Gucci, Stella McCartney και Scogna Miglio

H femme fatale όπως επιβάλει και ο τίτλος είναι μια γυναίκα σαγηνευτική που δείχνει τόσα όσα! Δεν είναι σε καμία περίπτωση πρόστυχη γιατί ξέρει που πρέπει να σταματάει.

Οι διαφάνειες κόβουν την ανάσα ενώ τα σκισίματα στο τελείωμα του φορέματός της υπνωτίζουν.

ΤIP: Επέλεξε φόρεμα με διαφάνεια και κατά προτίμηση δαντέλα. Δημιουργεί ένα ύφος μυστηρίου και προσθέτει στη θηλυκότητά σου.

ΤΙP: Εάν επιλέξεις να φορέσεις κάποια διαφάνεια φρόντισε να τσεκάρεις πριν βγεις έξω πως η επιλογή σου δεν θα σε εκθέσει.

Aπό αριστερά John Galliano, Jean Paul Gaultier, Giambattista Valli

Η υπερβολή στις επιλογές των αξεσουάρ είναι δεδομένη αφού η femme fatale αγαπάει πολύ τα μεγάλα και επιβλητικά looks. Οι γούνες όπως και οι γούνινες λεπτομέρειες την ξετρελαίνουν ενώ επιλέγει σχεδόν πάντα τα γάντια και τα καπέλα. Τα kimonos δηλώνουν γυναίκα και σε παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή… Τότε (κανείς δεν ξέρει εάν όντως ισχύει, έτσι είδαμε στις ταινίες, έτσι λέμε) που οι γυναίκες στο σπίτι μέσα κυκλοφορούσαν με kimonos και παντοφλάκια με γούνινες λεπτομέρειες.

ΤΙP: Τα κοσμήματα που θα πρέπει να επιλέξεις είναι μεγάλα και επιβλητικά χωρίς όμως να παραφορτώνεις το look σου
Eάν θέλεις αυτό το look φρόντισε τα κοσμήματα να είναι σε απόχρωση του χρυσού.

ΤΙP: Στα γυαλιά ηλίου επέλεξε ο σκελετός σου να είναι κοκκάλινος.

TIP: Εάν επιλέξεις αυτό το στιλ πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στη καλή ποιότητα των υφασμάτων.


Aπό αριστερά Giambattista Valli, Emilio Pucci, Bottega Veneta

Το να τονίσεις τις καμπύλες σου είναι απαραίτητο. Ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ πάντα καθηλώνει. Φρόντισε μόνο μην το παρακάνεις και να θυμάσαι όταν φοράμε πολύ ανοιχτά από πάνω αποφεύγουμε το μήκος της φούστας μας να είναι πολύ κοντό.

Τα maxi φορέματα από τούλι ή ταφτά αποτελούν τις πρώτες επιλογές σε βραδινά και επίσημα outfits. Τώρα πού ακριβώς θα το φορέσεις δεν μπορώ να σου απαντήσω. Μπορώ απλά να σου παραθέσω τις επιλογές που μπορείς να έχεις.

TIP: Επέλεξε το κόκκινο και την απόχρωση του χρυσού. Είναι τα απόλυτα χρώματα της φετινής σεζόν.

Read More

And More