THE TREND! Chockers: H μεγάλη επιστροφή στα κολιέ!

Η μόδα είναι ένα θέμα ανεξάντλητο, που δύσκολα μπορείς να σταματήσεις να μιλάς. Πιο σύνηθες -καυτό αν το θέλεις, θέμα ανάλυσης είναι οι νέες τάσεις και τα trends σε ρούχα, τσάντες και παπούτσια. Αν δώσεις όμως περισσότερη έμφαση και αφιερώσεις χρόνο ώστε να παρακολουθήσεις λεπτομερώς ό, τι προσθέτουν οι σχεδιαστές για να δημιουργήσουν τις νέες τάσεις τότε θα δεις πως φέτος υπάρχει μεγάλη αλλαγή σε όλα τα αξεσουάρ.

Τα αξεσουάρ δεν περιορίζονται μόνο στις τσάντες και στα παπούτσια αλλά το ρόλο τους, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος, παίζουν και τα κοσμήματα. Φέτος μεταμορφώνονται σε πιο κομψά και ναι επιστρέφουν τα chockers μετά από πολλά χρόνια.
Ακόμα θυμάμαι τη μαμά μου να τα φοράει σε πρωτοχρονιάτικα parties… Φέτος ήρθε η ώρα μου να τα τιμήσω!

Τα chockers υπάρχουν σε μεγάλη αφθονία σε όλα τα catwalks της σεζόν! Κι αν δεν τα έχεις παρατηρήσει ή δεν είσαι σίγουρη για το τι ακριβώς σου μιλάω, σου συγκεντρώνω όλα τα στιλ και trends που βρήκα ώστε να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο στιλ σου.


Από αριστερά Alexander McQueen και Chanel

Τα chockers είναι πολύ στενά, κολλητά κολιέ στο λαιμό. Μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις και ίσως και η πιο νεανική, έχει ένα πιο σκληρό στιλ: chockers με καρφιά και τρούκς. To βασικό υλικό τους να είναι το μέταλλο ή το δέρμα. Έρχονται να συμπληρώσουν μια από τις πιο δυναμικές τάσεις της σεζόν όπου πρωταγωνιστούν τα Φετίχ. Θα τη βρεις σε πολλά looks από τα catwalks.


Από αριστερά Donna Karan και Moschino

Κομψότητα και φινέτσα αποτυπώνονται στα κολιέ με πέρλες. Τα chockers σε αυτό το στιλ μπορούν να φορεθούν από όλες τις ηλικίες παρ’ όλο που αυτόματα σου φέρνει στο μυαλό μια γυναίκα συντηρητική στο στιλ της. Σου προτείνω να μην σε σταματήσουν τέτοιου είδους εικόνες και να το τολμήσεις δημιουργώντας τη νέα τάση της σεζόν που σε θέλει femme fatale.


Από αριστερά Emilio Pucci και Valentino

Tα υφασμάτινα chockers πιστεύω πως είναι τα πιο μοδάτα και νεανικά διατηρώντας όμως μια αίσθηση κομψότητας. Αγαπώ ιδιαίτερα το υφασμάτινα chοcker από βελούδο. Ενώ τα κολιέ με λεπτομέρεια τα λουλούδια αλλά και τη δαντέλα μπορούν να αναδείξουν μία πιο ρομαντικά κοριτσίστικη διάθεση.


Από αριστερά Giambattista Valli και Υves Saint Laurent

H χοντρή χρυσή αλυσίδα είναι αναμφισβήτητα και πάλι στη μόδα. Αυτό που την κάνει φέτος λιγάκι διαφορετική είναι το πλέξιμό της που παραπέμπει σε πλεξίδα μαλλιών. Ενώ οι κρίκοι σε διχρωμία δίνουν μια πιο ανάλαφρη παιχνιδιάρικη διάθεση.


Aπό αριστερά Christian Dior και Bottega Veneta

Τα κολιέ από κομψές πέτρες σε χρώμα όπως το μπορντό ή το σκούρο πράσινο αναδεικνύουν μια θηλυκότητα πιο επιβλητική κι αρκετά κλασική. Αν τα μάτια σου είναι πράσινα επέλεξέ το και θα τα αναδείξει αμέσως αφού θα τονίσει το χρώμα τους. Ενώ τα chockers με κρεμαστές μεγάλες πέτρες σε απόχρωση του μαύρου δίνουν μια παλαιομοδίτικη κι αρκετά θεατρική αίσθηση στο σύνολό σου.

Read More

And More