Ο “συντηρητισμός” είναι το νέο sexy! Παίζει με το μυαλό, τη φαντασία και θέλει κλειστό γιακά…

Υπάρχουν εικόνες που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό πολλών από εμάς και δεν λένε με τίποτα να ξεπεραστούν όσο μοδάτες κι επίκαιρες κι αν γίνουν. Κι αυτές συνήθως αφορούν στιλ και look που έχουν μια εσάνς έντονου συντηρητισμού.

Δεν ξέρω αν είναι τα media που τις προμοτάρουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή είναι αποτέλεσμα αστικών μύθων αλλά ισχύει πως με το που αντικρίζουμε έναν κλειστό γιακά, μια φούστα μέχρι τον αστράγαλο, κομψά κοσμήματα και παπούτσια σε κλασικό στιλ αμέσως σχηματίζουμε την εικόνα της λεγόμενης “γεροντοκόρης”. Θέλω να σε κάνω να βγάλεις αυτήν την εικόνα από το μυαλό σου λοιπόν αφού πλέον στις μέρες μας “γεροντοκόρες” δεν υπάρχουν. Αναλογίσου πως ο χαρακτηρισμός αυτός αφορούσε κοπέλες που πλησίαζαν τα 30 και δεν είχαν παντρευτεί. Ε, δεν νομίζω πως πλέον μια ανύπαντρη γυναίκα που πλησιάζει την τρίτη δεκαετία της ζωής της, δέχεται τέτοιο κοινωνικό ρατσισμό. Έτσι λοιπόν αφού ξεπεράσεις τα κολλήματα τέτοιου είδους σε ενημερώνω πως είναι η τελευταία τάση της σεζόν!

Και ναι έχει έρθει στην επικαιρότητα εδώ κι αρκετό καιρό, με την Alexa Chung να το φοράει παντού από την καθημερινότητά της μέχρι και στις βραδινές της εμφανίσεις, και να κερδίζει επάξια τον τίτλο του fashion icon. Η Αlexa το φόρεσε με έναν πιο vintage τρόπο αποπνέοντας μια γεμάτη νοσταλγία αθωότητα.

Τη φετινή σεζόν λοιπόν ολοένα και περισσότεροι οίκοι υιοθέτησαν την τάση αυτή με τον οίκο Louis Vuitton να δίνει έμπνευση σε πολλούς.

Γιακάδες κλειστοί στο λαιμό που τους συναντάς σε πουκάμισα, φορέματα, παλτό και σακάκια έρχονται να καθιερωθούν και να δημιουργήσουν μια νέα τάση, αυτή της σεμνής σεξουαλικότητας, μη εκθέτοντας ούτε ένα χιλιοστό σάρκας.

Το TLife σου συγκεντρώνει όλους τους κλειστούς γιακάδες για τη φετινή σεζόν. Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις ποιοι οίκοι τους προτείνουν, πως τους συνδυάζουν και μάθε πως να τους φορέσεις.


Richmond, Etro, Chloe
Tι κι αν το πουκάμισό σου είναι κουμπωμένο μέχρι πάνω; Μπορείς να γίνεις αποκαλυπτικά sexy επιλέγοντας το trend με έντονη διαφάνεια. Σίγουρα δεν θα βγεις γυμνή όπως το μοντέλο στο catwalk αλλά ακόμη και με ένα σουτιέν ή top στην ίδια απόχρωση του πουκαμίσου σου θα τραβήξει τα βλέμματα. Sexy και νεανική μπορείς να παραμείνεις ακόμη κι αν φορέσεις και πουλόβερ πάνω από το καλά κλεισμένο πουκάμισο σου αρκεί το κάτω μέρος από το σύνολό σου να είναι δερμάτινο. Μπορείς να συνδυάσεις και δερμάτινη φούστα αλλά και παντελόνι. Ενώ αν είσαι fan των pencil φορεμάτων μην ξεχάσεις να το συνδυάσεις με ψηλές γόβες ή για ακόμη πιο sexy στιλ, πέδιλα.


Dries Van Noten, Etro, Prada
Τα πανοφώρια φέτος έχουν γιακά! Είτε επιλέξεις σακάκι είτε παλτό είτε καμπαρντίνα πρόσεξε το γιακαδάκι σου! Κι αν δεν θέλεις να πάρεις καινούριο πανοφώρι πολύ εύκολα προσαρμόζεις το trend προσθέτοντας έναν γούνινο γιακά που είναι απόλυτα μοδάτος.


Loewe, Loewe, MiuMiu
Οι καμπαρντίνες δεν αλλάζουν στιλ στο κόψιμό τους απλώς γλυκαίνουν με τον peter pan γιακά να κερδίζει τις εντυπώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα σακάκια και ταγέρ που αποκτούν έναν πιο ρομαντικό αέρα και φέρνουν αναμνήσεις από ταινίες εποχής ’40.

Συνδύασε το ταγέρ σου με σκούρο καλσόν και ankle boots. Θα σου δώσει αυτόματα ένα πολύ chic αποτέλεσμα.


Valentino, Yves Saint Laurent, Jil Sander
Αν δεν είσαι φανατική των πολύ στενών γραμμών ή αν δεν επιτρέπει ο σωματότυπός σου να φοράς φούστες και παντελόνια απόλυτα εφαρμοστά στο σώμα σου, μπορείς να επιλέξεις παντελόνες σε ανοιχτή γραμμή που θα δώσουν αέρα και θα τονίσουν τη μέση σου.
Αν έχεις μερικά παραπάνω κιλάκια ο γιακάς peter pan είναι μια πολύ καλή επιλογή αφού συνδυάζει το trend χωρίς να σφίγγει στο λαιμό.


Louis Vuitton, Moschino, Louis Vuitton
Αέρα 40s παρατηρούμε έντονα και στα φορέματα του γαλλικού οίκου Louis Vuitton που έφερε από τους πρώτους και πάλι στην επικαιρότητα. Το όλο trend του οίκου χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα μοδάτο για φέτος με στοιχεία φετίχ αφού δεν διστάζει να συνδυάσει το σεμνό γιακά με το πουλόβερ με φούστα πλαστικοποιημένη σε απόχρωση του κόκκινου.

Read More

And More