Πλαστικό: το νέο trend που θυμίζει παιχνίδι! Πώς να το φορέσεις, τι να προσέξεις…

Φέτος η μόδα έχει ποικιλία όχι μόνο στο ύφος των ρούχων που σου δίνουν την δυνατότητα από απόλυτο girl να μεταμορφωθείς σε στιλάτο αντράκι, αλλά και στην ύφανση των ρούχων και αξεσουάρ σου, δηλαδή στα υλικά από τα οποία μπορεί να είναι φτιαγμένα.

Η χειμερινή σεζόν λοιπόν εκτός των κλασικών κομματιών και στιλ επιβάλει νέα υφάσματα όπως τη γούνα, το βελούδο αλλά και το πλαστικό. Και μπορεί να κατανοείς πως να φορέσεις ή να προσαρμόσεις τη γούνα και το βελούδο στη ζωή σου, το πλαστικό όμως;

Το ‘Life in Plastic is Fantastic’ μπορεί να σε παραπέμπει σε άλλου είδους ‘πλαστικά’ αλλά νομίζω πως περιγράφει και το χειμερινό πλαστικό trend στα ρούχα σου αφού το συναντάς σχεδόν παντού.

Το TLife συγκεντρώνει όλες όσες πλαστικές λεπτομέρειες συνάντησε στα χειμερινά catwalks και σου τα παρουσιάζει.

Πανοφώρι

Δεν ξέρω αν εσύ το φόρεσες αλλά πολλές από εμάς ως κοριτσάκια το βάλαμε το βινίλ καμπαρντινάκι μας! Δεν ξέρω κατά πόσο σου χωράει, μάλλον δύσκολο θα είναι, αλλά αν σου αρέσει το στιλ το συγκεκριμένο να σε διαβεβαιώσω πως είναι απόλυτα στιλάτο. Πλαστική καμπαρντίνα, jacket ή ακόμα και μπουφάν θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις και να δημιουργήσεις ένα πολύ pop σύνολο χωρίς να φαντάζει ούτε λεπτό υπερβολικό.

TIP: Όταν το φορέσεις διατήρησε minimal την υπόλοιπη γραμμή του ντυσίματός σου.

ΤΙP: Απόφυγε να το συνδυάσεις με δερμάτινο παντελόνι. Μπορεί να γυαλίζουν και τα δύο από μακριά αλλά πολύ απλά θα σου εκμυστηρευτώ πως ο συνδυασμός είναι αταίριαστος.

TIP: To προτείνω, χωρίς δεύτερη σκέψη για πανοφώρι σε μια βραδινή σου έξοδο. Ενώ το πρωί δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλή ιδέα αφού η μέρα επιβάλει πιο λιτές γραμμές.

Φούστα

Η πλαστική φούστα είναι αυτό που λέμε πολύ της μόδας. Ενώ το στιλ που θα λανσάρεις εξαρτάται πάντα από το πως εσύ θα επιλέξεις να τη φορέσεις. Εάν σου αρέσουν τα πιο ζεστά χρώματα μπορείς να δημιουργήσεις ένα στιλ λολίτας που θα σου δώσει ανάλαφρη διάθεση και θα μπορέσει να σε συνοδεύσει σε αρκετές νυχτερινές εξόδους. Ενώ μία πλαστική στενή φούστα σε μαύρη απόχρωση μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική pencil φούστα σου και να φορεθεί σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις.

TIP: Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο αλλά μπορείς να την συνδυάσεις πολύ εύκολα με ένα ζιβάγκο ή ακόμα και πουλόβερ με ψηλές γόβες, και να κάνεις ένα συνδυασμό mix and match που θα είναι πρόταση.

ΤΙP: Εάν δεν είναι η φούστα σου ανοιχτή (Α γραμμή) ή mini απόφυγε να φορέσεις φλατ μπαλαρίνες.

TIP: Διατήρησε χαλαρές γραμμές στο υπόλοιπο στιλ σου ώστε να μην πέσεις ούτε λεπτό σε στιλιστικά σφάλματα.

Παντελόνι

Το πλαστικό παντελόνι είναι στην επικαιρότητα εδώ κι αρκετό καιρό παρ’ όλο που δεν έχει φορεθεί τόσο όσο θα έπρεπε. Σου υπογράφω πως δυναμικά την επόμενη σεζόν θα αντικαταστήσει το δερμάτινο παντελόνι σου οπότε μην περιμένεις να φορεθεί από όλους για να το βάλεις κι εσύ -τόλμησέ το!

Πρέπει όμως να φανείς πιο προσεκτική στους συνδυασμούς σου αφού είναι μαγνήτης για τα βλέμματα.

TIP: To ξέρω πως είναι άδικο πολύ αλλά οι γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι είναι καλό να το αποφύγουν αφού προσθέτει αρκετούς πόντους στην περιφέρεια και στα πόδια.

ΤΙP: Σε καμία περίπτωση μην το φορέσεις ως καλσόν κάτω από φούστα. Είναι mega στιλιστικό λάθος. Το συγκεκριμένο είναι παντελόνι και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

TIP: Επειδή είναι πολύ sexy κι αγκαλιάζει το σώμα κάνε πιο σωστούς συνδυασμούς όπως ένα πουκάμισο ή μία κομψή ακόμη και casual μπλούζα αποφεύγοντας τις πολύ κοντές και ανοιχτές. Ας έρχεται τουλάχιστον ένα δάχτυλο κάτω από το κόκκαλο της λεκάνης σου.

Ενώ εάν σου αρέσει το πλαστικό αλλά δεν νιώθεις πολύ άνετα να το επιλέξεις σε παντελόνι στην αγορά μπορείς να βρεις πολλές πλαστικές μπότες.

TIP: Με τις πλαστικές μπότες σου να θυμάσαι να φοράς πάντα καλτσάκι από μέσα αφού δεν επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει.

Φόρεμα

Μία λέξη περιγράφει το πλαστικό φόρεμα: sexy! Ένα στενό φόρεμα πλαστικό μπορεί να ξυπνήσει την φαντασία και τον ερωτισμό σου και είναι μία πολύ ωραία επιλογή εάν διατηρήσεις απλές γραμμές σε καλσόν και παπούτσια.

TIP: Mπορείς να το αποφύγεις εάν ο σωματότυπος σου δεν το επιτρέπει. Είναι δυσυχώς ένα φόρεμα για λίγες αφού σίγουρα θα σου προσθέσει πόντους.

TIP: Eάν το τολμήσεις για να μην πέσεις σε τυχόν σφάλματα μπορείς να το φορέσεις με πολύ σκούρο μαύρο καλσόν και μαύρες ψηλές γόβες. Ενώ σε πανοφώρι επέλεξε μία καμπαρντίνα ή παλτό σε λιτή – κλασική γραμμή.

Yπάρχει φέτος και μεγάλη ποικιλία σε πλαστικά πολύχρωμα φορέματα που θυμίζουν ζαχαρωτό. Είναι μοδάτα απλά πρόσεξε την ποιότητα των υλικών τους.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να επιλέξεις το trend σε ρούχο αφού μπορείς να βρεις πλαστικές λεπτομέρειες σε σακάκια αλλά και στα αξεσουάρ.

Αξεσουάρ

Τα γυαλιά ηλίου με πλαστικό σκελετό είναι και πάλι στην επικαιρότητα και σου επιτρέπουν πολύ εύκολα να λανσάρεις το trend. Ενώ τα παπούτσια και οι τσάντες πλαστικοποιούνται ώστε να σου δώσουν την ευκαιρία να υιοθετήσεις το στιλ πιο εύκολα.

TIP: Απόφυγε τα έντονα χρώματα στα πλαστικά παπούτσια αφού μπορεί να σου αρέσει μεν δεν είναι απόλυτα κομψό δε.

Το πρωί μπορείς να κρατήσεις μία μεγάλη πλαστικοποιημένη τσάντα και να είσαι στιλάτη ενώ το βράδυ τα πολύχρωμα clutch σε πλαστικό θα δώσουν έναν αρκετά pop αέρα στο ντύσιμό σου.

Read More

And More