Part 2:Οι 10 νέες τάσεις για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2012-13! Δες, μάθε και προετοιμάσου για τη νέα σεζόν.

H φετινή σεζόν είναι γεμάτη με ρούχα πλούσια που δεν σε αφήνουν να εκτεθείς εύκολα αφού η μόδα σε θέλει κομψή, elegant με αρκετό χαρακτήρα και χρώματα που δεν θέλουν να κάνεις υπερβολές.

Οι φετινές τάσεις αν μπορούσα να τις αριθμήσω είναι 20. Κάποιες συνεχίζουν από προηγούμενες σεζόν και κάποιες απλά κάνουν δυναμική είσοδο με μοναδικό στόχο να σε ανανεώσουν! Τις πρώτες δέκα τάσεις τις είδαμε στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας ενώ αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με αυτές που θα δεις θα επηρεάσουν ακόμη και τον τρόπο που θα φοράς το παλτό σου.

Peplum

Από αριστερά: Burberry Prorsum, Lanvin, Emporio Armani
Το peplum παραμένει στην επικαιρότητα και οι οίκοι εκτός από φορέματα και μπλούζες το παρουσιάζουν και σε καμπαρντίνες και παλτό. Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη τάση θυμίζει έντονα τη δεκαετία του ’80 που τα peplum τοπ αναδείκνυαν τις pencil φούστες. Τα peplum μπορούν να κολακέψουν και να κρύψουν πολλές ατέλειες αλλά παράλληλα μπορούν να προσθέσουν πολλούς πόντους στην περιφέρεια και να οδηγήσουν σε μοιραία λάθη.

Γεωμετρικά prints

Από αριστερά: Prada, Louis Vuitton και Mary Katrantzou
Αν θέλεις να δώσεις χρώμα στις ημέρες του χειμώνα σου τότε η επιλογή των γεωμετρικών prints είναι η πιο σωστή. Σχέδια όπως κύβοι, ρόμβοι και κύκλοι έρχονται να μπουν στο παιχνίδι της μόδας κι εσύ δεν έχεις από το να τα προσαρμόσεις στη ζωή σου. Η τάση είναι απόλυτα ’70s οπότε μπορείς πολύ εύκολα να παίξεις μαζί της μέσα από παντελόνια, φορέματα κι αξεσουάρ σε αυτό το στιλ.

Πέτρες

Από αριστερά: Lanvin, Louis Vuitton και Versace
Στην παρέα με τις λαμπερές λεπτομέρειες έρχονται να μπουν οι πέτρες σε χρώματα και σχέδια που μου θυμίζουν την εποχή του Λουδοβίκου αφού τα ζαφείρια και τα ρουμπίνια δεν λείπουν από καμία συλλογή. Απόφυγε τα αξεσουάρ λοιπόν και διάλεξε ρούχα που τα έχουν ήδη από πριν επάνω τους. You rock it girl!

Φούστα πάνω από παντελόνι

Από αριστερά: Chanel, Marc Jacobs και Louis Vuitton
Αν και ποτέ δεν το κατανόησα αυτό το trend φέτος είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Οι φούστες φοριούνται επάνω από τα παντελόνια σαν να αντικαθιστούν τα καλσόν και τα κολάν. Πρέπει να είναι πολύ άνετο και ζεστό αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρη για το αποτέλεσμα και τη θηλυκότητα που θα αποπνέει. Οι οίκοι σου τα δίνουν έτοιμα σεταρισμένα ενώ σε προκαλούν να παίξεις με το τζιν και τη μαύρη φούστα σου.


Aνάγλυφη επιφάνεια


Από αριστερά: Balmain, Chloé και Givenchy
Τον συγκεκριμένο τρόπο ραφής τον είχες συνηθίσει στις τσάντες και τα αξεσουάρ αφού αμά το παρατηρήσεις θυμίζει απόλυτα την επιφάνεια της τσάντας Chanel και Dior. Φέτος οι οίκοι το φέρνουν και στα ρούχα μέσα από δερμάτινα jackets, μπλούζες και ποικιλία από top που θα σου δημιουργήσουν fashion εμμονή.

Military

Από αριστερά: Salvatore Ferragamo, Balmain και Victoria Beckham
Τα σακάκια, τα παλτό και τα πανωφόρια μοιάζει να έχουν εμπνευστεί από τις στρατιωτικές φορεσιές. Τα κουμπιά αλλάζουν θέση, τα χρώματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κι ως καμουφλάζ και οι ώμου αποκτούν γαλόνια. Το σακάκι αυτό το αγαπώ και σου το υπογράφω θα κατακλύσει την αγορά!

Πορτοκαλί

Από αριστερά: Haider Ackermann, Prada και Emilio Pucci
Ένα από τα δύο χρώματα της σεζόν είναι το πορτοκαλί. Αρκετά επηρεασμένοι οι οίκοι από την δεκαετία του ’70 το επαναφέρουν και σου δίνουν να επιλέξεις την απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα καλύτερα σε εσένα. Από βαθύ-ζωηρό πορτοκαλί μέχρι την απόχρωση της μουστάρδας μπορείς να παίξεις και να το προσαρμόσεις στην καθημερινότητά σου.

Βελούδο

Από αριστερά: Dior, Jil Sander και Lanvin
Είναι ένα από τα πιο chic υλικά του χειμώνα. Οι οίκοι εμπνέονται από μεγάλες πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου όπως η Audrey Hepburn και δημιουργούν φορέματα σε βαθιές αποχρώσεις που με κάνουν να νιώθω το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς να πλησιάζει.


Σκούρο πράσινο – κυπαρισί


Από αριστερά: Lanvin, Miu Miu και Gucci
Ένα από τα δύο επικρατέστερα χρώματα της σεζόν είναι το σκούρο πράσινο ή αλλιώς κυπαρισί. Οι οίκοι μόδας το προτείνουν σε όλα τα είδη ρούχου από μπλούζα, παντελόνι, φόρεμα μέχρι σακάκι και παλτό. Η συγκεκριμένη απόχρωση κολακεύει όλους τους τύπους δέρματος και δίνει μία αρκετά elegant διάσταση στο ντύσιμό σου.

Oversized πανωφόρια

Από αριστερά: Jil Sander, Chloe και Celine
Τα παλτό φέτος θέλουν ένα νούμερο μεγαλύτερο. Έχουν όγκο στους ώμους, δίνουν αρκετό “αέρα” στη μέση και τα μανίκια μοιάζει να χωράνε τα δύο σου χέρια μαζί. Τα χρώματα κυμαίνονται σε όλους τους τόνους ώστε να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα χωρίς περιορισμούς ενώ το ύψος τους φτάνει κοντά στο γόνατο.

Read More

And More