Q&A: Styling tips από την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη!

Αν έχεις κι εσύ στιλιστικές απορίες ή αμφιβολίες δεν έχεις παρά να στείλεις την ερώτησή σου. Η Αλεξάνδρα μέσα από το TLIFE γίνεται η προσωπική σου στιλίστρια και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί σου…
Στο τέλος του άρθρου θα βρεις ένα μπανεράκι. Κάνε “κλικ” πάνω του και στείλε το μήνυμά σου στην Αλεξάνδρα Κατσαΐτη!

Ερώτηση
Γεια σας. Έχω πάρει μια μπλούζα ριγέ, άσπρο με μπλε και από κάτω λέω να φορέσω ανοιχτό τζιν. Όμως δεν έχω παπούτσια να το ταιριάξω. Έχω κοραλλί σταράκια, μαύρο μποτάκι, ένα μοβ αθλητικό, αυτά. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
Ευχαριστώ,
Σοφία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Σοφία,
Κανένα πρόβλημα! Αν είναι ανοιχτόχρωμο το τζιν βάλτο με τα κοραλλί, αν είναι σκούρο με τα μποτάκια σου! Αν θέλεις να το κάνεις πιο sporty βάλε ένα μαύρο κολάν, τα αθλητικά σου τα μοβ με ένα σακάκι και είσαι μια χαρά!

Ερώτηση
Αλεξάνδρα μου γλυκιά και υπερταλαντούχα στο είδος σου καλησπέρα!!
Θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σου. Τον Ιούλιο έχω να πάω σε ένα γάμο. Δεν ξέρω ακόμα τι θα φορέσω. Θέλω να σου πω όμως ότι έχω βρει ένα πολύ ώραιο αρχαιοελληνικό χτένισμα. Να σου πω επίσης ότι είμαι φυσική κοκκινομάλλα-σγουρομάλλα με πολύ λευκό δέρμα. Είμαι μεσογειακή, δηλαδή έχω λίγη περιφερεια!!! Τι θα μου πρότεινες σε ρούχα και παπούτσια;
Ευχαριστώ πολύ.Φιλια 🙂
Ελένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κάτι αντίστοιχο ή κάτι εντελώς κόντρα! Ή αρχαιοελληνικό στιλ στο ρούχο, όπως οι συλλογές του σχεδιαστή “Stelios Koudounaris” ή ζέρσεϋ της “Maria Patelis” ή boho από τη νέα μου συλλογή που θα μπορείς σύντομα να τη δεις στο e-shop: www.stylishious.com ή σε επιλεγμένα καταστήματα. Όταν βρεις το ρούχο, θα ακολουθήσουν τα παπούτσια.

Ερώτηση
Αλεξάνδρα καλησπέρα!!
Ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ να φορέσω ένα μακρύ ανοιξιάτικο φόρεμα (σε μπλε χρώμα με λουλουδάκια και λίγο σκίσιμο πίσω) με μπεζ μπότες τρυπητές ανοιξιάτικες που έχουν όμως περίπου 8-10 πόντους χοντρό τακούνι (σταματάνε λίγο πάνω από τη μέση της γάμπας).
Ευχαριστώ πολύ (για όλες τις φορές που βοήθησες και απάντησες τόσο γρήγορα)
Φιλάκιαααα
Κορίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ναι και βέβαια να το φορέσεις Κορίνα μου! Βάλε κι ένα λεπτό πουλοβεράκι κοντούλι ή μια ζακέτα με μια ζώνη και θα είναι super!

Ερώτηση
Καλημέρα Αλεξάνδρα. Χρειάζομαι για μια ακόμη φορά τη βοήθειά σου και σε ευχαριστώ πολύ πολύ για αυτό. Θέλω να αγοράσω μπλέ γόβες από φίδι από την εταιρεία sante που μου άρεσαν πολύ. Σκέφτομαι να τις συνδυάσω με ξεβαμμένο τζιν και μπλέ καπαρντίνα. Εσύ με τί θα μου πρότεινες να τις φορέσω για να είναι μοντέρνο και με τί χρώμα τσάντα;
Να είσαι πάντα καλά.
Ελένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Hello Ελένη μου!
Έχει κάτι καταπληκτικές ο Tsakiris Mallas! Με τζιν, αλλά όχι πολύ ξαμμένο, used ή σκούρο, θα μου άρεσαν περισσότερο! Και από εκεί και πέρα με τα πάντα!!! Δες και τις τσάντες που έχει ο Tsakiris Mallas. Νομίζω θα σου αρέσουν όλες! Κράτα ό,τι χρώμα σου αρέσει! Μην το φοβηθείς!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!
Τι ταλέντο είναι αυτό;; Είσαι καταπληκτική!!
Εγώ από την άλλη και να είχα όλα τα items που δείχνεις κατά καιρούς, δεν θα σκεφτόμουν με τίποτα να τα συνδυάσω… Μία βοήθεια: είμαι σχετικά αδύνατη, 1.65 ύψος και θέλω outfit για ένα γάμο τον Μάιο… Σκέφτηκα ένα crop top με μια ψηλόμεση φούστα αλλά όχι πολύ μακριά. Έχεις κάτι στο νου σου για να με κατευθύνεις;;
Μαριέττα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαριέττα μου! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!
Λοιπόν, θα σου έλεγα να μπεις στο eshop: www.stylishious.com, να δεις την εκρού φούστα που έχω στη συλλογή μου και αν μπεις και στο instagram μου θα δεις και την Δέσποινα Βανδή να τη φοράει με ένα crop top μαρινιέρα επίσης από τη συλλογή! Σε αυτό το στιλ 50’s θα βρεις επίσης από τον σχεδιαστή “Vassilis Zoulias” αλλά και στους MI-RO και στις γνωστές μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα! Σε ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες στιλιστικές σου προτάσεις! Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να μου πεις την άποψή σου για το τι μπορώ να φορέσω την ημέρα της ορκομωσίας μου!
Anny

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Άννυ!! Συγχαρητήρια!! Να φορέσεις κάτι που θα το χαρείς και μετά και όταν θα βλέπεις τις φωτογραφίες μετά από χρόνια να μην αναρωτιέσαι πως ντύθηκες τότε!!! Ένα φορεματάκι ωραίο ή μία φούστα girly ή 50’s με ένα τοπ ή ένα πουκαμισάκι σε romantic style ή κάτι ανδρόγυνο.
Πάντα επιτυχίες εύχομαι!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα!!!!!
Το Μάιο θα βαφτίσω ένα κοριτσάκι και θα ήθελα να φορέσω ένα μακρύ φόρεμα αλλά δυσκολεύομαι στο χρώμα. Τι είναι στη μόδα; Είμαι μελαχρινή και επειδή είμαι αρκετά ψηλή θα ήθελα να βάλω χαμηλά παππούτσια.Τι λες για αυτό????
Φιλιά Δήμητρα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Δήμητρα, πάντα άξια!!!
Λέω ότι θα κάνεις πάρα πολύ καλά!!! Να βάλεις κάποιο εμπριμέ χαρούμενο και ανοιξιάτικο!!! Περίμενε να δεις τη νέα μου συλλογή online!

Ερώτηση
Γεια σας! Έχω ύψος 1,80, 72 κιλά. Τι θα μπορούσα να φορέσω σε έναν γάμο το καλοκαίρι;
Baso

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Βάσω,
Να βάλεις ένα ωραίο μακρύ φόρεμα αέρινο ή σε ίσια γραμμή και να είσαι σούπερ άνετη!!

Ερώτηση
Καλησπέρα!!
Είμαι προβληματισμένη με το τι θα φορέσω το Πάσχα που θα βγω με φίλες… Έχω μια μαύρη ομπρέλα στιλ φούστα. Δεν ξέρω με τι να τη φορέσω ή τι θα μπορούσες να προτείνεις;
Ευχαριστω
Αναστασία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Γεια σου Αναστασία!!
Για να γιορτάσεις και τη γιορτή σου όπως σου πρέπει, πάρε μια μαρινιέρα σε κόκκινο άσπρο!! Μπες στο eshop μου και δες!!!

Ερώτηση
Αλεξάνδρα γεια. Λόγω ενός τραγικού γεγονότος πρέπει να φοράω μαύρα. Τι προτείνεις για καλοκαίρι; Είμαι 30 χρόνων, λεπτή, καστανή.
Ευχαριστώ,
Αφροδίτη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αφροδίτη μου, εύχομαι όλα καλά να σου έρθουν από εδώ κι εμπρός. Να φορέσεις από τζιν παντελόνι μαύρο με t-shirt ή με πουκαμισάκι καθημερινά, μαύρο φορεματάκι σε στιλ 60’s, broderie ή gypsy look και 50’s style φούστες μεσάτες, αλλά και το πιο εύκολο, το μικρό μαύρο φόρεμα σε όποιο ύφασμα σου αρέσει ή πάλι πουκαμισοφορέματα -chemisier- που είναι τάση με κολάν ή σκέτα.
Καλή δύναμη σου εύχομαι

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα. Θα ήθελα να μου προτείνεις μαγαζιά στα οποία θα μπορώ να βρω mom jean.
Δύσκολα βρίσκω το συγκεκριμένο jean στα μαγαζιά της περιοχής μου δυστυχώς!
Η βοήθειά σου θα ήταν απαραίτητη.
Μαρία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πού βρίσκεσαι;

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα… Είσαι καταπληκτική… Για μια ακόμη φορά χρειάζομαι τη συμβουλή σου… Έχω αγοράσει ταμπά oxfords (pointed toe) με λευκή σόλα… Πώς μπορώ να τα συνδυάσω; Επίσης, σκέφτομαι να αγοράσω λευκές jelly πλατφόρμες… Είναι στη μόδα και με τι φοριούνται;
Christiana

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Χριστιάνα μου! Σε ευχαριστώ πολύ!!
Και βέβαια φοριούνται, απλά τα ποδαράκια σου… δεν θα καλοπεράσουν!! Προσπάθησε να φοράς όσο πιο φυσικά υλικά μπορείς γενικότερα, αλλά… τι να κάνουμε κιόλας. Μόδα είναι αυτή!!

Ερώτηση
Έχω σωματότυπο μήλο και είμαι κοντή. Τι παντελόνια μου πάνε; Μπορώ να φοράω παντελόνια ως τον αστράγαλο;
Στέλλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αν δεν είναι ελαστικά Στέλλα μου, ναι!!!
Σε ίσια γραμμή ανδρική, αλλά να φαίνεται το δέρμα και με ένα παπούτσι ή μπαλαρίνα ή γόβα που να μην σου καλύπτει το coup de pied. Από πάνω θα βάλεις ή κάτι από μέσα για να τονίσεις τη μέση ή αν έχεις κοιλίτσα με κάτι ή μακρύ αλλά αέρινο σαν πουκάμισο ή τυνίκ, ή μέχρι τα κόκαλα της λεκάνης για να καλύπτει.

Ερώτηση
Καλησπέρα. Είμαι καλεσμένη σε γάμο-βάφτιση που θα γίνει τη δεύτερη μέρα του Πάσχα και ώρα 12:30. Ήθελα να μου δώσετε κάποιες συμβουλές: τι να φορέσω, ώστε να μην είμαι υπερβολική, αλλά ούτε και αδιάφορη. Έχω φυσικά στο νου μου κάποια κομμάτια αλλά έχω μπερδευτεί.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων…. 🙂
Vassiliki

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασιλική μου καλύτερα να μου πεις τι σκέφτεσαι για να σε κατευθύνω ανάλογα. Το πιο σημαντικό είναι ο καιρός που θα επικρατεί. Σίγουρα πρέπει να είναι κάτι που να συνδυάζεται με κάποιο πανωφόρι γιατί μια ψύχρα θα την έχει!!

Ερώτηση
Γεια σου Αλεξάνδρα μου. Θέλω τα φώτα σου! Παντρεύομαι τον Απρίλιο και έχω νυφικό σε ρομαντικό ύφος! Έχω επιλέξει πέδιλα παστέλ μοβ. Θα πηγαίνουν με το νυφικό μου; Εσείς τι μου προτείνετε;
Δήμητρα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θα πρότεινα αν αυτό σου αρέσει να το βάλεις!! Η δική σου μέρα είναι! Απλά θα μου άρεσε αν το εντάξεις στο concept της όλης τελετής και να υπάρχει και κάπου αλλού σαν στοιχείο. Στα λουλούδια; Στις κορδέλες; Κάπου!

Ερώτηση
Καλησπέρα,
Είμαι καλεσμένη σε γάμο φίλων και σκέφτομαι να φορέσω ένα φόρεμα σε Α γραμμή μέχρι το γόνατο με λευκό δαντελένιο μπούστο και φλοράλ φούστα
(επισυνάπτω το λινκ: http://www.closetclothing.co.uk/closet-floral-lace-top-tie-back-dress.html)
Είμαι 33 ετών, 53 κιλά, 1,55 ύψος. Πιστεύετε ταιριάζει για την περίσταση; Και με τι παπούτσια και τσάντα να το συνδυάσω;
Ευχαριστώ πολύ!
Ευγενία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Ευγενία μου,
Το link δεν δείχνει το συγκεκριμένο look που μου περιγράφεις, αλλά μου φαίνεται μια χαρά. Όλα βέβαια έχουν να κάνουν με το πού και το πότε είναι ο γάμος. Οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο χωρίς να ξέρω…
Από τσαντάκι κάτι μικρό σε clutch θα έλεγα!

Ερώτηση
Γεια σας, στις 10 Μαϊου , 11 το πρωί θα πάω στη βάφτιση του παιδιού της καλύτερής μου φίλης. Αγόρασα τα πέδιλα της φωτογραφίας και θέλω να ρωτήσω με τι φόρεμα και αξεσουάρ θα μπορούσα να το συνδυάσω. Είμαι 1,72, 59 κιλά και κοκκινομάλλα. (Εγώ είχα σκεφτεί ένα κίτρινο ή λευκό κοντό φόρεμα, αλλά δεν ξέρω… )
Ευχαριστώ πολύ!
Ελένη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ελένη μου με συγχωρείς αλλά δεν εμφανίζεται το παπούτσι στο link. Μόνο η αρχική σελίδα του site. Αν θέλεις στείλε μου πάλι ένα μηνυματάκι με μια περιγραφή για να μπορέσω να βοηθήσω.

Read More

And More