14η Athens Xclusive Designers Week: Όλα όσα είδαμε την πρώτη μέρα!

Η Athens Xclusive Designers Week επιστρέφει και η ελληνική μόδα γιορτάζει για 14η χρονιά!

Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week ξεκίνησε και αποκαλύπτει τις τάσεις της μόδας για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014.

Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια το ΤLIFE ήταν εκεί και δυναμικά σου απαθανάτισε όλα όσα έδειξαν οι Έλληνες σχεδιαστές την πρώτη μέρα του λαμπερού αυτού event!

Ο Πάνος Παπαδόπουλος έκανε αυτή τη φορά την έναρξη, ο σχεδιαστής που βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο brand PANOS EMPORIO παρουσιάζοντας μια άκρως καλοκαιρινή συλλογή από μαγιό και beachwear με έμφαση στην απλότητα και τις σοφιστικέ απλές γραμμές.

//
Το show άνοιξε η Ευαγγελία Αραβανή με ένα floral μαγιό και παρεό ενώ δεν έλειψαν και τα ρετρό πουά και ριγέ μοτίβα, όπως και οι πλεκτές λεπτομέρειες και οι διαφάνειες.


Αέρινα καφτάνια και ιδιαίτερα αξεσουάρ συμπλήρωναν ιδανικά τα looks και μας έδιναν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πως έχει φανταστεί τη γυναίκα Panos Emporio o σχεδιαστής για το επόμενο καλοκαίρι.

Ακολούθησε ο καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής Makis Tselios με μια συλλογή εμπνευσμένη από τις δεκαετίες 1920-1930 πλαισιωμένη από jazz και swing μουσική.

///
Αέρινες δημιουργίες από μουσελίνες, κρεπ και σατέν, φορέματα από απλικαρισμένα με δαντέλες, μαντό και σύνολα σε μια χρωματική παλέτα από ιβουάρ, μπεζ, ροζ και γαλάζιο.


Μακριά κιμονό, εμπριμέ ντουμπλαρισμένα από μονόχρωμο μεταξωτό στις ίδιες αποχρώσεις φορεμένα με κομπινεζόν ή καυτά σορτς συνθέτουν μια συλλογή που αναδεικνύει τη sexy γυναικεία πλευρά.

Τη σκυτάλη πήρε η Κατερίνα Γκούμα, συνιδιοκτήτρια και head designer του label Underground παρουσιάζοντας μια συλλογή έντονα επηρεασμένη από την αρχαία Ελλάδα.

///
Μια χρωματική παλέτα από ροζ, γκρι, peach και λευκό του πάγου “ντύνει” τις ρευστές φιγούρες από φίνα πλισέ, ντραπέ και πτυχώσεις.


Ζορζέτα και μουσελίνα είναι τα δύο βασικά υλικά για τη δημιουργία ρούχων με έντονη κίνηση μαζί με κρεπ στις πιο σταθερές φόρμες και σε layers. Tη χρωματική γκάμα της συλλογής όπως κάθε σεζόν ολοκληρώνουν τα signature prints του Underground.

Τα shows της πρώτης μέρας του AXDW ολοκληρώθηκαν με τον Apostolo Mitropoulo για το label Underground σε μια συλλογή εμπνευσμένη από την ποπ κουλτούρα της εποχής.

///
Πολύχρωμα prints μέσα σε ένα εκρηκτικό κολάζ χρωμάτων και σχημάτων αλλά και ένα μοτίβο σε λευκό-μαύρο με κεντρική μορφή τη γνωστή φιγούρα-σύμβολο του designer, την Minnie In Heels.


Η συλλογή αναπτύσσεται πάνω σε φυσικά κυρίως υφάσματα όπως μουσελίνα, ζέρσει, βαμβακερά, λινό με απαλό sparkle, καμπαρντίνα καθώς και σε ένα αδιάβροχο υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια ελαφριά πανωφόρια.

Read More

And More