14η Athens Xclusive Designers Week:Τι είδαμε τη 2η μέρα!

Η Athens Xclusive Designers Week συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και αποκαλύπτει τις τάσεις για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014!

Το ΤLIFE φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και συνεχίζει να σου μεταφέρει όλα όσα δείχνουν οι Έλληνες σχεδιαστές καθώς το λαμπερό αυτό event εξελίσσεται.

Ο σχεδιαστής Laskaris λοιπόν έκανε την έναρξη της δεύτερης ημέρας με ένα ονειρικό σκηνικό που θύμιζε παραμύθι με γοργόνες και πριγκήπισσες σε ένα concept με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

///
Ρευστές σιλουέτες φτιαγμένες από πολυτελή υλικά, λαμπερές υφές, διαφάνειες και κεντημένες λεπτομέρειες από παγιέτες, πέτρες και κρύσταλλα.

///
Το λευκό το μπεζ και οι υδάτινες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου έντυσαν τις δημιουργίες της ξεχωριστής αυτής συλλογής.

Σειρά είχε η Athina Korda με μα τελείως διαφορετική εικόνα για την σύγχρονη, δυναμική γυναίκα.

///
Γεωμετρικά κοψίματα, αυστηρές γραμμές και έντονες ασυμμετρίες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στο ύφος της νέας της συλλογής.

///
Με έμφαση στις καθαρές γραμμές και στα υλικά η χρωματική παλέτα της συλλογής κυμάνθηκε από το λευκό και το γκρι του πάγου έως το σκούρο μπλε και μαύρο.

/

Ακολούθησε ο σχεδιαστής Valtadoros ο οποίος παρουσίασε μία συλλογή από ρούχα με την χαρακτηριστική γεωμετρία και το σουρεαλισμό που αποτελούν και τα κύρια γνωρίσματά του.


Ζέρσει και ταφτάς τα δύο βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή κομματιών με έντονες φόρμες, layers και δραματικά βολάν.


Η χρωματική παλέτα της συλλογής ήταν κυρίως σε τρυφερά παστέλ-εκρού, ιβουάρ, peach και στο χρώμα της μέντας ενώ δεν έλειψαν οι αποχρώσεις του μαύρου και του κόκκινου.

Τα shows της 2ης ημέρας ολοκληρώθηκαν με τον Χρήστο Πετρίδη για τον οίκο Faliakos by Petridis και την Haute couture συλλογή του εμπνευσμένη από την αυτοκρατορική Ρωσία.


Μία collection υψηλής ραπτικής 15 κομματιών, δουλεμένων με ιδιαίτερες τεχνικές σε έντονες φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου και επιβλητικό ύφος.


Μίνι αλλά και πλούσια maxi φορέματα από κρεπ, σατέν, δαντέλα και ταφτά με διαφάνειες και απλικαρισμένες λεπτομέρειες.

Read More

And More