15η Athens Xclusive Designers Week: Όλα όσα είδαμε την πρώτη μέρα!

Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας-Athens Xclusive Designers Week -ξεκίνησε και αποκαλύπτει τις τάσεις της μόδας για την περίοδο Φθινόπωρο-Χειμώνας 2014-5.

Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια το ΤLIFE ήταν εκεί για να απαθανατίσει όλα όσα έδειξαν οι Έλληνες σχεδιαστές την πρώτη μέρα του λαμπερού αυτού event!

ATELIER LOUKIA
///
Aυτή τη φορά την έναρξη έκανε η Loukia με τις δημιουργίες Atelier Loukia σε μια συλλογή της με τίτλο «The Dark Side of Lovely».

///
Μετάξι, αιθέριες διαφάνειες και δαντέλα είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη συλλογή σε μια neutral χρωματική παλέτα από λευκό-μαύρο και χρυσό, ενώ τα sneakers αντικατέστησαν τα ψηλοτάκουνα για να ολοκληρώσουν τα looks.

PATRICIA ADAM
///
Τη σκυτάλη πήρε η Patricia Adam παρουσιάζοντας μια συλλογή βασισμένη στα υλικά και τις λεπτομέρειες.
Μια χρωματική παλέτα από nude, καμηλό, βεραμάν και μαύρο “ντύνει” τις ποικιλόμορφες φιγούρες από πιέτες, βολάν και πτυχώσεις.

ATHINA KORDA
///
Σειρά είχε η Athina Korda με μια τελείως διαφορετική εικόνα για την σύγχρονη, δυναμική γυναίκα. Γεωμετρικά κοψίματα, αυστηρές γραμμές και έντονες ασυμμετρίες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στο ύφος της νέας της συλλογής ενώ η χρωματική παλέτα της συλλογής κυμάνθηκε από το γκρι του πάγου έως το σκούρο βυσσινί και το μαύρο.

ANDREEA TINCU & SENSE

Η σχεδιάστρια Andreea Tincu από τη Ρουμανία, παρουσίασε την προσωπική της συλλογή αλλά και τη συλλογή με evening dresses που σχεδιάζει για το brand SenseLimitedEdition, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στην Ελλάδα στη 15η AXDW. Έthnic επιροές, κρόσσια, πιέτες, κρουαζέ κοψίματα και σταθερές φόρμες ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά στο ύφος της collection της.

SOMF

Τα ΣΟΜΦ, γνωστά για τα signature tattoo κολάν τους, τις lasercut λεπτομέρειες και το συμβολισμό των print τους, παρουσίασαν για πρώτη φορά τη συλλογή τους για το Χειμώνα 14/15, Pathetic .


Χαλαρές φόρμες, lasercut styles, αρχέγονα σύμβολα και τολμηρά prints συνθέτουν το ύφος της συλλογής η οποία αναπτύσσεται επάνω σε υφάσματα όπως βαμβακερά, δέρμα αλλά και μουσελίνα.

ANGELOS BRATIS

Τα shows της πρώτης μέρας του AXDW ολοκληρώθηκαν με τον τον Άγγελο Μπράτη, το σχεδιαστή που πλέον ζει και εργάζεται στο Μιλάνο, έχοντας καταφέρει να παρουσιάσει τις συλλογές του στις σημαντικότερες εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο: Νέα Υόρκη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Ρώμη και Μιλάνο!


Στην capsule συλλογή του για τον επόμενο χειμώνα επαναπροσδιόρισε κλασικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, όπως το ταγέρ, το coctail φόρεμα και το παλτό σύμφωνα με το χαρακτηριστικό προσωπικό του στιλ, σε μια χρωματική παλέτα που κινήθηκε από το γκρι και το μαύρο μέχρι το χρυσό και το ασημί.

Read More

And More