Ακολουθεί τις τάσεις; Τι ψωνίζει; Έχει κάνει στιλιστικά λάθη; Η Demy μιλάει για μόδα στο TLIFE!

Δροσερή, ταλαντούχα και πολύ στιλάτη! H Demy μπήκε δυναμικά στη μουσική, μας ταξιδεύει με τη φωνή της και φυσικά με την αισθητική της!

Eίναι ψηλόλιγνη με αστραφτερό χαμόγελο, μάτια όλο ζωή και μαλλιά που σε κάνουν να θέλεις να αφήσεις ό, τι κάνεις και να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο για άμεσο καλλωπισμό. Ναι, το παραδέχομαι πως αυτό το κορίτσι μου αρέσει πολύ και μου άρεσε ακόμη περισσότερο όταν την είδα στο Thalassa να τραγουδάει στο πλευρό του Σάκη Ρουβά με πολύ κοριτσίστικο και όμορφο τρόπο χωρίς sexy παιχνίδια εντυπωσιασμού, υπερβολικά ντυσίματα και στιλ δυσανάλογα του νεαρού της ηλικίας της.

Αυτή η συμπάθεια προς το πρόσωπό της μάλλον δεν είναι προσωπική υπόθεση αφού η Demy είναι υποψήφια για 6 βραβεία MAD ενώ βρίσκεται και στην κατηγορία “Πρωτοεμφανιζόμενη” στα βραβεία που διοργανώνει το περιοδικό Life&Style, Γυναίκες της Χρονιάς. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να αντισταθώ και να μην μάθω από την ίδια όλα τα fashion μυστικά της, τις αδυναμίες αλλά και στιλιστικά λάθη που έχει κάνει και θα ήθελε να ξεχάσει…

Η Demy μιλάει στο TLIFE για τον τρόπο που επιλέγει να κάνει αγορές, για τα ρούχα που προτιμά στις διακοπές, το αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεται αλλά και ποιας επώνυμης το στιλ θαυμάζει!



Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου;

Απλό, chic, girlie, retro. Αλλάζει ανάλογα με τη μέρα και τη διάθεση.

Πότε ξεκίνησες να αποκτάς σχέση με τη μόδα;
Αν σκεφτείς ότι στις πρώτες τάξεις του δημοτικού είχα πάθει μια εμμονή με τα φορέματα και δεν άφηνα τους γονείς μου να μου φορέσουν τίποτε άλλο, μάλλον πολύ μικρή.

Όταν μπαίνεις σε boutique ποια είναι τα ρούχα που κεντρίζουν πρώτα το ενδιαφέρον σου;
Συνήθως αυτά που τελικά δεν θα αγοράσω, δηλαδή τα πολύ περίεργα. Επίσης, τα φορέματα πάντα!

Ποια αξεσουάρ δεν αποχωρίζεσαι ποτέ; Έχεις κάποιο φετίχ; Τσάντες – παπούτσια…
Εχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα χρυσά κοσμήματα αλλά και στα δαχτυλίδια γενικότερα. Επίσης, υπάρχει ένα μενταγιόν, μια κόκκινη καρδούλα που δεν βγάζω από πάνω μου. Όσον αφορά τσάντες-παπούτσια, θα πω παπούτσια!

Όταν αποφασίζεις να κάνεις αγορές ποιόν τρόπο επιλέγεις: μέσω internet ή σου αρέσει να κάνεις παραδοσιακά τις βόλτες σου στα μαγαζιά;
Πάντα μου άρεσαν οι αγορές μέσω ίντερνετ και μάλιστα έχω κάποια αγαπημένα site που επισκέπτομαι πολύ πολύ συχνά. Εκεί βρίσκω πιο εύκολα αυτό που ψάχνω αλλά και γενικότερα πράγματα που μου ταιριάζουν. Σίγουρα μια βόλτα στα μαγαζιά με καλή παρέα είναι πιο απολαυστική, αλλά όσο περιορίζεται ο χρόνος μου τόσο πιο πολύ ψωνίζω αποκλειστικά μέσω ίντερνετ.



Ποιο ήταν το πρώτο κομμάτι που απέκτησες και το θεωρείς επένδυση;

Δεν θυμάμαι ποιο ήταν το πρώτο αλλά σίγουρα την μεγαλύτερη απόσβεση σε ρούχα-παπούτσια έχω κάνει στις Ugg μπότες μου. Είναι ό,τι πιο βολικό και ζεστό υπάρχει και τις αγοράζω ξανά και ξανά.

Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση για τη φετινή σεζόν;
Δεν θα πω ψέματα. Δεν έχω ιδέα ποιες είναι οι τάσεις της σεζόν, αν και έχω παρατηρήσει ότι οι βιτρίνες έχουν μόνο ρούχα σε φλούο χρώματα. Άρα αυτή πρέπει να είναι η τάση του καλοκαιριού. Το δικό μου κόλλημα τον τελευταίο καιρό είναι τα παστέλ χρώματα, σε νύχια, ρούχα, παπούτσια…

Υπάρχει κάποια πόλη ή κάποιο μέρος που να αποτελεί τον αγαπημένο shopping προορισμό σου;
Μέχρι τώρα, το Λονδίνο.

Υπάρχει κάποια επώνυμη γυναίκα της οποίας το στιλ θαυμάζεις;
Μ’αρέσει ιδιαίτερα το στιλ της Olivia Palermo.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα στιλιστικά σφάλματα που έχεις κάνει;
Δεν μπορώ να βλέπω φωτογραφίες μου από μικρότερη ηλικία, όταν ακόμα είχα φράντζα που έκρυβε το μισό μου πρόσωπο! Και επίσης μετανιώνω τη φάση που πέρασα με τα πολύ κολλητά μπλουζάκια και τα υπερβολικά στενά τζιν.



Τι σου αρέσει να φοράς στις διακοπές; Ποια πράγματα δεν αποχωρίζεσαι ποτέ;
Άνετα και δροσερά ρούχα, χρώματα, πλατφόρμες και μακριά φορέματα. Το ιδανικό για τις διακοπές μου είναι να είμαι όλη μέρα με το μαγιό. Δεν αποχωρίζομαι το τζιν σορτσάκι και τις havaianas μου.

Τι ρούχα επιλέγεις να φοράς στην καθημερινότητά σου; Eπιλέγεις φλατ ή παπούτσια με τακούνι;
Βασικά άνετα. Και αυτά που ταιριάζουν με τη διάθεσή μου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ημέρα. Σίγουρα φλατ παπούτσια.

Μοιράσου με τις αναγνώστριες του TLIFE δύο styling μυστικά σου;
Το ένα είναι σίγουρα να διατηρώ το στιλ μου. Δεν επηρεάζομαι εύκολα και δεν μιμούμαι τάσεις. Το μυστικό είναι να ντύνεσαι με τρόπο που σου ταιριάζει γιατί αλλιώς τα ρούχα φαίνονται ξένο σώμα πάνω σου. Επίσης, νομίζω ότι χωρίς να το καταλαβαίνω, πάντα κάνω το εξής: Μπορεί να φορέσω ένα σέξι ρούχο-κομμάτι αλλά πάντα θα το σπάσω με κάτι τελείως αντίθετο, “χύμα”, casual. Και έτσι διατηρώ μια ισορροπία που εμένα τουλάχιστον μου ταιριάζει.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δεκαετία που ξεχωρίζεις για το στιλ της;
Τρελαίνομαι για τα 40’s, 50’s. Θεωρώ ότι οι γυναίκες είχαν μια απίστευτη θηλυκότητα στο ντύσιμο, που λείπει σήμερα.

Στη σκηνή, στις εμφανίσεις σου, τι φροντίζεις ώστε να έχουν πάντα οι εμφανίσεις σου;
Αυτό που απαιτεί η σκηνή αφενός, αλλά και το δικό μου στοιχείο αφετέρου.

Τι φοράς μια μέρα που νιώθεις λίγο άκεφη;
Τέτοιες μέρες οι επιλογές είναι δύο: ή που θα φορέσω κάτι απλό all black ή που θα φορέσω ό,τι πιο έντονο σε χρώμα έχω στην ντουλάπα μου για να αλλάξω τη διάθεσή μου. Επίσης, όταν είμαι άκεφη βάφω τα νύχια μου σε κάποια φωτεινή, έντονη απόχρωση, ακόμα και αν είναι χειμώνας.



Είσαι ένα φρέσκο κορίτσι που οι στιλιστικές σου επιλογές διαφέρουν, οι εμφανίσεις σου έχουν κάνει αίσθηση. Είναι μοντέρνες και όχι προκλητικές. Πως επιλέγεις τα ρούχα της κάθε σεζόν; Ξεφυλλίζεις, ενημερώνεσαι για τις τάσεις και μετά αποφασίζεις ή βγαίνεις στα μαγαζιά και ό, τι τραβήξει το μάτι σου;

Προγραμματισμός ιδιαίτερος δεν υπάρχει. Οι εμφανίσεις που έχω κάνει ως τώρα αντιστοιχούν στο στιλ μου και στις προτιμήσεις μου. Και απλά κάθε φορά προσαρμόζω το προσωπικό μου στιλ στην ιδιαίτερη περίσταση για την οποία ντύνομαι. Συνήθως, τα περιοδικά και οι βιτρίνες μού δίνουν εικόνες και έμπνευση, που τελικά όμως μου δίνει αφορμή για να σκεφτω ένα τελείως άλλο outfit από ότι είναι στη μόδα.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια; Τι ετοιμάζεις για το Καλοκαίρι; Που μπορούμε να σε δούμε;
Σύντομα θα κυκλοφορήσει το επόμενό μου single από την Panik Records. Είναι ήδη έτοιμο και μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν τα γυρίσματα του videoclip. Μέχρι αρχές Ιουνίου με βρίσκετε στο S Club στο Thalassa, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά. Και για το υπόλοιπο καλοκαίρι προγραμματίζουμε ένα tour σε όλη την Ελλάδα με live εμφανίσεις.

Σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;
Στη σοκολάτα, αλλά επειδή μιλάμε για μόδα… στα φορέματα.

Τι είναι στιλ;
Στιλ είναι η προσωπική μας αισθητική, το προσωπικό μας γούστο και η έκφραση μας… μέσα από το ντύσιμο, το βάψιμο, την ομιλία, τις κινήσεις. Όλα αυτά και πολλά ακόμα συγκροτούν, για μένα, το προσωπικό στιλ κάποιου.

Πιστεύεις ότι η εμφάνισή μας, το στιλ μας δείχνει πράγματα για το χαρακτήρα μας;
Το πιστεύω, ναι. Είναι τρόπος έκφρασης. Με το ντύσιμο εξωτερικεύεις προσωπικά σου στοιχεία και δίνεις μια πρώτη εικόνα στον άλλον για το ποιος είσαι. Πιστεύω και ασυναίσθητα, χωρίς να το επιδιώκεις δηλαδή, βγάζεις τον εαυτό σου στο ντύσιμο. Νομίζω όμως ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για κάποιους το ντύσιμο είναι απλά μια καθημερινή ρουτίνα και τα ρούχα είναι ύφασμα που απλά ρίχνεις πάνω σου γιατί πρέπει. Μεταξύ μας, αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ξέγνοιαστοι!

Τι συμβιβασμούς έκανες στην εμφάνισή σου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης;
Έχω περιορίσει σε ένα βαθμό τις αγορές μου, το σκέφτομαι περισσότερο πριν κάνω ψώνια. Από την άλλη, ποτέ δεν ψώνιζα ακριβά. Απλά, πλέον, το ψάχνω περισσότερο.

Read More

And More