Πώς να μαζέψω τα ρούχα χωρίς να κιτρινίσουν;

Αυτή την εποχή συνήθως έχουμε ήδη μαζέψει τα χειμώνιατικα ώστε να ελευθερώσουμε χώρο για την κάθοδο των καλοκαιρινών μας ρούχων.

Δεν είναι λίγες οι φορές λοιπόν που όταν ανοίγουμε τα καλά πακεταρισμένα -κατά τα δικά μας πιστεύω- ρούχα το θέαμα που αντρικρίζουμε είναι, το λιγότερο, τρομακτικό. Αφού τα λατρεμένα μας ρουχαλάκια έχουν γίνει από άσπρα κίτρινα.

Πριν μπω σε λεπτομέρειες αξίζει να αναφέρω, αν και εννοείτε, πως πάντα πριν μαζέψουμε τα ρούχα μιας σεζόν φροντίζουμε να τα έχουμε πλύνει, αερίσει και καθαρίσει σωστά.

Για να οργανώσεις λοιπόν σωστά την καρνταρόμπα σου ώστε να μην κλαις θύματα σε κάθε αλλαγής σεζόν φρόντισε να τα αμπαλάρεις σωστά. Χρησιμοποίησε υφασμάτινες θήκες που μπορείς εύκολα να βρεις στο εμπόριο. Όπου φρόντισε να βάλεις μέσα όλα τα μάλλινα, τα παλτό, τυχόν γούνες κτλ. Απέφυγε την χρήση από σακούλες πλαστικές αφού είναι ένας από τους λόγους που τα ωραία σου ρούχα αλλάζουν χρώμα!

ΤΙP: Πρόσθεσε στο χώρο φύλαξης αντισκοριακά που κυκλοφορούν σε όλα τα super markets αλλά κι άλλου είδους αρωματικά ώστε να αποφύγεις τυχόν δισωσμίες.

Προς θεού ο χώρος φύλαξης να μην πλήττεται από υγρασία και μούχλα.

And More