6 νέοι σχεδιαστές αξεσουάρ που αξίζει να βάλεις στη shopping list σου…

Η μόδα έχει απαιτήσεις. Απαιτεί στιλ, κομψότητα και ιδιαιτερότητα. Διαφορετικότητα. Αν “διαφέρεις” τότε έχεις πετύχει το στόχο σου, έχεις καταφέρει να αποτυπώσεις την προσωπικότητά σου και να έχεις αυτό το “κάτι” που σε διαχωρίζει από το σύνολο. Πολλές φορές το παιχνίδι κρίνεται στα αξεσουάρ. Είναι αυτά που θα στολίσουν, θα νοστιμίσουν, θα δώσουν ύφος στο σύνολό σου και θα σε βοηθήσουν να κάνεις το προσωπικό σου statement.

Έτσι, αποφασίσαμε να σου συστήσουμε έξι ταλαντούχους σχεδιαστές αξεσουάρ. Διαφορετικά στιλ, διαφορετικό ύφος… Ό,τι χρειάζεσαι για να βρεις αυτό που θα μιλήσει στη δική σου προσωπικότητα και θα της επιτρέψει να εκφραστεί. Ό,τι χρειάζεσαι για να μεταμορφώσεις το ντύσιμό σου σε δήλωση μόδας χωρίς να ξοδέψεις πολλά.

Έξι νέοι άνθρωποι που η δημιουργικότητά τους βρήκε διέξοδο ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Έξι δημιουργοί που εκφράζονται πάνω σε διαφορετικά υλικά. Έξι σχεδιαστές που κατανοούν πως για να κάνεις μόδα και να δημιουργήσεις στιλ δεν χρειάζεται να ξοδέψεις περιουσίες.

Για αυτό λοιπόν μη φοβηθείς. Τα αξεσουάρ που θα βρεις παρακάτω είναι προσιτά και οι τιμές τους ξεκινούν από 10 ευρώ…

BΙΡΓΙΝΙΑ ΤΖΙΩΤΗ

“Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το κόσμημα περισσότερο σαν hobby αλλά το 2009 αποφάσισα να μετατρέψω το hobby μου αυτό σε επάγγελμα. Σπούδασα τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και δούλεψα για κάποιο διάστημα σε διάφορα εργαστήρια σαν βοηθός. Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι δεν με γέμιζε να είμαι απλά ο βοηθός κάποιου άλλου… Ήθελα να μπορώ να δημιουργώ τα δικά μου κοσμήματα”.

” Έτσι βρήκα και νοίκιασα ένα χώρο στο κέντρο της Αθήνας όπου ξεκίνησα να φτιάχνω τα πρώτα μου κοσμήματα προς πώληση”.
“Στην αρχή τη δουλειά μου την αγόραζαν κυρίως φίλοι και γνωστοί. Με τον καιρό βέβαια άρχισα να εξελίσσω τα δημιουργήματά μου με αποτέλεσμα να έχω πλέον αποκτήσει μία μόνιμη πελατεία”
.
“Τελευταία οι φόρμες που δημιουργώ είναι κυρίως εμπνευσμένες από το γραμμικό σχέδιο και παίρνουν μία μίνιμαλ, γραμμική μορφή”.

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι κατά κύριο λόγο ο χρυσός και το ασήμι. Βέβαια προσπαθώ να συγκεράσω και οποιοδήποτε άλλο υλικό μου κινήσει το ενδιαφέρον όπως φτερά σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, επεξεργασμένα και ακατέργαστα δέρματα, μεταξωτά υφάσματα, κορδόνια, ημιπολύτιμες πέτρες κ.λ.π.. Όλο αυτό το παιχνίδι και το πάντρεμα των υλικών είναι κάτι που με συναρπάζει!

“Πηγή έμπνευσής μου μπορεί να είναι τα πάντα”.

“Μία ιδέα μπορεί να ξεκινήσει από ένα τραγούδι που θα ακούσω, ένα τοπίο ή ένα κτήριο που θα δω, ακόμα και από ένα ταξίδι που θα πάω. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που με οδηγεί σε ό,τι καινούργιο φτιάχνω”.

“Η φετινή συλλογή για Χειμώνα-Άνοιξη 2013, αποτελείται από δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια και κολιέ σε μίνιμαλ σχέδια, πάντα σε γραμμική μορφή. Οι τιμές είναι προσιτές και ξεκινάνε από τα 10 ευρώ“.

Μπορείς να ανακαλύψεις τον κόσμο της Βιργινίας στη σελίδα στο Facebook

KLAIDRA

Κρόσσια και pom pom με έθνικ χαρακτήρα, πολύχρωμες κλωστές, δέρμα, σουέντ και αλυσίδες συνθέτουν τις δημιουργίες “Klaidra” της Κλαίρης και της Φαίδρας Γάσπαρη.

“Για εμάς, εικόνες από όλον τον κόσμο, σχήματα, χρώματα από την ελληνική φύση ή απλά ένα υλικό μπορούν να αποτελέσουν ερεθίσματα για μια καινούρια ιδέα ή να εξελίξουν την αρχική μας ιδέα”.
Χρώματα όπως το βαθύ κόκκινο του κρασιού, το σκούρο πράσινο του δάσους, το κίτρινο των φύλλων του φθινοπώρου, το ψυχρό γκρι της πέτρας και το κλασσικό μαύρο, προσδίδουν ιδιαίτερο “ύφος” στο πιο λιτό καθημερινό ντύσιμο, και συμπληρώνουν εντυπωσιακά μια βραδινή εμφάνιση.
“Τα κοσμήματά μας απευθύνονται σε κάθε ηλικία και τύπο γυναίκας”.
“Βασικός μας προσανατολισμός είναι να δημιουργούμε πάντα κομμάτια που θέλουμε εμείς να φοράμε. Είναι σημαντικό κάθε γυναίκα να φοράει αυτό που της αρέσει και την κάνει να αισθάνεται όμορφα. Κανόνες δεν υπάρχουν”.

“Αρκεί το ντύσιμο και ο συνδυασμός των ρούχων και των αξεσουάρ να αποτελεί τρόπο έκφρασης για αυτή”.

Μπορείς να βρεις τις δημιουργίες των κοριτσιών στη σελίδα τους στο Facebook κάνε “κλικ” εδώ

ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΔΗΜΑΚΟΥ

“Κόσμημα = Σχεδιάζω + δημιουργώ + συνθέτω. Για αυτό τα όσα φτιάχνω είναι ιδιαιτέρα και αποκλειστικά κομμάτια για κάθε τύπο γυναίκας που θέλει να ξεχωρίζει”.

“Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά από νεαρή ηλικία αγαπούσα τα ταξίδια συλλέγοντας εμπειρίες και εικόνες. Ετσι ξεκίνησα δημιουργώντας την πρώτη μου προσωπική συλλογή με ημιπολύτιμους λίθους και ethnic στοιχεία.
Σπούδασα Art Direction αλλά η δημιουργικότητα δεν σταμάτησε εκεί”.

“Μόλις άρχισα να φοράω τα πρώτα κομμάτια – το πρώτο μου βραχιόλι ήταν από πήλινες χάντρες από την Αφρική- άρχισαν αμέσως οι παραγγελίες από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Αθήνας και όχι μόνο. Η δημιουργία τους μου έκλεψε την καρδιά από την πρώτη στιγμή”.

“Συμπληρώνοντας δεκα χρόνια, οι συλλογές μου έχουν επιρροές τόσο από το Ελληνικό στοιχείο όσο και από άλλες ηπείρους ανάλογα με την εποχή και τις τάσεις της μόδας”.

“Συνδυάζουν με πρωτότυπο τρόπο φυσικά υλικά με αλυσίδες, βελούδο και οτιδήποτε πέσει στα χέρια μου”

Τις δημιουργίες της Μαριλίζας Δημάκου μπορείς να τις βρεις στο e-shop της www.marilizashop.gr αλλά και στην σελίδα της στο Facebook

PAUL SARZ

Μετά απο τις σπουδές του επάνω στο σχέδιο κοσμήματος και τη συνεργασία
δίπλα σε έμπειρους κοσμηματοποιούς της small jewellery company εδώ και δύο
χρόνια ο μαγικός, μυστικός κόσμος του Paul Sarz λειτουργεί σε μια
λιλιπούτεια μπουτίκ στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου υπό το άγρυπνο βλέμμα
της φιγούρας-κατατεθέν του ρετρό κυρίου με το μουστάκι.

Ανακάλυψε τις
δημιουργίες του και την κρυφή ζωή που έχουν να σου διηγηθούν οι εμπνεύσεις
του απο τα sentimental jewellery στις αρχές του 19ου αιώνα.

Θα βρεις τα κοσμήματά του:

Paul Sarz jewellery shop
Mαυροκορδατου 4,Αθηνα.

Suvenir concept store
44 Ammochostou str, Old city – 1016 Nicosia Cyprus.

www.koolfly.com
www.123store.co.uk
www.most-chic.com
www.applestozebras.eu

MΑRINA VASILIADOU

“Από μικρή αγαπούσα τα κοσμήματα και να πειραματίζομαι με διάφορα υλικά. Η δημιουργία αξεσουάρ παίζοντας με τα χρώματα και το στιλ είναι ένας μοναδικός τρόπος έκφρασης”.

“Η έμπνευση και η διάθεσ;h μου για δημιουργία αλλά και οι καλές κριτικές με ενθάρρυναν να φτιάξω αυτή τη σελίδα ώστε να παρουσιάσω και να επικοινωνήσω τις δημιουργίες μου”.

Κάθε δημιουργία μοναδική, όλα φτιαγμένα στο χέρι και η διάθεση για κομμάτια με χαρακτήρα με οδήγησαν να δέχομαι παραγγελίες σύμφωνα με το γούστο της κάθε ενδιαφερόμενης“.

“To κόσμημα είναι ένας κόσμος μαγικός με αγάπη και πάθος για δημιουργία”.
Για παραπάνω πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω της σελίδας στο Facebook αλλά και στο email

JOANNA CAVE

H Joanne είναι Ελληνίδα που γεννήθηκε στο Λονδίνο και η ελληνικότητά της φαίνεται να έχει επηρεάσει έντονα τις δημιουργίες της. Η φαντασία, η κομψότητα και οι γεμάτες από παράδοση δημιουργίες, κατάφεραν να της δώσουν χώρο στον κόσμο του κοσμήματος.


Αν πρέπει να χαρακτηρίσεις τα σχέδια της Joanna θα έλεγες πως είναι κομψά και elegant. Ιδιαίτερες δημιουργίες με σημασία στη λεπτομέρεια. Η απλότητα συναντά τη λεπτότητα σε αυτά τα μικρά κομψοτεχνήματα που αντιπροσωπεύουν το καλό γούστο.

“Eίμαι απόφοιτος της σχολής Jewellery Design στο Central Saint Martins. Mετά τις σπουδές μου κατάφερα να κάνω πρακτική στον οίκο κοσμημάτων Scott Wilson όπου και μου έδωσε μεγάλη έμπνευση στα επόμενη βήματα μου”.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άνοιξε το προσωπικό της στούντιο και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ξεχωρίσει. Τα υλικά που χρησιμoποιεί για τα κοσμήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Eίναι το ανακυκλώσιμο ασήμι και οι πέρλες.

Mπορείς να βρεις όλες τις δημιουργίες στο επίσημο site της Joanna.

Read More

And More