Milan Fashion Week! Ό,τι είδαμε στις ιταλικές πασαρέλες. Για να ξέρεις τι πρέπει να φοράει το αγόρι σου

H μόδα ως λέξη μπορεί να είναι γένους θηλυκού, ως έννοια όμως απευθύνεται σε όλους. Και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από τα μεγάλα shows που δημιουργούνται στο Μιλάνο και στο Παρίσι με σκοπό να παρουσίασουν οι οίκοι τις ανδρικές τους collection. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει όταν βλέπεις “θάλασσα” αντρικού κόσμου ντυμένο στην τρίχα να κυκλοφορεί στους δρόμους και να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό.

Το ΤLIFE σου συγκεντρώνει όλα όσα έδειξε η αντρική μόδα του Μιλάνου για τον επόμενο Χειμώνα αφού σήμερα φεύγουν όλοι για Παρίσι. Κι επειδή εμείς μένουμε εδώ, εκτός από τα πιο χαρακτηριστικά looks προσπάθησα να βρω και τα πιο όμορφα αγόρια ώστε να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Απόλαυσέ το και φυσικά τσέκαρε τις τάσεις που προκύπτουν. Πρώτον για να βοηθήσεις το αγόρι σου στα ψώνια και δεύτερον για να ξέρεις -και να κόβει το μάτι σου- ποιος από εκείνους που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι ενημερωμένος!

Dolce&Gabbana

Το δίδυμο της επιτυχίας δημιούργησε για την ερχόμενη χειμερινή σεζόν ρούχα με έντονη θεατρικότητα. Τα παλτό και τα σακάκια κυριαρχούσαν στην πασαρέλα ενώ οι βελούδινες λεπτομέρειες στο πέτο αλλά και οι χρυσά κεντημένες ζακέτες μαγνήτισαν στο πέρασμά τους.

Emporio Armani

Κλασικά χρώματα και σχέδια κυριάρχησαν στη συλλογή Emporio Armani που για την ερχόμενη σεζόν θέλει τον άντρα να ντύνεται έξυπνα με κλασικά κομμάτια όπως τα μοντγκόμερι, τα δερμάτινα σακάκια αλλά και τα μάλλινα παντελόνια και τις ζακέτες. Οι γραμμές των ρούχων είναι πιο φαρδιές ενώ μας αρέσουν πολύ τα κλασικά αντρικά παπούτσια που χρησιμοποίησε.


Bottega Veneta


Τα χρώματα παραμένουν κλασικά αποφεύγοντας τους έντονους (χρωματικά) συνδυασμούς ενώ τα σακάκια έχουν αρκετά μεσάτο κόψιμο και τα παντελόνια είναι σε ίσια γραμμή προδίδοντας μία rock ‘n’ roll διάθεση. Διατηρείται και σε αυτήν τη συλλογή η ζακέτα ως πανωφόρι με τις δερμάτινες λεπτομέρειες να προσθέτουν μια νεανική πινελιά.

Roberto Cavalli

Δεν θα σου κρύψω πως εξεπλάγην ευχάριστα από τη συλλογή του Roberto Cavalli. Ο σχεδιαστής χρησιμοποιεί κλασικά χρώματα όπως το μαύρο και το γκρι και τα σχέδια που προτείνει είναι απόλυτα αρσενικά με το κοστούμι να επικρατεί και να δίνει έναν πιο μποεμ αέρα συνδυασμένο με παλτό και κασκόλ. Λεπτομέρεια στη συλλογή το βελούδο.

Diesel

Τα Diesel τα έχουμε συνδεδεμένα στο μυαλό με τζιν και πιο casual συλλογές. Η συγκεκριμένη όμως εκπλήσει αφού βάζει το υφασμάτινο παντελόνι να κυριαρχεί στην πασαρέλα, κονταίνει το ρεβέρ του παντελονιού δίνοντας έτσι στην κάλτσα το δικαίωμα να εμφανιστεί και φοράει στα αγόρια πουλόβερ. Δώσε αρκετή σημασία στον στρογγυλό λαιμό της μπλούζας που βγάζει από το προσκήνιο τα έντονα V.

Dsquared

To αγόρι των Dsquared φοράει προφανώς τζιν και κάνει αρκετά trendy συνδυασμούς με τις μπλούζες που επιλέγει. Το πουλόβερ υπάρχει σε έντονο χρώμα με λευκό πουκάμισο από μέσα ένω το καρό περιορίζεται στα μανίκια (ακόμη και να εξαφανιστεί δεν θα είναι λάθος), ενώ το military jacket θα αντικαταστήσει το καθημερινό του πανωφόρι. Όταν πρόκειται για επίσημη εμφάνιση φοράει στενό μεσάτο κοστούμι με λεπτή γραβάτα και μαντίλι στο πέτο -ίδια απόχρωση πάντα με το πουκάμισο.

TIP: Μπλουζάκια με V (που μοιάζει με ντεκολέ) αλλά και t-shirts με παγιέτες δεν υπάρχουν πουθενά στο προσκήνιο και είναι καλό αν τα δεις στην ντουλάπα του αγοριού σου με δεξιοτεχνία να τα εξαφανίσεις!


Ferragamo


Κλασικά πανωφόρια όπως είναι οι καμπαρντίνες και τα παλτό σε πιο σκούρα χρώματα είναι κυρίαρχα στο παιχνίδι της μόδας, ενώ τα ζιβάγκο και τα μεγάλα κασκόλ έρχονται να ντύσουν το αγόρι σου και να το κρατάνε ζεστό τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Missoni

Όλα μάλλινα και πλεκτά μοιάζει να είναι στον άνδρα Missoni και να τον κάνει να μοιάζει ντυμένος “Χριστούγεννα στο βουνό”. Κρατάμε από τη συλλογή τη δυναμική που έχουν οι ζακέτες, τα πλεκτά πουλόβερ αλλά και τα παπούτσια με κορδόνι σε έντονο χρώμα.


Prada


Ο οίκος Prada χρησιμοποίησε σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ηθοποιούς, αλλά και πιο ώριμα μοντέλα με σκοπό να περάσει αμέσως το μήνυμα της συλλογής, που θέλει τον άντρα να ντύνεται με ένα πιο “high society” τρόπο. Να φοράει ζιβάγκο, μαντίλι στο λαιμό και στο πέτο, και να σου δίνει την εντύπωση ότι στο σπίτι του φοράει ρόμπα, πίνει κονιάκ δίπλα στο τζάκι και παίζει σκάκι.

Pringle of Scotland

Μπορεί να επαναλαμβάνομαι αλλά παρατήρησέ το κι εσύ: το υφασμάτινο παντελόνι έρχεται να αντικαταστήσει όποιο άλλο σχέδιο στην αντρική ντουλάπα και ο συνδυασμός με πουλόβερ και παπούτσια κλασικά προδίδουν έναν πολύ smart χαρακτήρα.

Trussardi

Ο οίκος Trussardi είναι φανερά επηρεασμένος από τη δεκαετία του ’60 με τα παντελόνια να έχουν έντονη καμπάνα στο πατζάκι τους αλλά και τη διχρωμία του καφέ να σε κάνει να αναρωτιέσαι πως γίνεται να δίνει ένα τόσο φωτεινό αποτέλεσμα.

Versace

Κοστούμια αρκετά ιδιαίτερα με ρίγα και έντονα πουκάμισα από μέσα. Κοστούμια με παγιέτα στο πέτο (!) αλλά και ανοιχτόχρωμα συνδυασμένα με t-shirts που δίνουν έναν πιο χαλαρό αέρα.


Zegna


Ο απόλυτος αντρικός οίκος προτείνει πολύ εντυπωσιακά πανωφόρια με δερμάτινες λεπτομέρειες και έντονη ενίσχυση από μέσα. Πουλόβερ και ζιβάγκο συνδυασμένα με υφασμάτινα παντελόνια κατακλύζουν την αγορά.

Read More

And More