Εrifilli: Όταν η υψηλή ραπτική συναντά τα παραμύθια στα πιο ονειρεμένα νυφικά…

Η καλή σου νεράιδα που θα ακούσει όσα της πεις κι ακόμα περισσότερα. Οι επιθυμίες σου θα γίνουν τα υλικά στα χέρια της που θα υφάνουν το όνειρό σου, το φόρεμα που θα ντύσει μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής σου. Η επίσκεψη στο ατελιέ της Εριφύλλης είναι πραγματική εμπειρία…

Είναι μια από τις πιο σπουδαίες γυναίκες, ελληνίδες σχεδιάστριες μόδας. Η Erifilli Nikolopoulou είναι αυτό που λέμε μία γυναίκα που εκτός από ταλαντούχα έχει όραμα. Έχει όραμα πίσω από κάθε της δημιουργία και το βλέπεις σε κάθε της ρούχο. Δεν επαναπαύεται, δίνει εύστοχη προσοχή στη λεπτομέρεια και στα υλικά και ανήκει σε αυτόν το μικρό αριθμό δημιουργών μόδας, στη μικρή μας χώρα, που η δουλειά τους αντιπροσωπεύει ολόκληρη τη φιλοσοφία που έχουν για τη ζωή. Αν μη τι άλλο όταν επιλέγεις να φορέσεις ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής με την υπογραφή Erifilli ξέρεις πως φοράς ρούχο με προσωπικότητα.

Η Erifilli για όλα τα νέα κορίτσια εκεί έξω που μπορεί να μην ξέρουν και τόσες λεπτομέρειες έχει σπουδάσει στο Παρίσι, αγαπάει πολύ τα ρούχα υψηλής ραπτικής, έχει βασική της λεπτομέρεια τον κορσέ και το προσωπικό της ομώνυμο Brand υπάρχει από το 1989. Αναμφισβήτητα λοιπόν όταν την επισκέπτεσαι βρίσκεσαι μπροστά σε μία γυναίκα με εμπειρία στο χώρο, με άριστη γνώση της γυναίκας αλλά και πώς αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο η προσωπικότητα μέσα από την επιλογή ενός ρούχου. Η Erifilli εκτός από ρούχα υψηλής ραπτικής διαθέτει και μία από τις σπουδαιότερες σειρές από νυφικά στην Ελλάδα και με αφορμή την αφθονία των γάμων την εποχή αυτή δεν θα μπορούσα να μην μπω στον πειρασμό να δω τα πιο chic νυφικά αλλά και να μάθω όλα τα μυστικά που μία υποψήφια νύφη αξίζει να γνωρίζει από μία ειδικό.

Είσαστε εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο της μόδας. Τι ήταν αυτό που σας γοήτευσε ώστε να ασχοληθείτε με αυτόν;
Όλη μου η ζωή! Και αυτό γιατί είχα σημαντική επιρροή από την κοντέσα ζακυνθινή γιαγιά μου, η οποία αγαπούσε τις τέχνες. Ζωγράφιζε η ίδια και τα ρούχα που φορούσε ήταν ό,τι πιο εξεζητημένο κυκλοφορούσε στην Ευρώπη εκείνη την εποχή. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την κληρονομιά μου αυτή, αφού μου έδειξε ουσιαστικά το δρόμο. Όταν έχεις vintage haute couture καπέλα του Dior, Lanvin μαντώ και φορέματα από τη γιαγιά σου, δύσκολα το προσπερνάς.

Συνεχίζει μετά από τη μεγάλη αναγνώριση της δουλειάς σας ο λόγος πίσω από κάθε δημιουργία να παραμένει ο ίδιος;
Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά!

Από πού αντλείτε έμπνευση για τη δημιουργία της κάθε νέας σας συλλογής;
Κάθε συλλογή είναι μοναδική και κάθε έμπνευση διαφορετική.

Τα νυφικά είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι αφού αφορά μία πολύ συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή της γυναίκας. Από πού εμπνέεστε για τη κάθε νέα σας συλλογή;
Έμπνευσή μου είναι η κάθε νύφη ξεχωριστά. Η προσωπικότητά της, το σώμα της, τα θέλω της.



Είστε πολύ γνωστή για την δημιουργία του κορσέ. Είναι ένα στοιχείο που προσαρμόζεται και στα νυφικά σας;

Ειδικά στα νυφικά, ο κορσές είναι φετίχ! Σμιλεύει το σώμα τόσο όμορφα και το κάνει να φαίνεται σαν ένα λουλούδι.



Ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά;

Αιθέρια ολομέταξα σιφόν, υπέροχες δαντέλες, φίνα βαμβακερά, μαλακά κασμίρια, ορυκτές πέτρες, αληθινά κρύσταλλα και ό,τι προέρχεται από τους καλύτερους οίκους υφασμάτων της Ευρώπης γίνονται τα αγαπημένα μου υλικά.



Ποια η αγαπημένη γραμμή;

Αγαπώ την εποχή της αναγέννησης. Με εκφράζει απόλυτα ως δημιουργό. Μια εποχή με πολύ δυνατές γραμμές στα κοψίματα των ρούχων. Όπως επίσης αγαπώ τα ρούχα μου να έχουν θεατρικότητα.



Υπάρχει μόδα στα νυφικά ή είναι ένα κομμάτι που παραμένει ανεπηρέαστο από τις τάσεις της εποχής;

Σαφώς και ακολουθούν τις τάσεις της εποχής και της μόδας. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις δικές μου δημιουργίες τα υφάσματα αλλάζουν, η μόδα των υφασμάτων αλλάζει, κάθε εποχή είναι διαφορετική και ανανεώνονται.

Οι Ελληνίδες είναι αρκετά παραδοσιακές στον τρόπο που επιλέγουν το νυφικό τους ή παρατηρείται να επηρεάζονται από τα διεθνή μέσα;
Οι Ελληνίδες είναι ευρωπαίες και ως ευρωπαίες επιλέγουν. Τους αρέσει να συνδυάζουν παράδοση και μόδα. Θέλουν το νυφικό τους να είναι μία μοναδική δημιουργία, φτιαγμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, να είναι μοναδικό όσον αφορά στο σχέδιο, την ποιότητα και την εμφάνιση.

Τι κάνει ένα νυφικό ξεχωριστό, το στιλ του ή τα υλικά από τα οποία αποτελείται;
Το κάθε νυφικό είναι ένα ξεχωριστό παραμύθι, είναι ένα όνειρο! Πρέπει να έχει στιλ, ρομαντισμό και δύναμη. Πρέπει να φτιάχνεται για την κάθε κοπέλα ξεχωριστά και μαζί να μας αφηγούνται μια ιστορία.

Η πιο σωστή επιλογή νυφικού καθορίζεται με γνώμονα τον σωματότυπο της γυναίκας; Την ηλικία της ή το στιλ γάμου που θέλει να κάνει;
Εφόσον έχω να κάνω με έναν διαφορετικό άνθρωπο κάθε φορά δεν μπορώ να παραβλέψω τίποτα απ’ ότι αναφέρατε. Η κάθε νύφη είναι μοναδική και ο γάμος της ξεχωριστός. Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά το πιο σπουδαίο αφορά στο «είναι» της νύφης. Μου αρέσει να παίρνω αυτό που μου δίνει ως προσωπικότητα, αυτό που μου δίνει η αύρα της, να φαντάζομαι αυτό που ονειρεύεται, ώστε μαζί να βρούμε αυτό που της ταιριάζει απόλυτα.



Ποια πράγματα πρέπει κάθε υποψήφια νύφη να προσέξει πριν κατασταλάξει στην επιλογή του νυφικού της;

Όταν μια γυναίκα παντρεύεται είναι κάτι πρωτόγνωρο για εκείνη και δυστυχώς βρίσκεται σε μια ευάλωτη θέση γιατί βομβαρδίζεται από διάφορες πληροφορίες, απόψεις και επιθυμίες άλλων. Το κλειδί της υπόθεσης είναι ότι η νύφη θα πρέπει να θυμάται πως την ημέρα του γάμου της, της αξίζει το καλύτερο.



Εκτός της εξαιρετικής συλλογής με νυφικά δημιουργείται και ρούχα haute couture. Ποια είναι η πιο αγαπημένη σας σειρά και γιατί;

Όλες οι συλλογές που έχω κάνει μέχρι σήμερα είναι αγαπημένες μου. Όλες όμως! Η κάθε μια διηγείται μια υπέροχη ιστορία! Τις λατρεύω!



Που μπορούν να βρουν οι αναγνώστριες του TLIFE ολόκληρη τη σειρά με τα νυφικά;

Το καινούριο μου show room βρίσκεται στην αγκαλιά της Ακρόπολης στολισμένο με άπλετο φως και υπέροχη ενέργεια!
Ενέργεια που διαχέεται στα ρούχα μου. Είναι παράξενα όσα συμβαίνουν σε αυτό το atelier και ειδικά με το χάρτινο νυφικό της βινιέτας μου. Είτε το πιστεύεις είτε όχι κάθε νύφη που το φοράει μένει αμέσως έγκυος! Είναι το γούρι μου!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα μελλοντικά μου σχέδια … Είναι τόσα πολλά τα σχέδια που έχω στο μυαλό μου…

Για περισσότερες πληροφορίες www.erifilli.com
Ατελιέ: Αθηνάς 7 και Ερμού, Αθήνα, τηλ.: 210 9829634, info@erifilli.com

Read More

And More