SMART MOVES! 18 τρόποι να ανανεώσεις το στιλ σου χωρίς ιδιαίτερο κόστος!

Με την έναρξη της κάθε σεζόν βομβαρδίζεσαι με εικόνες γεμάτες μόδα. Νέα στιλ, νέα χρώματα, νέα υφάσματα, νέα ρούχα, νέα αξεσουάρ κι όλα αυτά μαζί φτιάχνουν τις νέες τάσεις που σαφέστατα σε εξιτάρουν και σε κάνουν να θέλεις να ανανεώσεις όσο καλύτερα μπορείς κι εσύ την ντουλάπα σου.

Αρκεί όμως να ενημερώνεσαι για τις τάσεις και να βγαίνεις έξω στα μαγαζιά; Θα σου απαντήσω μονολεκτικά: όχι! Μπορείς να αποφύγεις κάποια έξοδα αλλάζοντας απλά τη θέση ενός αξεσουάρ στο ντύσιμό σου; Ναι. Και μπορεί να σου φανεί και αστείο αλλά κάθε σεζόν δεν αλλάζουν οι μπότες αλλάζουν τα τακούνια τους. Δεν αλλάζουν οι ζώνες αλλάζει το ύψος που τις φοράς.

Αγαπημένη μου φίλη κι όμως όταν θα το διαβάσεις αυτό το άρθρο με άλλη ματιά θα κοιτάξεις τα ήδη υπάρχοντά σου ενώ θα ξεκαθαρίσει μέσα σου ποιά κομμάτια πραγματικά σου λείπουν και ποιά τα έχεις ήδη απλά δεν τα είχες δει από αυτή την πλευρά.

Το TLIFE σου αποκρυπτογραφεί λοιπόν τις μικρές αυτές λεπτομέρειες που αν τις ακολουθήσεις το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και πολλές φορές θα σε γλιτώσει κι από περιττές σπατάλες.

1) Συνδύασε τη ζώνη με την τσάντα και τις γόβες σου

Το ξέρω πως ότι διάβαζες μέχρι σήμερα αφορούσε τρόπους να μπλέξεις τα χρώματα και να κάνεις το αγαπημένο mix&match παιχνίδι. Φέτος το mix&match έχει πιο δημοκρατικό χαρακτήρα και σου επιτρέπει να μπλέξεις τα επώνυμα αξεσουάρ με ρούχα από μεγάλες αλυσίδες ρούχων ενώ σε θέλει chic και ναι μία chic κοπέλα επιλέγει πάντα ένα χρώμα στα αξεσουάρ της. Απόφυγε λοιπόν τα πολλά χρώματα και μεταμόρφωσε το σύνολο σου σε casual chic.

2) Κράτησε τσάντα φάκελο

To ξέρω πως τις έχεις συνδεδεμένες με πιο βραδινές σου εξόδους, θέλω όμως να σε ενημερώσω πως φέτος η τσάντα φάκελος αποκτά και πρωινό χαρακτήρα. Αν έχεις αγοράσει φάκελο – θήκη για το i-Pad σου τότε βγάλε τον φορητό υπολογιστή από μέσα και κράτησε τον στην πρωινή σου βόλτα.

3) Βάλε στο παλτό σου μία μεγάλη καρφίτσα

Δεν είναι εποχές αυτές για να ξοδεύεις λεφτά σε παλτό! Αν έχεις ήδη ένα και μάλιστα σε καλή κατάσταση δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις κι άλλο. Καθάρισε το προσεκτικά και πρόσθεσε στο πέτο του μία εντυπωσιακή καρφίτσα με πέτρες σε έντονο χρώμα. Το συγκεκριμένο στιλ είναι κομψό ίσως μεγαλώνει λίγο στην ηλικία αλλά άμα επιλέξεις το σωστό κομμάτι θα δεις πόσο δικαιωμένη θα νιώσεις. Κράτησε αυτό το tip και για πιο επίσημες εξόδους σου θα δεις το πανωφόρι σου μεταμορφωμένο.

4) Κράτησε αξεσουάρ σε παστέλ αποχρώσεις

Τα χρώματα φέτος γίνονται πιο βαθιά και μουντά αλλά η γλύκα των baby colours της άνοιξης μεταφέρεται στα αξεσουάρ. Κράτησε τσάντες σε baby blue, baby pink, εκρού, κίτρινες και φυστικί αποχρώσεις και θα δεις πόσο κομψή θα νιώσεις.
Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως τα ανοιχτά χρώματα όταν τα φοράς πάνω από δερμάτινα μαύρα jacket υπάρχει περίπτωση να βγάλουν χρώμα και να λερώσουν.

5) Φόρεσε ζιβάγκο

Φέτος οι μπλούζες ζιβάγκο μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι. Μην δισανασχετείς αφού σίγουρα κάπου στο βάθος της ντουλάπας σου έχεις μία μαύρη και μία καφέ. Με το που κρυώσει ο καιρός βγάλτες και φόρεσε τις με παντελόνια και γιατί όχι και με ψηλόμεσες pencil φούστες.

6) Επέλεξε παντελόνι από βελούδο

Το βελούδο το γνωρίζεις ήδη από πέρυσι πως είναι στην επικαιρότητα. Άμα σου φαινεται λιγάκι υπερβολικό άνετα μπορείς να το επιλέξεις σε παντελόνια είτε στενά είτε φαρδιά και να τα συνδυάσεις με μονόχρωμα πχ. γκρι t-shirts.

7) Πιάσε τα μαλλιά σου με χτενάκια

Αν και δεν είμαι η ειδικός να σου πω για τα μαλλιά μπορώ να σου πω πως απαγορεύεται ρητά και δια νόμου να κυκλοφορείς έξω με κλάμερ! Μπορεί να θυμώσεις με αυτό που θα διαβάσεις , μπορεί να σε εξοργίσω αλλά οποιαδήποτε γυναίκα που σέβεται τον κόπο που έκανε να ντυθεί για να βγει έξω δεν κρατάει το κλάμερ επάνω στο κεφάλι της. Τα κλάμερ είναι ιδανικά για το σπίτι, το ντουζ ακόμη και τη θάλασσα όχι όμως για την οποιαδήποτε βόλτα σου. Αντικατέστησε τα λαστιχάκια και οποιοδήποτε άλλου είδους πιαστράκι χρησιμοποιούσες μέχρι σήμερα με κομψά χτενάκια και θα δεις πόσο πιο όμορφη θα νιώσεις!

8) Eπέλεξε πουκάμισα σε αντρική φιαρδιά γραμμή και συνδύασε τα με κομψά παντελόνια

Είναι ένα στιλ που θα δεις να κάνει συνέχεια η editor in chief της Paris Vogue, λευκό αντρικό πουκάμισο σε χαλαρή γραμμή μέσα από στενό παντελόνι, γυρισμένα μανίκια, μποτάκια και τσάντα φάκελος. Η επιτομή της κομψότητας! Είναι άνετο, μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ατέλεια και ναι γίνεται πανεύκολα αρκεί να ανοίξεις τη ντουλάπα του άντρα σου, του αγοριού σου, του πατέρα σου, του αδερφού σου.

9) Συνδύασε μπλούζες φούτερ ή πουλόβερ με υφασμάτινα ψηλόμεσα παντελόνια ακόμη και φούστες

Αν τα φούτερ και τα πουλόβερ τα είχες στο μυαλό σου πως ταιριάζουν καλύτερα με τζινάκια τώρα η μόδα έρχεται να σε μπερδέψει και να σου δώσει εναλλακτική. Φόρεσε και τα δύο πολύ άνετα τοπ σου με ψηλόμεσα παντελόνια, δερμάτινα παντελόνια, pencil φούστες, μακριές φούστες, mini φούστες και θα δεις πως τελικά όλα εξαρτώνται από το πως κοιτάς το κάθε κομμάτι στη ντουλάπα σου.


10) Φόρεσε φαρδιά -oversized παλτό

Αν έχεις παλτό σε μεγαλύτερο νούμερο ξέχασε τα έξοδα της μοδίστρας και φόρεσε το. Φέτος είναι η εποχή του αφού θέλει σχεδόν να μην φαίνεσαι μέσα από το πανωφίορι σου.

11) Φόρεσε το αγαπημένο σου cartoon t-shirt με καλή φούστα ή παντελόνι

Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις αρκεί να το τολμήσεις. Ξέχασε πως τα t-shirt με cartoon τα είχαμε μόνο για τον ύπνο και συνδύασε το αγαπημένο σου με μία στενή φούστα, cigarette παντελόνι, φόρεσε ψηλά πέδιλα και βγες για ποτό. Δεν μπορεί να κάνουν όλοι οι οίκοι λάθος που έχουν τη minie στις συλλογές τους.

12) Φόρεσε φορέματα και τοπ σε γραμμή kimonos

Τα φορέματα σε γραμμή kimonos είναι πολύ θηλυκά και γιατί όχι να μην φορέσεις ένα σε βραδινή σου έξοδο με ένα ζευγάρι ψηλές μαύρες γόβες. Σημείωσε πως σε στιλ kimono μπορείς να μεταμορφώσεις και τα πουκάμισα που δένουν κρουαζέ. Ενώ χάρη σου το ζητώ αν σου προτείνουν να πάτε να φάτε κινέζικο, sushi, ταυλανδέζικο και οποιαδήποτε άλλη ασιατική κουζίνα να το αποφύγεις. Είναι σαν να πας σε παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα και να ντυθείς Μπουμπουλίνα!

13) Φόρεσε το πουκάμισο σου ως φορέμα

Ένα μακρύ πουκάμισο μπορεί πολύ εύκολα να μεταμορφωθεί σε φόρεμα. Συνδύασε το με φλατ παπούτσια ή και ankle boots κι όταν ο καιρός κρυώσει βάλε από μέσα μαύρο καλσόν.

14) Φόρεσε φλατ παπούτσια που μοιάζουν με παντόφλες

Τις μπαλαρίνες ήρθαν να αντικαταστήσουν οι φλατ slippers που αυτή την εποχή που ο καιρός είναι ακόμη καλός είναι ιδανική επιλογή για μέσα στην ημέρα.

15) Επέλεξε φορέματα που καλύποτουν κάθε ίχνος σάρκας

Δεν χρειάζεται να πέσεις σε περιττά έξοδα για να κάνεις το “συντηρητισμό ” σου μόδα. Επέλεξε ένα παντελόνι, μία μακριά φούστα και συνδύασε τα με τοπ κλειστά και μπλούζες που αφήνουν λίγα στην επιφάνεια και εξιτάρουν την φαντασία.

16) Φόρεσε ζώνη φιόγκο ψηλά στη μέση σου

Είναι περιττές οι συστάσεις αυτής της ζώνης αφού έχει κατακλύσει όλα τα μαγαζιά. Επέλεξε μία ζώνη φιόγκο και φόρεσε την με τη φούστα, το φόρεμα ακόμη και πάνω από ένα κομψό σακάκι ακριβώς κάτω από τα κόκαλα του θώρακα σου.

17)Επέλεξε δερμάτινο παντελόνι σε loose -boyfriend γραμμή

Το δερμάτινο παντελόνι δεν χρειάζεται φέτος να σε κάνει να χάνεις 2 κιλά κάθε φορά που πας να το φορέσεις. Αποκτά αρκετά πιο χαλαρή διάθεση και σου επιτρέπει να αποβάλεις το συνώνυμο του sexy βραδινού ρούχου από το μυαλό σου.

18) Βάλε από τώρα τις ρίγες στη ζωή σου

Αν έχεις παρακολουθήσει τη μόδα της σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2013 θα έχεις δει πως θα υπάρξει πυρετός ρίγας. Be the first λοιπόν και φόρεσε τις ρίγες από τον χειμώνα. Για ρίξε κλεφτές ματιές στη ντουλάπα σου γιατι σίγουρα έχεις μία μπλούζα, ένα πουκάμισο ακόμη και παντελόνι με ρίγες.

Read More

And More