The World Of Queen Calliope: H Καλλιόπη εγκαινιάζει τη δική της boutique και μιλάει στο TLIFE!

Η Καλλιόπη Καρβούνη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνίδες φωτογράφους με φήμη που ξεπερνά κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα και συνεργασίες με τους πιο δυνατούς τίτλους περιοδικών μόδας παγκοσμίως.

H Kαλλιόπη πλέον έχει τη δική της boutique, σε έναν πανέμορφο χώρο στο Κολωνάκι, γεμάτο πραγματικούς θησαυρούς. Φορέματα, εσάρπες, τσάντες, κοσμήματα, μαξιλάρια και άλλα διακοσμητικά για το σπίτι -όλα στο χαρακτηριστικό και τόσο ιδιαίτερο bohemian ύφος της. Εμείς επισκεφτήκαμε τον μαγικό κόσμο της και τη συναντήσαμε για να μιλήσουμε για τη νέα επιχειρηματική της δραστηριότητα και φυσικά για τη μόδα!

Πως προέκυψε η ιδέα να ανοίξετε τη δική σας boutique;
Πάντα μου άρεσε από μικρή η μόδα. Mια ζωή μέσα στη μόδα είμαι. Ασχολούμαι από παιδί με αυτή και ήταν μια άλλη μεγάλη μου αγάπη. Κάποια στιγμή όμως σκέφτηκα ότι επειδή εδώ πλέον δεν έχω πολύ δουλειά σαν φωτογράφος
και τα περιοδικά είναι σε δύσκολη φάση -πολλά έχουν κλείσει… άσε που έχω κουραστεί να φωτογραφίζω για περιοδικά. Δεν μου λέει πια τίποτα. Προτιμώ μια στο τόσο να κάνω ένα ωραίο βιβλίο και να το καμαρώνω, όπως ένα που φτιάχνω τώρα με διεθνή εκδοτικό οίκο που θα βγει του χρόνου.

Δουλεύετε όμως σαν φωτογράφος επιλεκτικά πια…
Πολύ λίγο και πολύ επιλεκτικά. Δεν με ενδιαφέρει η εμπορική φωτογραφία πια. Το έχω κάνει, το έχω ζήσει και επειδή δεν ζω πια στη Νέα Υόρκη και ζω εδώ δεν βλέπω το λόγο να ασχοληθώ άλλο με αυτό το κομμάτι. Επειδή έχω ένα συγκεκριμένο στιλ που είναι και της μόδας και αρέσει πάρα πολύ -ειδικά στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη τρελαίνονται για αυτό το ύφος- είπα να το κάνω και στην Αθήνα εφόσον ζω εδώ πια.

Με διασκεδάζει, μου αρέσει, φτιάχνω τα κομμάτια που πουλάω με πολλή αγάπη, με πολύ πάθος και είμαι εγώ. Για αυτό το ονόμασα το μαγαζί μου “Ο κόσμος της Bασίλισσας Καλλιόπης” (The World Of Queen Calliope) γιατί αυτός είναι ο κόσμος μου. Έτσι είναι και το σπίτι μου, σε αυτό το στιλ, είναι αυτά που φοράω, αυτά που μου αρέσουν, ακόμα και τα μαξιλάρια και τα μπολάκια που έχω εδώ και ο,τιδήποτε άλλο, είναι στο στιλ που μου αρέσει και το υποστηρίζω μια ζωή.

Τα σχεδιάζετε η ίδια τα κομμάτια που βρίσκουμε στη boutique σας;
Ναι. Τα σχεδιάζω όλα εγώ, δεν τα φέρνω όπως νομίζουν πολλοί. Φτιάχνω μερικά στην Ελλάδα και μερικά στην Ινδία. ‘Ολοι οι διεθνείς designers κατασκευάζουν πράγματα στην Ινδία απλώς ο κόσμος δεν το ξέρει και νομίζει ότι στην Ινδία φτιάχνουν “φθηνιάρικα” πράγματα. Δεν είναι αλήθεια όμως. Οι Ινδοί είναι πολύ καλοί τεχνίτες, είναι μεγάλοι μάστορες και έχουν εξαιρετικά υφάσματα. Οπότε πηγαίνω εκεί και φτιάχνω κάποια πράγματα, άλλα τα φτιάχνω εδώ όπου και αποφάσισα να φτιάξω τον κόσμο μου.

Δηλαδή από μαξιλάρια, χαλιά, ρούχα, κοσμήματα, καρέκλες και όλα όσα μου αρέσουν και με αντιπροσωπεύουν και δημιουργούν το δικό μου κόσμο. Είναι ένας ζεστός χώρος που μπορώ να δεχτώ τις φίλες μου αλλά και καινούριο κόσμο. Πρώτα-πρώτα μου αρέσει πάρα πολύ η επαφή με τους ανθρώπους. Είμαι πολύ ανοιχτή, αισιόδοξη και κοινωνική, μου αρέσουν οι συναναστροφές με τους ανθρώπους απολαμβάνω το να μπαίνει και να βγαίνει κόσμος, να τους γνωρίζω, να συζητάμε, να τους δείχνω πράγματα, να τα λέμε. Είναι όλο μαζί το πακέτο που μου αρέσει.

Σε ποιές γυναίκες απευθύνονται οι δημιουργίες σου;
Σε γυναίκες που είναι σίγουρες για τον εαυτό τους! Η σίγουρη για τον εαυτό της γυναίκα, έχει και προσωπικότητα, δεν φοβάται να είναι διαφορετική γιατί έχει αυτοπεποίθηση. Είναι πολυταξιδεμένη, είναι κοσμοπολίτισσα και όχι μια ανασφαλής κοπέλα που έχει ανάγκη την τσάντα του γνωστού designer για να νιώσει και αυτή ότι έχει status γιατί το έχει από μόνη της, το έχει μέσα της.

Ποιά είναι τα must της σύγχρονης γκαρνταρόμπας;
Πάντα κάτι μαύρο. Το μαύρο είναι πάντα η πιο εύκολη και κομψή λύση. Δηλαδή με ένα απλό μαύρο φόρεμα, προσθέτεις ένα ωραίο μπιζού, μια ωραία εσάρπα και έχεις γίνει κομψότατη. Μπορείς να το φορέσεις μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, αλλάζοντας αξεσουάρ. Για μένα είναι must το μαύρο στην γκαρνταρόμπα.

Ποιά είναι η γνώμη σας για τη μόδα; Πρέπει να ακολουθούμε τις τάσεις της;
Εγώ ποτέ δεν έχω ακολουθήσει καμία τάση ποτέ και κανενός και είμαι μέσα στη μόδα μια ζωή. Είμαι φίλη με τους μεγαλύτερους designers του κόσμου, έχω ζήσει τα πάντα, έχω πάει σε όλα τα ντεφιλέ αλλά δεν έχω γίνει θύμα, ούτε ψώνιο. Εγώ είμαι εγώ και έχω την προσωπικότητά μου και θα βάλω ό,τι μου αρέσει και όποτε μου αρέσει. Δεν με ενδιαφέρει τι είναι τάση και τι δεν είναι και ο Θεός βοηθός. Πολλές φορές τυχαίνει να βάλω κάτι επειδή το αισθάνομαι και μετά από λίγο να γίνει τάση.

Ποιών Ελλήνων σχεδιαστών τη δουλειά εκτιμάτε;
Έχει πολλούς νέους που κάνουν εξαιρετικά πράγματα. Η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει, τώρα και μέσα στην κρίση θα βγουν νέα ονόματα, νέα φυντάνια και νομίζω θα γίνουν πολλές νέες προσπάθειες. Υπάρχουν νέα παιδιά καταπληκτικά. Όμως εκτιμώ ιδιαίτερα το φίλο μου τον Βασίλη Ζούλια που έχει πάντα το δικό του συγκεκριμένο στιλ -όπως κι εγώ- και τα κομμάτια του είναι πολύ κομψά για θηλυκότατες γυναίκες. Επίσης εκτιμώ την Οrsalia Parthenis, την Celia Kritharioti και πολλoύς ακόμη που δεν μπορώ να θυμηθώ αυτήν τη στιγμή.

Ο τρόπος που ντυνόμαστε δείχνει πράγματα για την προσωπικότητά μας;
Φυσικά! Ο τρόπος που ντυνόμαστε δείχνει ποιοί είμαστε και για αυτό είπα και πριν ότι τα πράγματά μου απευθύνονται σε γυναίκες σίγουρες για τον εαυτό τους, ψαγμένες, κοσμοπολίτισσες, βασίλισσες. Μια γυναίκα που συνέχεια κυκλοφορεί σινιέ και με φίρμες δείχνει ότι έχει μια τρομερή ανασφάλεια και μέσα από αυτό προσπαθεί να μας δείξει ότι και αυτή είναι κάποια. Η σίγουρη γυναίκα δεν το έχει ανάγκη αυτό, κάνει mix & match. Θα μπλέξει το φθηνό με το ακριβό, το Η&Μ με το Τοm Ford. Tα μπερδεύει και το διασκεδάζει! Αυτή είναι η καλόγουστη γυναίκα με στιλ!

Εσείς η ίδια στην καθημερινότητα σας τι προτιμάτε να φοράτε;
Εγώ επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας έχω πολλά τρεξίματα, θέλω να είμαι άνετη. Φοράω μπότες, μαύρα ρούχα και ρίχνω επάνω μου και μια πασμίνα, ένα παλτό, μια εσάρπα και φεύγω. Άντε να βάλω και κανένα χαϊμαλί κάπου κάπου. Το βράδυ μου αρέσει να ντύνομαι, να βάφομαι και να βγαίνω.

Θα θέλατε να δώσετε μια συμβουλή μόδας στις αναγνώστριες του TLIFE;
Να μη φοβούνται να τολμάνε και να είναι ο εαυτός τους. Δεν είναι ανάγκη να δανείζονται προσωπικότητες και ονόματα άλλων για να νιώσουν σπουδαίες. Πρέπει να διασκεδάζει η γυναίκα όταν ντύνεται, να έχει χιούμορ. Δεν χρειάζεται να παίρνει πολύ στα σοβαρά τον εαυτό της. Και να είναι Βασίλισσες γιατί η γυναίκα πρέπει να είναι Βασίλισσα!

INFO:
The World of Queen Calliope
Hροδότου 9, Κολωνάκι, Τηλ. 210 7211821

Read More

And More