London Fashion Week! Πως ήταν ο χώρος, τι δήλωσαν οι σχεδιαστές, τι θα φορέσεις του χρόνου το Καλοκαίρι;

To Λονδίνο είναι μία τελείως διαφορετική πόλη σε ό,τι αφορά στη μόδα. Από το πως δημιουργείται, τον τρόπο που υπάρχει σε κάθε σημείο της πόλης αλλά και το πως καταφέρνει, με τον τρόπο της να απευθύνεται και στους πολλούς. Στο Λονδίνο δεν υπάρχουν κατεστημένα, πρέπει και πατρόν στο ντύσιμο αφού όλα είναι αποδεκτά. Αρκεί να έχουν να πουν κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί!

Το στοιχείο αυτό το συναντάς και στον τρόπο που κινείται η αγορά της μόδας αλλά και οι σχεδιαστές της. Το Λονδίνο έχει τη δυνατότητα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μητροπόλεις, να εξελίξει τη μόδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εύρεση νέων σχεδιαστών. Κι όταν τους βρίσκει….; Οι ευκαιρίες που τους δίνει, ώστε να αναδείξουν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους δεν δίνονται σε καμία άλλη αγορά.

Η βιομηχανία της μόδας στο Λονδίνο στηρίζει τους νέους δημιουργούς όπως θα έκανε με τους ήδη καταξιωμένους στο χώρο. Έτσι λοιπόν σε κάθε σεζόν τα ονόματα που βλέπεις στο πρόγραμμα της Λονδρέζικης εβδομάδας μόδας αποτελούν μια νέα πρόταση. Πρόταση – πρόκληση που δεν χάνουν επουδενί οι άνθρωποι με πάθος στον χώρο αυτό.

Το TLIFE σου συγκεντρώνει σε ένα άρθρο τα σημαντικότερα (και τα πιο γνωστά από άποψη εμπορικότητος) shows που πραγματοποιήθηκαν στο London Fashion Week την εβδομάδα 16 με 20 Σεπτεμβρίου -τα shows ολοκληρώνονται αύριο με την ημέρα να είναι αφιερωμένη στα αγόρια και τη μόδα τους.

Και ας πούμε και μερικές λεπτομέρειες που αξίζει να αναφερθούν, όπως ότι καθημερινά συμμετείχαν 19 σχεδιαστές με το πρώτο show να ξεκινάει στις 9 το πρωί και να ολοκληρώνεται η μέρα με το τελευταίο στις 20:30 το βράδυ.

Πριν δεις λοιπόν αναλυτικά τα πιο σημαντικά shows πάρε μία γεύση από το χώρο που πραγματοποιείται η εβδομάδα μόδας. Δες τι δήλωσαν οι σχεδιαστές αλλά και προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος και της μόδας που παραβρέθηκαν εκεί όπως η Alexa Chung, o Μatthew Williamson, η Olivia Palermo, o Tim Blanks άλλα και λήψεις από τα backstage.

Mary Katrantzou

H αγαπημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που έχει κατακτήσει όλον τον κόσμο με τις δημιουργίες της για ακόμη μία φορά κέρδισε τις εντυπώσεις με τα floral και tribal σχέδιά της.

Temperley London

H Αlice Temperley κέρδισε τις εντυπώσεις με τα ζωηρά χρώματα στα φορέματα που παρουσίασε που είχαν έντονη 70’s διάθεση. Για αξεσουάρ επέλεξε τις πλατφόρμες αλλά και τις μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις.

Pringle of Scotland

Η Alistair Carr δημιούργησε μία συλλογή με βάση τα γεωμετρικά σχέδια αλλά και τα τρία βασικά χρώματα: μαύρο, άσπρο, μπλέ. Φυσικά υπήρχαν και τα πιο έντονα χρώματα στα φορέματα που έφεραν μία ανάμειξη 60s-70s.


Burberry Prorsum

Ο Christopher Bailey που παρουσίασε την συλλογή του στο Kensington Garden μαγνήτισε με τις γήινες αποχρώσεις στις δημιουργίες του. Λεπτές καμπαρντίνες σε συνδυασμό με φούστες από καμβά και μάλλινοι γιακάδες και ζώνες που σε κάνουν να τα θέλεις όλα. Το απόλυτο στιλ του επόμενου καλοκαιριού θα είναι τα pencil φορέματα.

Matthew Williamson

Eάν σου αρέσουν τα prints σε έντονα χρώματα oι δημιουργίες του Matthew Williamson θα γίνουν οι αγαπημένες σου. Με ζωηρά χρώματα που δημιουργούν πολύ ενδιαφέρουσες αντιθέσεις και τα γεωμετρικά σχέδια επάνω στα αέρινα φουστάνια να σε κάνουν να θέλεις να ‘ρθει το επόμενο καλοκαίρι.


Paul Smith

Ο Paul Smith ο πρωτεργάτης του androgynous στιλ προφανώς και το παρουσίασε στη νέα του συλλογή. Το μπλε ήτανε σαφέστατα το απόλυτο χρώμα για εκείνον.

Marios Schwab

O Μarios Schwab που η μισή του καταγωγή είναι ελληνική έφερε δυναμικά στο προσκήνιο τη Femme Fatale. Tα φορέματα του σε παστέλ αποχρώσεις πρόδιδαν μια απόλυτα θηκυκή διάθεση.

Vivienne Westwood

Η Vivienne Westwood για ακόμη μία φορά δημιούργησε μία σειρά από fun, sexy, παιχνιδιάρικα και απόλυτα flirty ρούχα.
Christopher Kane

Ο Christopher Kane δημιούργησε μία συλλογή απόλυτα ανοιξιάτικη που θύμιζε έντονα ανθισμένο κήπο. Με τα εμπριμέ φορέματα, τις φούστες σε Α γραμμή και τις ρομαντικές διαφάνειες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Jonathan Saunders

Η χρωματική παλέτα του Jonathan περιείχε απαλές αποχρώσεις του ροζ, γαλάζιου και λευκού που δίναν μία πολύ ρομαντική διάθεση.

Julien McDonald

Η συλλογή του Julien McDonald ήταν από τις πιο εντυπωσιακές με μακριά επιβλητικά φορέματα. Κεντημένες λεπτομέρειες και φορέματα που όπως ο ίδιος αποκάλυψε απευθύνονται στους λίγους.

Mulberry

Τα ρούχα Mulberry θύμισαν παγωτό με το ροζ, το κίτρινο και το πράσινο να κυριαρχούν στα φορέματα. Ο οίκος έφτιαξε πολύ κομψά και δροσερά ρούχα για την επόμενη σεζόν.

Kι αν σου άρεσε η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο ετοίμασε τις βαλίτσες σου γιατί φεύγουμε για Μιλάνο!

Read More

And More