Η Athina Korda μιλάει στο Tlife!

Το ταξίδι της Αthina Korda ξεκινάει στο χώρο της μόδας με ύφος εμπνευσμένο από τα απόλυτα γεωμετρικά σχήματα, τις αυστηρές γραμμές και τους σκούρους τόνους χρωμάτων. Τα ενδύματα που διαμορφώνει μπορούν να επαναπροσδιορίζονται ανάλογα με την γυναίκα που τα φοράει και ταυτόχρονα να κολακεύουν το γυναικείο σώμα.

Λίγες ημέρες πριν παρουσιάσει τη νέα της συλλογή στο AXDW για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2014-2015 με τίτλο “Lost In A Moment” το TLIFE μίλησε μαζί της για την νέα της collection, το Athens Xclusive Designers Week και αλλά και για τη μόδα μέσα από τα δικά της μάτια…

Τι θα παρουσιάσεις στην 15η ΑΧDW;
Θα παρουσιάσω τη συλλογή για Φθινόπωρο/Χειμώνα 2014-2015 “Lost In A Moment”

Τι σε έχει εμπνεύσει για τη συγκεκριμένη συλλογή;
Όταν σχεδίαζα τη συλλογή, βρισκόμουν στο Βερολίνο για κάποιες δουλειές. Οι δρόμοι, τα κτήρια και ο κόσμος γύρο μου ήταν όλα με τον δικό τους τρόπο μια έμπνευση για μένα. Ο τίτλος “Lost In a Moment” είναι εμπνευσμένος από μία Βερολινέζικη παράσταση όπου είχε γεμίσει όλους τους δρόμους με τις αφίσες της. Έτσι ‘χάθηκα’ και εγώ μέσα σε αυτό.

Πιστεύεις πως η Ελλάδα δίνει ευκαιρίες σε νέους Έλληνες σχεδιαστές;
Πιστεύω πως εμείς δίνουμε ευκαιρίες στον εαυτό μας, όσο έχουμε πείσμα σε αυτό που κάνουμε . Να δημιουργούμε. Ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε και έτοιμοι να τις δεχθούμε. Θέλει παραπάνω προσπάθεια πια, συγκριτικά με κάποια χρόνια πριν γιατί μέρα με τη μέρα τα πάντα αλλάζουν γύρω μας και πρέπει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα. Δεν υπάρχει πια το δεδομένο και αυτό από μια άλλη οπτική μπορεί να είναι και καλό γατί μας κρατάει ‘ξύπνιους’ .

Πιστεύεις πως είναι μία καλή αφορμή το ΑXDW για να αναδειχθούν νέα ταλέντα;
Ναι φυσικά. Είναι μια καλή αφορμή να δείξεις ποιος είσαι και τι κάνεις, αλλά και μία πρόκληση να γίνεσαι καλύτερος γιατί εκτίθεσαι μέσα από αυτό.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ σου ως δημιουργό;
Σαν δημιουργό… Εκκεντρικό και αρκετά πειραματικό.

Τι είναι αυτό από το οποίο παίρνεις έμπνευση για τις δημιουργίες σου;
Τα πάντα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης ! Από ένα μουσικό κομμάτι που θα ακούσω, μέχρι ακόμα και μία ιδέα!

Σε ποιόν τύπο γυναίκας απευθύνεσαι;

Αγαπώ πολύ τη γυναικεία πολυπλοκότητα και θέλω να πιστεύω πως απευθύνομαι στο τύπο γυναίκας, που απλά, θέλει να εκφράζεται και να πειραματίζεται ελεύθερα με την εμφάνιση της χωρίς να χάνει χιλιοστό από αυτό που είναι.

Πως θα χαρακτήριζες το στιλ των Ελληνίδων και τι είναι αυτό που αν μπορούσες θα άλλαζες;
Δεν θα άλλαζα τίποτα στο στυλ τους. Νομίζω ότι το έχουν πολύ καλά! Θα τους έλεγα, να διαφοροποιούνται μεταξύ τους.

Πιστεύεις πως οι Ελληνίδες είναι «ανοιχτές» σε νέες προτάσεις και στιλ;

Ναι, πιστεύω πως οι Ελληνίδες πλέον μπορούν να ενημερώνονται πια για τις τάσεις μόδας και τολμούν πολύ περισσότερο να αλλάξουν πράγματα στο στιλ τους απ’ ότι στο παρελθόν. Τις ενδιαφέρει το διαφορετικό και το ψάχνουν πολύ.

Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση για την φετινή σεζόν που πιστεύεις πως κάθε γυναίκα πρέπει να προσαρμόσει στην γκαρνταρόμπα της;
Προσωπικά, αγαπώ τα αέρινα μάξι φορέματα! Νομίζω ότι φάνηκε και στη παρουσίαση της Καλοκαιρινής συλλογής “Work The Void” στο προηγούμενο ΑXDW. Τα θεωρώ πολύ θηλυκά, ταιριάζουν σε όλους σχεδόν τους σωματότυπους και μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλάζοντας το ύφος τους, με το ανάλογο αξεσουάρ που θα ταιριάξει η κάθε γυναίκα.

Εάν θέλουμε να αποκτήσουμε κάποια από τις δημιουργίες σου που μπορούμε να σε βρούμε;
Μπορείτε να με βρείτε καθημερινά στο ατελιέ μου, στο Κέντρο της Αθήνας ( Μιλτιάδου 14-16, 5ος Όροφος), κατόπιν ραντεβού ή να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του site ( www.athinakorda.gr)

Πες μας τρία κομμάτια που πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένα κορίτσι στην ντουλάπα του αυτό το καλοκαίρι.
Ό,τι την κάνει να αισθάνεται άνετα με τον εαυτό της!

Read More

And More