FLORAL: Η πιο ανοιξιάτικη τάση και πως να τη φορέσεις

Πρωτομαγιά και τα λουλούδια γιορτάζουν! Και ακριβώς όπως ανθίζουν τα λουλούδια, έτσι και τα florals αρχίζουν να ανθίζουν στην γκαρνταρόμπα μας για να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας νέας εποχής στη μόδα. Πώς θα τα φορέσεις σωστά λοιπόν; Πως τα φόρεσαν οι celebrities; Πως τα είδαμε στα catwalks;

Τα florals για το καλοκαίρι δεν είναι κάτι επαναστατικό, αλλά μια ανάσα ρομαντισμού μέσα στις ανοιξιάτικες συλλογές, με τους σχεδιαστές να στρέφονται προς τα τριαντάφυλλα, τις παπαρούνες και τις καμέλιες για να φέρουν την ύπαιθρο στην πόλη με τολμηρά prints, πλούσιες υφές και απλικαρισμένες λεπτομέρειες.

Ας δούμε όμως τώρα τους τρόπους που μπορείς να τη φορέσεις…

ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Just Cavalli, Etro, Elie Saab

Ο πιο ασφαλής τρόπος να φορέσεις την τάση είναι επιλέγοντας ένα μεμονωμένο κομμάτι. Διάλεξε ένα floral παντελόνι, φούστα ή σορτς και συνδύασέ το με ένα απλό τοπ ή πουκάμισο και ουδέτερα αξεσουάρ. Αντίστροφα, αν διαλέξεις ένα εμπριμέ τοπ, πουκάμισο ή τζάκετ, ταίριαξέ το με minimal κομμάτια και σε neutral αποχρώσεις.

ΣΕ TOTAL LOOK

Alberta Ferretti, Oscar De La Renta, Elie Saab

Ένα floral φόρεμα ή μια ολόσωμη φόρμα είναι κομμάτια που αξίζει αναμφισβήτητα να έχεις στην ντουλάπα σου. Διάλεξέ το στη γραμμή και το ύφος που προτιμάς για ένα look με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ωστόσο χρειάζεται αρκετή προσοχή στον τρόπο που θα το συνδυάσεις μιας και είναι από μόνο του αρκετά εντυπωσιακό.

Φρόντισε λοιπόν τα κομμάτια που θα το πλαισιώνουν να είναι απλά. Ένα ζευγάρι μυτερές γόβες στιλέτο ή πέδιλα και ένα πολύ διακριτικό κόσμημα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται για το αναδείξει. Τέλος φρόντισε να κρατήσεις τα μαλλιά και το make-up σου σε χαμηλούς τόνους για να μη φανείς υπερβολική.

ΣΕ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Stella McCarntney, Marni, Dolce&Gabbana

Αν ένα outfit σου φαίνεται υπερβολικό ή ότι δεν ταιριάζει στο στιλ σου ενσωμάτωσε τα florals στην γκαρνταρόμπα σου με τη μορφή αξεσουάρ. Eπίλεξε ένα ξεχωριστό ζευγάρι παπούτσια, μια τσάντα ή ζώνη με τολμηρό print και δώσε στιγμιαία ενδιαφέρον και μια ανοιξιάτικη πινελιά στο look σου!

ΠΩΣ ΤΑ ΦΟΡΕΣΑΝ ΟΙ STARS;
Πάρε έμπνευση από τον τρόπο που τα φόρεσαν οι celebrities!


Η Diane Kruger φόρεσε ένα Erdem παντελόνι με πουκάμισο και ολοκλήρωσε το look της με χρωματιστές γόβες και clutch. H Αlexa Chung φόρεσε ένα Miu Miu φόρεμα με μαύρα booties και η Freida Pinto ένα Μichael Kors φόρεμα με κοψίματα και το συνδύασε με καφέ δερμάτινα αξεσουάρ.


Η Sarah Jesica Parker φόρεσε ένα εμπριμέ coctail φόρεμα και το συνδύασε με jacket και γόβες σε συγγενικές αποχρώσεις, η Poppy Delevingne μια floral fullskirt που συνδύασε με denim πουκάμισο, δεμάτινο jacket και booties, ενώ η Harley Viera Newton μια φούστα σε γραμμή Α και την ταίριαξε με λευκό τοπ και μπεζ γόβες.

Read More

And More