Loukia Kyriakou: Λίγο πριν την παρουσίαση της νέας συλλογής της μιλάει στο Tlife!

Με τα ιδιαίτερα σχέδιά της κατάφερε ήδη να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα και το δικό της χαρακτηριστικό στιλ. H Loukia Kyriakou λίγο πριν δείξει τη συλλογή της στην AXDW by Coca Cola Light μιλάει στο TLIFE.

Γεννήθηκε στην Ν. Αφρική με καταγωγή από την Πάφο κι ενώ σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η αγάπη της για τη μόδα και η ερασιτεχνική ενασχόληση της με αυτήν για πολλά χρόνια την ώθησε να επιστρέψει στην Πρετόρια της Ν. Αφρική και να σπουδάσει Fashion Design.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο άνοιξε το δικό της ατελιέ με την ονομασία “LKC creations” στην Πάφο και με τα ιδιαίτερα σχέδια της κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα και το δικό της χαρακτηριστικό στιλ.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μόδα; Τι είναι η μόδα για εσάς;
Η μόδα ήταν πάντα στη ζωή μου. Από μικρή που έραβα ρούχα για τις κούκλες μου, μέχρι πιο μεγάλη που άρχισα να πειραματίζομαι με δικά μου ρούχα. Δεν ήταν απόφαση της στιγμής, ήταν βίωμα από μικρή. Μόδα για μένα είναι αυτό που προστάζει μια γυναίκα με στιλ και φινέτσα και όχι ό,τι κυκλοφορεί στις πασαρέλες.

Τι αποτελεί έμπνευση για εσάς;

Έμπνευση είναι η ζωή από μόνη της. Μια στιγμή, μια εικόνα, ένα γεγονός μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κάθε μου κολεξιόν.

Ποια είναι η γυναίκα Loukia Kyriakou;

Είναι μια γυναίκα δυναμική που αυτό αντικατοπτρίζεται και στις συλλογές της. Δεν παύει ποτέ να είναι θηλυκό και να αναδεικνύει την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Θέλω πάντα οι δημιουργίες μου να είναι σύμμαχοι στις εμφανίσεις της γυναίκας.

Τι θα δούμε φέτος στην 16η AXDW by Coca-Cola light;

Θα δείτε μια συλλογή εμπνευσμένη πάλι απ’ την Αφρική -τη χώρα όπου γεννήθηκα, αυτή τη φορά όμως από τη φυλή Μάουρι. Βέβαια όλα αυτά πάντα με τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν.

Ποια στοιχεία πρέπει οπωσδήποτε να έχει ένα ρούχο για να φέρει την υπογραφή σας;
Ενίοτε αέρινες δημιουργίες αλλά και πιο στενές… Το στοιχείο που χρησιμοποιώ συνέχεια είναι η διαφάνεια με έντονα κοψίματα.

Ποια στιλιστική συμβουλή θα δίνατε στα κορίτσια του σήμερα;

Να μην επιβαρύνουν την εμφάνισή τους με υπερβολικά χρώματα και πολλά αξεσουάρ.

Ποιο λάθος αντιλαμβάνεστε ότι κάνουν οι γυναίκες σήμερα;

Στην προσπάθεια τους να βγάλουν ένα σέξι look, συνήθως το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό.

Ποιο ρούχο πιστεύετε ότι δεν πρέπει να λείπει φέτος από τη γυναικεία γκαρνταρόμπα;

Οι ψηλόμεσες παντελόνες γιατί δίνουν ύψος και κολακεύουν σχεδόν όλους τους σωματότυπους. Απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ είναι μια κομψή επιλογή.

Που μπορεί να βρει κάποιος τις δημιουργίες σας;
Στην Αθήνα ρούχα μας θα βρείτε στην boutique Underground αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και Κύπρο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω facebook αλλά και της σελίδας μας που σύντομα θα είναι έτοιμη.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ύφασμα;
Η διαφάνεια, μπορώ να δημιουργώ ατελείωτα πράγματα μαζί της. Είναι σαν τον καμβά!

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για να δημιουργήσετε μια συλλογή;
Πρώτα επιλέγω την πηγή έμπνευσης μου, στην συνέχεια κάνω έρευνα για να δω που μπορώ να πορευτω και αρχίζω να σχεδιάζω. Είναι μια περίοδος άκρως ενδιαφέρουσα για μένα που ετοιμάζω τη νέα κολεξιόν.

Read More

And More