Πως μπορείς να αφαιρέσεις ένα λεκέ από αποσμητικό πάνω σε ένα ρούχο!

Σε όλες μας έχει συμβεί να σχηματιστούν, κάποια στιγμή, ενολητικοί κίτρινοι λεκέδες στα ανοιχτόχρωμα ρούχα μας ή λευκοί στα σκούρα από το αποσμητικό μας. Θέλεις να μάθεις πώς να απαλλαγείς από αυτούς τους επίμονους και αντιαισθητικούς λεκέδες; Διάβασε προσεκτικά παρακάτω!

Με αμμωνία
Ανάμειξε ¼ φλιτζάνι νερό με ¼ φλιτζάνι αμμωνία και ρίξε το διάλυμα πάνω στο λεκέ. Άφησέ το για περίπου μία ώρα να δράσει και στη συνέχεια πλύτε πολύ καλά το ρούχο με το απορρυπαντικό σου.

Με ασπιρίνη
Διάλυσε δύο ασπιρίνες σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό. Ρίξε το διάλυμα στο λεκέ και άφησέ το να δράσει για περίπου τέσσερις ώρες. Πριν πλύνεις το ρούχο, ρίξε πάνω στο λεκέ λίγο απορρυπαντικό και τρίψε καλά.

Με μαγειρική σόδα
Φτιάξε μια πάστα χρησιμοποιώντας τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό και τρίψε το λεκέ. Μετά από περίπου δύο ώρες ρίξε λίγο απορρυπαντικό και τρίψε το λεκέ και στη συνέχεια πλύνε καλά το ρούχο σου.

Με λεμόνι

Σε ένα μπολ ρίξε το χυμό ενός λεμονιού και ίση ποσότητα νερού. Τρίψε με το διάλυμα καλά το λεκέ και μετά από περίπου μία ώρα πλύνε το ρούχο. Αντί για λεμόνι εάν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ξύδι.

Read More

And More