Η Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week ενώνει τις δυνάμεις της με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου

Η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) ξεκινώντας μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας που στόχο έχει την στήριξη και προώθηση νέων και καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών.

Η MB AXDW, έχοντας ήδη 12 επιτυχημένες διοργανώσεις στο ενεργητικό της, αποτελεί τη μοναδική πλατφόρμα προώθησης της Ελληνικής μόδας στο εξωτερικό και υποστήριξης των νέων ταλέντων, ενώ παράλληλα φέρνει σε επαφή τους εγχώριους σχεδιαστές με τις αγορές του εξωτερικού και τους εκπροσώπους τους. Σε όλη της την πορεία μέχρι τώρα, η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας έχει στο πλευρό της σημαντικούς φορείς του κλάδου της ένδυσης και του εμπορίου, θέλοντας να αποτελέσει ένα πεδίο συνάντησης για τους Έλληνες δημιουργούς και τους εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας μόδας. Στην προσπάθεια της για την εξαγωγή της Eλληνικής μόδας στο εξωτερικό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Eλληνικών προϊόντων στο διεθνές στερέωμα, η MB AXDW βρήκε έναν ισχυρό σύμμαχο, τον Ελληνικό Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Η συνεργασία αυτή χαρακτηρίζεται από μια σημαντική προσπάθεια για την προβολή και προώθηση Ελλήνων σχεδιαστών στο εξωτερικό μέσα από στοχευμένες ενέργειες όπως η συμμετοχή Ελλήνων σχεδιαστών σε ξένες διοργανώσεις μόδας αλλά και σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Ο ΟΠΕ είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Συνεργάζεται με τις ομόλογες οργανώσεις του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Διεθνείς Ενώσεις Εξωτερικού Εμπορίου, τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Σύμβουλους στις Ελληνικές Πρεσβείες παγκοσμίως καθώς και με τα Εμπορικά, Βιομηχανικά και Μικτά Επιμελητήρια, τους Εξαγωγικούς Συνδέσμους κλπ, με στόχο την προώθηση μιας ενιαίας προωθητικής πολιτικής για την ενίσχυση του ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου. Ως στρατηγικός εταίρος για την ελληνική εξαγωγική κοινότητα, ο ΟΠΕ έχει ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της πραγματικής και δυνητικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών, με την αύξηση του όγκου και της ποικιλίας των εξαγώγιμων προϊόντων και τη βελτίωση του μεριδίου τους στις διεθνείς αγορές.

Τη 13η διοργάνωση της MB AXDW, που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής, στηρίζουν με την αιγίδα τους επίσης πολύ σημαντικοί φορείς: ΕΑΤΑ – Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ΣΕΛΠΕ – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος, ΠΣΒΒΠΕ – Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος, ΠΣΕ – Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ΣΒΒΕ – Συνδέσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Read More

And More