Mercedes Benz AXDW Ημέρα 4η: Όλα όσα είδαμε την τελευταία ημέρα!

Όπως όλα τα καλά έτσι κι αυτό μοιάζει σαν να τελείωσε γρήγορα! Δευτέρα βράδυ λοιπόν και η Ελληνική εβδομάδα μόδας έριξε την αυλαία της με 5 shows που μας έκαναν να περιμένουμε με αγωνία την επόμενη AXDW. H ώρα είναι 6 και ο εκθεσιακός χώρος με τη δυνατή μουσική και τους χαρούμενους ανθρώπους ήταν για ακόμη μία φορά κατάμεστος και σίγουρα η προσμονή για τις συλλογές με την Ελληνική υπογραφή ήταν ακόμη μία φορά μεγάλη.

Ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, φωτογράφοι, φλας και όλοι όσοι περιμέναμε να μπούμε στην αίθουσα συζητούσαμε τις συλλογές που μας έκαναν εντύπωση, τα ρούχα που ξεχωρίσαμε αλλά και κάποια κομμάτια που δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε σε επόμενα shows – παντού υπάρχουν αγκάθια. Οι πιπεράτες αυτές συζητήσεις που σε κάνουν να σκέφτεσαι κάποια πράγματα λιγάκι παραπάνω αλλά και να καταλαβαίνεις τι αρέσει και τι όχι στους περισσότερους κράτησε ζωντανή μέχρι τη στιγή που το καρτελάκι με το αναγραφόμενο ‘press’ με έκανε να μπω από τις πρώτες στην αίθουσα.

Το πρώτο show της 4ης ημέρας της Mercedes Benz Athens Xclusive Designers Week είναι γεγονός με τον Κonstantino Mitrovgenis, τον σχεδιαστή που ανέδειξε η διοργάνωση πριν από δύο σεζόν να παρουσιάζει τις δημιουργίες του για τον ερχόμενο χειμώνα.

Konstantinos Mitrovgenis

Τα φώτα σβήνουν και όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν κι ένα βίντεο αφιερωμένο στις φοβίες που πολεμάμε όλοι μέσα μας μας έκανε να θέλουμε με περισσότερη αγωνία να δούμε αποτυπωμένα τα λεγόμενα του σχεδιαστή στα ρούχα του. H συλλογή με τίτλο Phobia για τον ερχόμενο χειμώνα είχε εναλλαγές μαύρο – άσπρου με ρούχα αρκετά ιδιαίτερα που βασικό χαρακτηριστικό τους ήταν για ακόμη μία φορά τα φερμουάρ.


Ο σχεδιαστής πολλές φορές εμφανίστηκε επι σκηνής ώστε να μεταμορφώσει το φόρεμα σε μπλούζα και την κάπα σε καπέλο. Ευρηματικές δημιουργίες με στοιχεία εντυπωσιασμού το φόρεμα που ο Κωνσταντίνος έβαλε φωτιά on stage. Το εμπριμέ έχει θέση κι αυτή τη σεζόν στις δημιουργίες ενώ οι στιγμές διαδραστικότητας με το κοινό δεν έλειψαν.

Nikos Apergis

Ο σχεδιαστής επέλεξε τις λιτές – ίσιες γραμμές στα φορέματα που έφταναν μέχρι το γονάτο και σχημάτιζαν έντονα V στο ντεκολτέ. Κινήθηκε σε γήινες αποχρώσεις και χωρίς να κάνει παιχνίδια εντυπωσιασμού παρουσίασε μία συλλογή που με ευκολία μπαίνει στην γυναικεία γκαρνταρόμπα.


Κομμάτια που ξεχωρίσαμε τα πλεχτά τοπ που παρέπεμπαν σε εσάρπες κι που άλλοτε τα είχε συνδυάσει με ψηλόμεσες μαύρες pencil φούστες κι άλλοτε με ριγέ ψηλόμεσα παντελόνια που κολάκευαν ιδιαίτερα την σιλουέτα. Τσάντα της σεζόν το σακίδιο στην πλάτη και μας άρεσε πολύ!



Celebrity Skin
Η αίθουσα δεν έχει υπάρξει πιο γεμάτη και ο Δημήτρης Στρέπκος για ακόμη μία φορά συνεργάζεται με τον Γιώργο Κατσανάκη σε ένα βίντεο avant garde με την πρωταγωνίστρια νε φοράει δημιουργίες του σχεδιαστικού διδύμου και να καθηλώνει το κοινό.


Το χειροκρότημα μεγάλο που με τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το χειροκρότημα που απέσπασε η Πέμυ Ζούνη όταν βγήκε στην σκηνή της AXDW. Μαύρες αραχνούφαντες δημιουργίες με λεπτομέρεια τη δαντέλα και τις πλέξεις στο τελείωμα τους. Μακριές διαφάνειες συνδυασμένες με αποκαλυπτικά τοπ και ένας goth glam αέρας που μαρτυρούσε την ταυτότητα των Celebrity Skin.


Δημιουργία που ξεχωρίσαμε το σε μπεζ απόχρωση σύνολο με την μακριά φούστα , το από μαλλί τοπ και τις λαμπερές κεντημένες λεπτομέρειες επάνω του.



Kathy Heyndels


Αν με μία λέξη θα έπρεπε να περιγράψω την συλλογή τότε θα έλεγα χρώμα! Ο οίκος θέλει να δώσουμε φως με τις επιλογές ακόμη και μέσα στις κρύες ημέρες του χειμώνα κάνοντας το ροζ, το μπλε και το πορτοκαλί τις πρώτες μας επιλογές. Ολόσωμες φόρμες που κολακεύουν το γυναικείο σώμα. Παντελόνια στενά, μπλούζες με βολάν και φορέματα σε γραμμή cocktail.


Υφάσματα αέρινα, διαφάνειες και κομψή δαντέλα ήταν μόνο λίγες από τις λεπτομέρειες που ξεχωρίσαμε στην συλλογή Kathy Heyndels για τον ερχόμενο χειμώνα.

Laskaris

Επιβλητικές μακριές δημιουργίες με κεντημένες χρυσές λεπτομέρειες που έδιναν μία μπαρόκ διάσταση στην κατά τα άλλα χωρίς υπερβολές συλλογή. Κεντρικό θέμα το λουλοούδι που αποτυπώνεται άλλοτε με την μορφή δαντέλας κι άλλοτε ως κέντημα επάνω στα φορέματα.


Μπεζ, γκρι και χρυσές αποχρώσεις κυριάρχησαν στα ρούχα ενώ το μήκος των φορέματων δεν ανέβηκε ποτέ παραπάνω από το μέσο της γάμπας φτιάχοντας μία πιο ρομαντική διάθεση.

Read More

And More