Χρήστος Μυλωνάς: Ένας νέος σχεδιαστής που αξίζει να ξέρεις…

Είναι νέος, πολύ δημιουργικός, με γνώσεις επάνω στη μόδα, εμπειρία και πάνω από όλα ξέρει να αφουγκράζεται τις τάσεις και τις επιθυμίες της κάθε εποχής. Κυκλοφορεί τη πρώτη του συλλογή κι εμείς δεν χάσαμε ευκαιρία να τη δούμε και να στην παρουσιάσουμε…

Σημείωσε λοιπόν το όνομα του Χρήστου και τη συλλογή με όνομα ChrisP… Ρούχα άνετα, sexy με αρκετά edgy στοιχεία που θα σε κάνουν να θέλεις να τα φορέσεις από το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί του και μάθαμε όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για εκείνον.

Μίλησε μας λίγο για εσένα και την ενασχόληση σου με τη μόδα.
Έχω μεγαλώσει στο χώρο της μόδας καθώς η οικογένειά μου ασχολείται με τη λιανική πώληση ρούχων πάνω από 30 χρόνια. Από μικρός λοιπόν αγαπούσα, ξεχώριζα και μελετούσα τα υφάσματα και τα σχέδια των ρούχων. Ετσι λοιπόν με τα χρόνια ξεκίνησα να επεμβαίνω σε ορισμένα από τα ρούχα των μαγαζιών μας όπως επίσης ξεκίνησα να σχεδιάζω και εγώ περιορισμένα κομμάτια για να κάνω το χόμπι μου! Τώρα πλέον το χόμπι μου και η λατρεία μου στα ρούχα κατάφεραν να γίνουν εμμονή και η κύρια ασχολία μου! Το brand μου ονομάζεται ChrisP και η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά είναι έτοιμη!


Από πού εμπνεύστηκες τη συλλογή σου; Από πόσα κομμάτια αποτελείται; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Κύρια έμπνευσή μου και φιλοσοφία των ρούχων μου είναι το ανδρόγυνο στυλ. Επηρεασμένος από σχεδιαστές όπως Rick Owens, Damir Doma και Balmain που παρουσιάζουν κομμάτια φορεμένα σε άνδρες και γυναίκες, έτσι και η συλλογή μου έχει πολλά στοιχεία που θα ταίριαζαν και σε μία αντρική σειρά ρούχων. Σκούρα χρώματα όπως, βαθύ κόκκινο, σκούρο πράσινο, royal blue και το πάντα διαχρονικό μαύρο συνδυασμένα με ροκ στοιχεία όπως σκισίματα, ξεβάμματα, καρφιά και φτερά. Έντονες αντιθέσεις και συνδυασμοί υλικών όπως, βελούδο συνδυασμένο με δέρμα και καρφιά, φαρδιά κοψίματα με διαφάνειες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της συλλογής μου.

Η συλλογή αποτελείτε από 15 κομμάτια όπως σκισμένες μπλούζες με καρφιά, φαρδίες ζακέτες, φορέματα με σκισίματα, ξεβαμμένες μπλούζες και διαφανείς φούστες. Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το “Nathalie jacket”, το οποίο είναι ένα αμάνικο σακάκι με πολλά καρφιά στο πέτο, βάτες και φτερά. Το βρίσκω εξαιρετικά κομψό και καλαίσθητο καθώς επίσης και απαραίτητο κομμάτι για το Χειμώνα καθώς είναι ένα κλασσικό boyfriend jacket προσαρμοσμένο στη μόδα του σήμερα!



Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά;

Τα αγαπημένα μου υλικά από υφάσματα είναι το 100% βαμβάκι καθώς είναι ότι πιο αγνό και εύκολο, η πολύ λεπτή βισκόζη που πάντα έχει όμορφα αποτελέσματα, το πολύ μαλακό και ζεστό μαλλί, το πάντα διαχρονικό και rock δέρμα καθώς και το βελούδο που κάνει τις λεπτομέρειες να τραβούν την προσοχή! Επίσης αγαπώ τα καρφιά που ντύνουν με το δικό τους χαρακτήρα τα ρούχα όπως και τις ειδικές μπογιές που απαιτούνται για τη βαφή των ρούχων ώστε όλα να είναι διαφορετικά και μοναδικά!

Πως θέλεις να ντύνονται οι Ελληνίδες του σήμερα;
Η τελευταία τάση της μόδας, πρότυπο και επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο που ασχολείται, είναι οι hipsters του σήμερα. Street fashion, εκκεντρικότητα με στυλ, ρούχα που φόριουνται όλες τις ώρες και έμφαση στα αξεσουάρ. Η τάση αύτη επιτρέπει ένα σωστά συνδυασμένο μονόχρωμο φόρεμα χαμηλής τιμής να κάνει μια γυναίκα να ξεχωρίζει. Για παράδειγμα ένα μονόχρωμο, ίσιο και καλαίσθητο φόρεμα, μεγάλα ασημένια βραχιόλια και αρβύλες από το Μοναστηράκι είναι ένα όμορφο και σύγχρονο σύνολο για όλες τις ώρες. “Elegance is much more expensive than luxury”, δηλαδή, η κομψότητα είναι πολύ πιο ακριβή από την πολυτέλεια, όπως με έχει συμβουλέψει μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες στο χώρο της μόδας!



Τα ρούχα της συλλογής σου είναι φθηνά ή ακριβά;

Δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω φθηνά ή ακριβά διότι για τον καθένα ο ορισμός είναι διαφορετικός, είναι όμως σίγουρα προσιτά για τον τρόπο που έχουν δημιουργηθεί, για την ποιότητα, το στυλ και τη μοναδικότητα, καθώς είναι όλα χειροποίητα. Όλα τα υφάσματα είναι άριστης ποιότητας 100% ελληνικά, το κόψιμο γίνεται με το χέρι, όπως επίσης και οι ειδικές επεξεργασίες χρωμάτων και ο ξεχωριστός τρόπος που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί το σκίσιμο. Επίσης όλες οι διακριτικές πολύτιμες λεπτομέρειες, όπως κομμάτια από δέρμα και βελούδο, καρφιά και φτερά είναι και αυτά τοποθετημένα στο χέρι. Μετά από αυτή την παραγωγή εξ ολοκλήρου handmade, τότε ναι, οι τιμές είναι προσιτές και ανάλογες με αυτό που προσφέρουν.



Έχεις κάποια μούσα ή κάποια γυναίκα πρότυπο;

Πρότυπο γυναίκας στο στυλ θεωρώ την Tilda Swinton που με τις πολύ αυστηρές γραμμές και το ανδρόγυνο στυλ καταφέρνει πάντα να είναι κομψή να τραβάει όλα τα θετικά σχόλια, την Emma Watson, καθώς μπορεί και προσαρμόζει το κάθε στυλ στην ηλικία της όπως επίσης τη Rihanna που πολύ απλά είναι το απόλυτο global fashion icon αυτή τη στιγμή!

Που μπορούμε να βρούμε τη συλλογή σου;
Το official site του ChrisP που θα παρουσιάζει τη συλλογή μου και νέα είναι το www.chrisp.com.gr που προς το παρών είναι υπό κατασκευή. Προς το παρών υπάρχει η πολύ ενημερωμένη σελίδα στο facebook, www.facebook.com/chrispclothing. Ωστόσο, για όποιον θέλει να τα δει και από κοντά, τα σημεία πώλησης που θα διαθέτουν τη συλλογή μου για το Χειμώνα από τις 22 Οκτώβρη είναι τα καταστήματα: Enny Monaco (Κολωνάκι, Ψυχικό, Γλυφάδα και Μύκονο) και Sotris (Μαρούσι-Golden Hall).

Read More

And More