New York Fashion Week! Τα shows και το karaoke party που δεν πρέπει να χάσεις!

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της ανασυγκρότησης αφού θέλοντας και μη επανέρχεσαι στην πραγματικότητα. Tο τέλος των καλοκαιρινών σου διακοπών είναι μια πληγή που σε πονά και το μαύρισμά σου σιγά σιγά σιγοσβήνει. Εσύ επεστρέψες στη δουλειά, οι φοιτητές στο διάβασμα, τα παιδιά στο σχολείο και ο κόσμος της μόδας βρίσκεται σε πυρετό στην Νέα Υόρκη!

Ο πυρετός δεν είναι άλλος από την μεγαλύτερη γιορτή: τα fashion weeks! Είναι οι λεγόμενες εβδομάδες μόδας όπου οι σχεδιαστές παρουσιάζουν σε πασαρέλες ή στα atelier τους τις collection για τις επόμενες σεζόν. Κι αν εσύ ακόμα δεν έχεις πετάξει το μαγιό από πάνω σου και βρίσκεσαι στην προσπάθεια του να σκεφτείς να ψωνίσεις μερικά χειμερινά, στη Νέα Υόρκη οι λατρεμένοι σχεδιαστές παρουσιάζουν το τι θα φορέσεις… του χρόνου το καλοκαίρι: Άνοιξη/Καλοκαίρι 2012.

Μπορείς, πιστεύω να φανταστείς πως η εβδομάδα μόδας δεν έχει να κάνει σε τίποτα, με καμία δική σου εβδομάδα στο γραφείο. Έτσι λοιπόν ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά κι ας δούμε τι συμβαίνει.

Όπως κάθε σεζόν την εκκίνηση των fashion weeks τη δίνει η Νέα Υόρκη όπου ταξιδεύουν προσωπικότητες από τον χώρο αυτό (και μη) από όλο τον κόσμο ώστε να παρακολουθήσουν και να παραβρεθούν στη γιορτή αυτή. Στη συνέχεια πακετάρουν τα πράγματά τους και φεύγουν για Μιλάνο ενώ τελικός προορισμός είναι το Παρίσι όπου το party της μόδας βιώνει την αποκορύφωσή του! Φυσικά fashion weeks γίνονται και σε άλλες μεγάλεις πόλεις όπως το Λονδίνο αλλά οι μητροπόλεις όπου ανήκουν οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές είναι: Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Παρίσι.

Έτσι λοιπόν κι αφήνοντας πίσω μου τη φλυαρία, θέλω να σε πάρω και να πάμε στη Νέα Υόρκη όπου το fashion week ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Υπολόγισε πως την ημέρα γίνονται σχεδόν 10 με 12 shows. Και ο μέσος χρόνος έναρξης των shows είναι στις 7 το πρωί. Διαρκούν το πολύ μισή ώρα και ολοκληρώνεται η μέρα στις 9 το βράδυ. Φυσικά σημείωσε πως εάν είσαι στον χώρο της μόδας οφείλεις να αλλάζεις ρούχα για κάθε show. Να φοράς πάντα ρούχα του σχεδιαστή του οποίου την collection πας να δεις και αν δεν είσα η Anna Wintour να μην φοράς ποτέ γυαλιά ηλίου μέσα στο show! Προφανώς και κάθε βράδυ είσαι καλεσμένος σε άλλο Party που συνήθως πραγματοποιούνται είτε σε μεγάλα ξενοδοχεία, είτε σε πρωτότυπα και έξυπνα μέρη είτε ακόμα και σε μουσεία και galleries.

Μέχρι στιγμής στη Νέα Υόρκη έχουν παρουσιάσει τις συλλογές τους αρκετοί σημαντικοί σχεδιαστές και το TLIFE σου δίνει μια γεύση από το τι θα δεις και τί θα φορέσεις του χρόνου το καλοκαίρι!

H Donna Karan παρουσίασε την πολύ θηλυκή συλλογή της που περιλάμβανε φορέματα με έντονα tribal σχήματα σε αρκετά γήινους χρωματικά τόνους ενώ τα συνδύασε άψογα με απόλυτα ethnic κοσμήματα στο λαιμό. Η όλη συλλογή σου δημιουργεί μια αρκετά safari chic διάθεση.
Να αναφέρω πως η Donna Karan αφιέρωσε την συλλογή της στην Αϊτή όπου έχει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα.

H Dian Von Furstenberg σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Yvan Mispelaere παρουσίασε για ακόμη μία σεζόν μια απόλυτα θηλυκή συλλογή με έντονα Κουβανέζικα στοιχεία που σε κάνουν να ανυπομονείς να τα φορέσεις.

Ο Prabal Gurung του οποίου το όνομα αν σου θυμίζει κάτι να σου πω πως είναι ο σχεδιαστής που φοράει σχεδόν παντού και πάντα τώρα τελευταία η Sarah Jessica Parker. Δούλεψε αρκετά γεωμετρικά τα κοψίματα στα φορέματά του, ενώ η γραμμή τους ήταν αρκετά εφαρμοστή, προδίδοντας έντονο ερωτισμό.

Ο Alexander Wang με διάθεση πιο αθλητική – casual κατάφερε να διατηρήσει την chic αύρα στη συλλογή του. Τα ρούχα φαίνονται πολύ εύκολα να φορεθούν ακόμα και μέσα στην καθημερινότητα.

BCBG Max Azria. Οι σχεδιαστές Max και Lubov Azria κατάφεραν να διατηρήσουν την περσινή θηλυκή τους διάθεση μέσα από τα εντυπωσιακά φορέματα από μετάξι και αυτή τη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά και στη συγκεκριμένη συλλογή παρουσιάζονται στοιχεία athletic-chic που σε κάνουν να νιώθεις πως μία πιο αθλητική διάθεση θα έρθει από τη νέα σεζόν.

H συλλογή DKNY με νεοϋορκέζικο αέρα έχει απλά σύνολα σε έντονα χρώματα που δημιουργούν επίσης μια αρκετά νεανική σπορ διάθεση. Όπως φαίνεται οι σχεδιαστές στη Νέα Υόρκη δίνουν προτεραιότητα στην άνεση και στη διευκόλυνση των κινήσεων μιας δραστήριας σύγχρονης γυναίκας. Και όλα αυτά πασπαλισμένα με στιλ φυσικά.

O Tommy Hilfiger με αρκετά πιο casual διάθεση από τους άλλους παρουσίασε τη συλλογή ύπο τον ήχο των Κillers χρησιμοποιώντας το καρό στα μαγιό αλλά και τα έντονα γεωμετρικά prints ως πρόταση για την ερχόμενη σεζόν.

Ο οίκος Thakoon μας ταξίδεψε με τα ρούχα, τα καπέλα και τα αξεσουάρ στην Άγρια Δύση. Παρ’ όλο το ταξίδι πρέπει να παραδεχτείς πως τα ρούχα δεν έκαναν καμία έκπτωση στην πολυπόθητη θηλυκότητα.

Αξίζει να αναφερθεί η συλλογή της Victoria Beckham η οποία κέρδισε για ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες της. Αυτή τη φορά η διάθεσή της ήταν αρκετά ’60s με φορέματα σε ανοιχτή ‘Α’ γραμμή με κύριο χαρακτηριστικό τους το μετάξι. Φυσικά δεν έλειπαν κι όλες οι λεπτομέρειες που καθιέρωσαν τα ρούχα της Victoria στην αγορά όπως τα ανάποδα φερμουάρ στο πίσω μέρος των φορεμάτων της αλλά και οι μεγάλες τσέπες στην μπροστινή πλευρά των ρούχων. Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι τσάντες που είναι το τελευταίο δημιούγημα της Beckham και δίνουν την αίσθηση κουτιού.

Τέλος, o πολυσυζητημένος Marc Jacobs παρουσίασε τη συλλογή με ρούχα Marc by Marc Jacobs όπου τα χαρακτήρισαν τα γεωμετρικά σχέδια, η λιτή γραμμή και o casual chic αέρας τους.


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ!!!

Εάν πήρες μία γεύση από το τί συμβαίνει στο fashion week της Νέας Υόρκης και πιο συγκεκριμένα τι θα δεις του χρόνου το καλοκαίρι στα editorials των περιοδικών δεν πρέπει να χάσεις το δημοφιλέστερο στιγμιότυπο από το after party του πολυκαταστήματος Barneys. Τα Barneys κάλεσαν όλον τον κόσμο της μόδας στο club The Westway, πρώην strip club, και οι παρεβρισκόμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία να αρπάξουν το μικρόφωνο και να τραγουδήσουν karaoke! Ανάμεσα στους καλεσμένους και επίδοξους τραγουδιστές η Carine Roitfled που έκανε ντουέτο με την Anna dello Russo το You’re So Vain, όπου το αφιέρωσαν και στο κοινό ενώ συνέχισαν με το Careless Whispers. Η Margherita Missoni τραγούδησε το Pretty Woman.

Eνώ ο Valentino τραγούδησε το Unforgettable και του Frank Sinatra το Μy Way. Και ναί, υπάρχει video!!!

Σου υπόσχομαι πως θα επανέλθω με όλα τα shows που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της εμδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη!

Read More

And More