Ποιο είναι το σωστό σουτιέν; Πόσο διάρκεια ζωής έχει; Αυτά και άλλα tips για τα εσώρουχά σου…

Πόσο διάρκεια ζωής έχει το σουτιέν σου; Πόσες μέρες μπορείς να το φοράς; Τι πρέπει να προσέχεις στο πλύσιμο και στη φύλαξη τους; Η Πάμελα Μούτη από τα καταστήματα Intimissimi απαντάει σε κάθε σου απορία και εξηγεί γιατί πρέπει να προσέξεις την αγορά του σουτιέν σου!

Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες στην επιλογή εσωρούχων;
Έχει τύχει πολλές φορές οι γυναίκες να μην αγοράζουν το σωστό μέγεθος με αποτέλεσμα είτε να τους είναι άνετο στην περιφέρεια και να μην τους προσφέρει την σωστή στήριξη είτε να είναι πολύ στενό και το αισθητικό αποτέλεσμα να μην είναι ικανοποιητικό και φυσικά να τους ενοχλεί. Για το λόγο αυτό μια σωστή συμβουλή από τις εξειδικευμένους υπαλλήλους, βοηθά αρκετά στην αγορά των κατάλληλων σουτιέν.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των γυναικών φοράνε το λάθος νούμερο σουτιέν. Είναι αλήθεια ;
Η αλήθεια είναι ότι τα σώματά μας από χρόνο σε χρόνο αλλάζουν (έστω και μόνο μέσα σε ένα χρόνο ή δύο), όπως όταν έχουμε πάρει ή χάσει βάρος, έχουμε πάρει ή χάσει μυϊκό ιστό με την άσκηση, την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό ή απλά επειδή μεγαλώνουμε. Έτσι ακόμα και να φορούσαμε το σωστό μέγεθος μόλις πέρσι, ενδέχεται φέτος να χρειαστεί μια αλλαγή.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοκιμάζουμε πρώτα το σουτιέν που πρόκειται να αγοράσουμε και να τσεκάρουμε το σωστό μέτρημα στην περιφέρεια του στήθους, το σωστό μέγεθος στην cup καθώς και τις τιράντες για να μην αφήνουν σημάδια και να μην πέφτουν.
Επίσης η ποιότητα του υφάσματος (microfibra, βαμβακερό, μεταξωτό) πρέπει να είναι η κατάλληλη για την σωστή αναπνοή του δέρματος ενώ η εσωτερική επένδυση πρέπει να είναι κυρίως βαμβακερή.

Τι θα πρέπει να φροντίζουν για τη σωστή φροντίδα και φύλαξή τους;
Η τοποθέτηση των σουτιέν στα συρτάρια μας είναι πολύ σημαντική για να διατηρηθεί η φόρμα τους. Θα πρέπει να τοποθετούνται στο συρτάρι με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην τσακίζει και σπάει η ενίσχυση γιατί διαφορετικά χάνεται η φόρμα του σουτιέν και δημιουργούνται τσακίσεις στην ενίσχυση που είναι ευδιάκριτες με ένα κολλητό ρούχο.

Τι θα πρέπει να προσέχουν στο πλύσιμο των εσωρούχων;
Για να διατηρηθούν τα σουτιέν σε καλή κατάσταση χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα όταν πλένονται. Αυτό συνιστά πλύσιμο στο χέρι για να μην κάνει ζάρες το ύφασμα και παραμορφωθούν οι μπανέλες. Επίσης η μπανέλα, αν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της πλύσης στο πλυντήριο, μπορεί να δημιουργήσει σημαντική βλάβη. Είναι καλύτερο να πλένονται σε κρύο νερό γιατί το ζεστό μπορεί να καταστρέψει τα ευαίσθητα υφάσματα (μεταξωτά, κεντημένα, microfibra).
Χρησιμοποιώντας δροσερό νερό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το χρώμα των σουτιέν και θα εμποδίσει τα λευκά υφάσματα να γίνουν γκρίζα.
Επίσης θα συνιστούσαμε να μην στεγνώνονται στα στεγνωτήρια και στα καλοριφέρ γιατί μπορεί να καταστραφούν οι μπανέλες και το ύφασμα. Επειδή όμως ο χρόνος είναι χρήμα, διατίθενται στο εμπόριο και ειδικοί σάκοι πλυσίματος που προσφέρουν σημαντική προστασία στη διατήρηση των σουτιέν.

Ισχύει ότι τα σουτιέν έχουν διάρκεια ζωής μόνο δύο έτη;
Δεν έχει να κάνει με τη διάρκεια ζωής, αλλά αν φοράμε το ίδιο σουτιέν τακτικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ύφασμα θα χάσει την ελαστικότητα και τη σωστή υποστήριξη που πρέπει να διαθέτει. Έτσι αν το συρτάρι εσωρούχων σας είναι γεμάτο από σουτιέν πολυφορεμένα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα για ανανέωση.

Ποια είδη σουτιέν πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της;
Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι μια γυναίκα χρειάζεται τουλάχιστον 6 διαφορετικούς τύπους σε σουτιέν. Είναι σίγουρα μια επένδυση, αλλά ο τύπος του σουτιέν που πρέπει να φοράει μια γυναίκα εξαρτάται και από τις καθημερινές της δραστηριότητες.
Παρόλα αυτά οι τύποι των σουτιέν που προτείνονται προσφέρουν διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και καλύπτουν όλες τις εκδηλώσεις/ανάγκες μιας γυναίκας:

1. Καθημερινό σουτιέν: Αυτό είναι το σουτιέν που μας επιτρέπει να το φοράμε σε ημερήσια βάση και να καλύπτει ανάγκες.

2. Στράπλες σουτιέν: Για τα ρούχα που δεν θέλουμε να φαίνονται οι τιράντες. Φροντίζουμε όμως το νούμερο και ο τύπος του σουτιέν στράπλες που θα διαλέξουμε να είναι ο κατάλληλος ώστε να μην αισθανόμαστε άβολα.

3. SUPER PUSH-UP: προσφέρει στο στήθος ένα νούμερο παραπάνω και αναδεικνύει το μπούστο ιδιαίτερα όταν φοράμε τοπ/φουστάνια με ντεκολτέ.

4. Πολυμορφικό σουτιέν: Μπορεί να φορεθεί με 3 διαφορετικούς τρόπους για πιο ειδικευμένα ρούχα.

5. Αθλητικό σουτιέν

6. Σουτιέν με σχέδια (floral, stampa fantasia ect): Υπάρχουν διάφοροι τύποι με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά οι οποίοι καλύπτουν και τη διάθεση… της εσωτερικής εμφάνισης.

Ποια tips έχεις να δώσεις στις γυναίκες σχετικά με τα εσώρουχα;
1. Τα σουτιέν δεν θα πρέπει να φοριούνται πάνω από 2 ημέρες στη σειρά. Τα ελαστικά τμήματα του σουτιέν πρέπει να αναπνεύσουν ξανά, ώστε να συνεχίσει το σουτιέν να μας δίνει τη σωστή ενίσχυση και μετά.

2. Το πίσω μέρος του σουτιέν σας, προσφέρει το 60% – 70% της στήριξής σας.

3. Μια πρόταση από μία εξειδικευμένη σύμβουλο πωλήσεων, στην προώθηση του σωστού σουτιέν μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας.

4. Είτε πρόκειται για την ενίσχυση ή την ελαχιστοποίηση του στήθους το σωστό νούμερο και το κατάλληλο σουτιέν μπορεί να μετατρέψει το σχήμα σας εντελώς. Δώστε προτεραιότητα στην σωστή αγορά των εσωρούχων σας.

5. Δοκιμάστε όλους τους τύπους των σουτιέν. Όλα τα στιλ των σουτιέν που εφαρμόζουν διαφορετικά μπορούν να διαμορφώσουν το στήθος ανάλογα,προσδίδοντας κάθε φορά μια διαφορετική εικόνα.

Επιπλέον πιστεύω ότι οι περισσότερες γυναίκες θα ήταν ικανοποιημένες με το μέγεθος του στήθους τους, αν είχαν τον κατάλληλο τύπο σουτιέν και κάλυπτε όλες τις ανάγκες τους. Η ανησυχία των γυναικών για χαλάρωση, μπορεί να καλυφθεί από τον σωστό τύπο σουτιέν που προτείνεται και έτσι θα δούν μια τεράστια διαφορά στην εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση τους.
Έτσι, πριν αρχίσει να περνάει από το μυαλό μας η πλαστική επέμβαση ας δοκιμάσουμε ένα καλό σουτιέν.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

Read More

And More