Trends που ήρθαν, trends που φεύγουν! Ποια ρούχα να αφήσεις στο 2011,ποιά να κρατήσεις το 2012!

H νέα χρονιά ήρθε και είσαι βέβαιη πως θα φέρει θετικές αλλαγές και εξελίξεις στη ζωή σου… Σε όλα τα επίπεδα: επαγγελματικά, προσωπικά, στη σιλουέτα σου, στα ρούχα που φοράς!
Κι αν αυτά που έλεγες ότι θα κάνεις με το που μπει το 2012 δεν τα τήρησες ακόμη -έχεις καιρό, σκέφτεσαι, μιας και το ρούχο που φόρεσες στο ρεβεγιόν ακόμα στην καρέκλα το έχεις (!)- θέλω να σου πω πως τα περιθώρια στενεύουν και μαζί με το φαντασμαγορικό οutfit πρέπει να κάνεις total make over στην ντουλάπα σου.

Οι σχεδιαστές δεν σε λυπούνται και ούτε σου δίνουν το χρόνο που χρειάζεσαι αφού με το που υποδεχτήκαμε το 2012 η μόνη κουβέντα που είχαν να σου πούνε είναι ποιά ρούχα να πετάξεις και ποιά να κρατήσεις. Κι αυτό είναι το τίμημα όσον ακολουθούν τα trends με πίστη και αφοσίσωση. Τα ανοιξιάτικα ήρθαν και με δυναμισμό ξεκαθαρίζουν το προσκήνιο των trends.

Το TLIFE σου ξεκαθαρίζει ποιά ρούχα θα φορεθούν το 2012 οπότε τα κρατάς και ποιά με βαριά καρδιά να αποχαιρετήσεις και να ανεβάσεις στο πατάρι.


Από αριστερά: Μiu Miu, Ralph Lauren
Τα 40s αποσύρονται και τη θέση τους πέρνουν τα εντυπωσιακά 20s, με φορέματα πολύ πιο θηλυκά, ανάλαφρα που θυμίζουν έντονα τσάρλεστον.

Aποχαιρέτησε: Τα φορέματα που παραπέμπουν σε ρομπάκια. Τις έντονες βάτες.
Kράτησε: Τα φορέματα που θυμίζουν κομπινεζόν, όπως και τις ανάλογες μπλούζες. Κρατάς επίσης και τα φορέματα με κρόσσια.


Από αριστερά: Gucci, Ralph Lauren
Tα έντονα ζουμερά χρώματα όπως το βαθύ πράσινο, κόκκινο και μωβ ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσεις με παστέλ αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε, του κίτρινου και του ροζ.

Aποχαιρέτησε: Τις συνθετικές γούνες, τα βαριά αξεσουάρ όπως γούνινους γιακάδες κτλ. αλλά και τα πολύ έντονα χρώματα.
Κράτησε: Φούστες αέρινες και ρούχα σε μεταξωτή ύφανση.


Aπό αριστερά: Rochas, Marni
Τα παλτό που χανόσουν μέσα σε αυτά όταν τα φορούσες ξέχασε τα! Ήρθε η ώρα να αναδείξεις τη σιλουέτα ακόμη και μέσα από το πανοφώρι σου.
Τα παλτό και τα σακάκια αποκτούν έντονη γραμμικότητα στα μανίκια ενώ οι ώμοι γίνονται πιο σκληροί και ίσιοι. Η μεγάλη διαφορά με τα πανοφώρια της δεκατίας του ’40 είναι η ευθεία αυστηρή τους γραμμή.

Αποχαιρέτησε: Τα παλτό που δεν εφαρμόζουν καλά στους ώμους σου.
Κράτησε: Τα εντυπωσιακά σακάκια.


Από αριστερά: Marc Jacobs, Erdem
To λάτρεψες, σε νιώθω, και πίστεψες πως θα διαρκέσει. Δεν είναι απαγορευτικό να το φορέσεις και το 2012 απλά όταν ένα trend το φοράνε όλοι είναι η ώρα να σταματήσεις να το φοράς και να δεις τι υπάρχει παρακάτω. Και παρακάτω υπάρχει η δαντέλα κεντημένη επάνω σε διαφάνεια.

Αποχαιρέτησε: Οτιδήποτε έχει σχέση με πουά ακόμη κι αν δεν αφορά στργγυλές βούλες αλλά καρδούλες, αστεράκια κλ.
Κράτησε: Τις δαντέλες αλλά και τις έντονες διαφάνειες.


Aπο αριστερά: Givenchy, Sonia Rykiel
Oι στενές pencil φούστες φορέθηκαν πολύ μη γνωρίζοντας ηλικιακά σύνορα. Ήρθε η ώρα να τις αποσύρεις και στη θέση τους να βάλεις την φούστα της σεζόν με έντονο πλισέ. Η πλισέ φούστα μπορεί να υπάρξει και ως mini αλλά και ως midi ανάλογα με το πως εσύ την προτιμάς. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως αποτελεί μία πολύ θηλυκή πρόταση αφού η αέρινη ύφανσή της θα σου δώσει ένα ανάλφρο feeling.

Αποχαιρέτησε: Τα πολύ στενά pencil φορέματα και φούστες.
Κράτησε: Φούστες και φορέματα με έντονα σκισίματα.


Aπό αριστερά Prada, Missoni
Το πλαστικό σε ενθουσίασε και σε έκανε να μοιάζεις με ζαχαρωτό. Το φόρεσες ή το είδες σε φόρεμα, σε φούστα ακόμη και σε αξεσουάρ. Το ξέρω πως είναι δύσκολο αλλά πρέπει να το βάλεις στο πίσω μέρος της ντουλάπας σου και μπροστά να φέρεις οτιδήποτε έχει επάνω του κρόσσια.

Αποχαιρέτησε: Τα πλαστικά, τα βινίλ και τα στρας.
Κράτησε: Τα κρόσσια αλλά και τις κεντημένες πέτρες.


Από αριστερά: Dolce&Gabbana, Dolce&Gabbana
Τα αστεράκια ήρθαν, έκαναν πάταγο και τώρα εξαφανίζονται ως δια μαγείας -όπως κάθε αστέρι άλλωστε! Κι αν αναρωτιόσουν τώρα ποιό θα είναι το trend που θα σου προκαλέσει υστερία σε ενημερώνω να κοιτάξεις το ψυγείο σου! Τα λαχανικά ήρθαν και θα μείνουν!

Οι ιταλοί σχεδιαστές λοιπόν που τόσο τους αρέσει να παίζουν με τη μόδα, αυτήν τη φορά στα φορέματα και στις μπλούζες τους βάζουν καρότα, ντομάτες και πιπεριές και αμφισβητούν όλους όσους υποστηρίζουν πως η μόδα και το φαγητό δεν πάνε μαζί.

Αποχαιρέτησε: Τα αστεράκια!
Κράτησε: Τα ρούχα με λαχανικά. Επίσης, φρούτα και ζωάκια που τα είδαμε και πέρισυ, κράτησέ τα. Είναι επίσης hot.


Από αριστερά: Prada, Carven
To καρό σε μπέρδεψε φέτος αφού όταν το άκουσες σκέφτηκες το γνωστό κόκκινο ή μπλε καρό πουκάμισο. Λάθος! Και αρπάζω την ευκαιρία να σου πω πως δεν είναι πλέον στη μόδα. Δεν είναι λάθος να το φοράς απλά μην πιστεύεις πως όταν το ρίχνεις από πάνω με το ντύσιμό σου κάνεις κάποιο statement. Το καρό άλλαξε φέτος κι έγινε είτε άσπρο – μαύρο είτε απόκτησε όψη από σκάκι.

Οι οίκοι λοιπόν για να μας μπερδέψουν ακόμη περισσότερο σου προτείνουν να επιλέξεις το νέο σχέδιο της σεζόν: το ζικ ζακ σε έντονα χρώματα.

Αποχαιρέτησε: Tο καρό σε κάθε μορφή.
Κράτησε: Tα tribal σχέδια αλλά και το ζικ ζακ.


Από αριστερά: DKNY, Versace
Ο συντηρητικός συνδυασμός του χειμώνα με το πουκάμισο, τη φούστα και του πουλόβερ απέκτησε πολλές οπαδούς. Και μπορείς να τον διατηρήσεις και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012 με μία μικρή μετατροπή. Τα μουντά – σκούρα χρώματα τα αντικαθιστούν οι neon-φλούο αποχρώσεις.

Αποχαιρέτησε: Τα σκούρα “υποτονικά” χρώματα
Κράτησε: Το θηλυκό στιλ: ψηλόμεση φούστα με top.


Aπό αριστερά: Louis Vuitton , Hermes
Αποχαιρέτησε τη φετίχ διάθεσή σου και πρόσθεσε στα ρούχα σου έντονα γεωμετρικά σχέδια. Τέλος τα “πρόστυχα”… Ώρα για γεωμετρία!

Αποχαιρέτησε: Tα πλαστικά, τα animal prints και τα σκληρά αξεσουάρ.
Κράτησε: Τα κομψά σου ρούχα και τα έντονα prints.


Από αριστερά: Paul Smith, Valentimo
To ανδρόγυνο στιλ δεν θα φορεθεί έντονα το 2012. Κάποια στοιχεία σίγουρα παραμένουν αλλά οι σχεδιαστές μάς βομβαρδίζουν με απόλυτα femme fatale φορέματα και αξεσουάρ.

Aποχαιρέτησε: Τα σκληρά ανδρόγυνα look.
Κράτησε: Τα μακριά σου φορέματα και επέτρεψε στην femme fatale πλευρά σου για ακόμη μία φορά να αναδειχθεί.

Read More

And More