Ψηλά τακούνια, πλατφόρμες, σανδάλια! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις παπούτσια…

Στατιστικές έρευνες έχουν δείξει πως όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να αποταμιεύσουν συνήθως το κάνουν έχοντας τελείως διαφορετικό σκοπό από την αυτή καθαυτή αποταμίευση. Eίθισται να αφορά σπατάλη σε είδη πολυτελείας με πρώτο στη λίστα, την αγορά παπουτσιών!

Τα παπούτσια που κυκλοφορούν οι οίκοι και πολλές φορές οραματίζεσαι να φοράς συνήθως δεν αποτελούν και τις πιο άνετες επιλογές. Είναι πράγματι είδη πολυτελείας, που πολλές φορές απόσβεση των χρημάτων που έδωσες δεν έχει γίνει. Η σωστή όμως επιλογή παπουτσιού είναι σωτήρια γιατί και τα χρήματά σου θα πιάσουν τόπο και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Έτσι πέρα από το πόσο μοδάτη είσαι πρέπει να σε απασχολήσει το πώς μπορείς να συνδυάσεις τη μόδα με την άνεση και κατεπέκταση την υγεία σου…

First go the stilettos

Ο όρος συνήθως περιλαμβάνει λεπτεπίλεπτα τακούνια και λεπτά κοψίματα που προσθέτουν έντονη θηλυκότητα αφού κάνουν το πόδι να φαίνεται πιο μακρύ κι αδύνατο.

Παρόλη τη μεγάλη αγάπη προς αυτά, τα stilettos δεν αποτελούν συνώνυμο της άνεσης αφού προϋπόθεση τους είναι τα πολύ ψηλά, λεπτά τακούνια. Τάση που κουράζει γρήγορα. Και μπορεί να σκέφτεσαι ότι μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος η πραγματικότητα όμως μπορεί να φανεί ανυπόφορη. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις βγει έξω και μετά από λίγο έψαχνες να στηριχτείς από κάπου ώστε να απαλύνεις τον πόνο σου.

-Σε περίπτωση που επιλέγονται τα stilettos θα είναι καλό να γνωρίζεις από πριν εάν εκεί που θα πάτε θα υπάρχει χώρος να καθίσεις.

-Συμβουλή: Φρόντισε να φορέσεις διαφανή επιθέματα ώστε να ανακουφίζουν το πέλμα και να κάνουν τις ώρες που θα είσαι όρθια υποφερτές.

Την ώρα της αγοράς λοιπόν υπάρχουν πολλά πράγματα που εάν τα υπολογίσεις σωστά θα κάνεις μια chic, sexy, θηλυκή μα πάνω από όλα πρακτική επένδυση:

-Φρόντισε να ξέρεις πολύ καλά το νούμερο που φοράς και να θυμάσαι πως κάθε παπούτσι έχει διαφορετική εφαρμογή.

-Κοίταξε πόσο μαλακό είναι το δέρμα του παπουτσιού.

-Πόσο σταθερά είναι τα τακούνια και πόσο σταθερή νιώθεις εσύ επάνω τους.

-Όταν επιλέγεις γόβες κλασικές κλειστές μπροστά με πολύ ψηλά τακούνια φρόντισε όταν τις δοκιμάζεις να μπορείς να κουνάς τα δάχτυλα του ποδιού. Είναι ένδειξη πως τα παπούτσια είναι στο σωστό νούμερο για σένα.

-Φρόντιζε να δοκιμάσεις τα πολύ ψηλά παπούτσια σε διαφορετικά είδη δαπέδων όπως ξύλο, μάρμαρο και μοκέτα ώστε να είσαι προετοιμασμένη κι απόλυτα σίγουρη πως μπορείς να τα καταφέρεις σε όλες τις συνθήκες.

-Εάν γλιστράς υπάρχουν στην αγορά ειδικά αυτοκόλλητα που μπαίνουν στην κάτω πλευρά του παπουτσιού και προστατεύουν από τυχόν ατυχήματα.

-Να θυμάσαι πως τα πέδιλα που δένουν πάνω από τον αστράγαλο κόβουν το πόδι και συνηθίζουν να μειώνουν πόντους από το ύψος.

-Οι ψηλές μυτερές γόβες αποτελούν ίσως από τις πιο ανθιγιεινές επιλογές αφού εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να πρήζουν το πόδι και να προκαλούν ανυπόφορους πόνους.

-Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ξέρεις από πριν πως μερικά είδη παπουτσιών είναι καλό να αγοράζονται ένα νούμερο μεγαλύτερο ώστε να επιτρέπει την σωστή κυκλοφορία του αίματος και να μην κουράζει. Η Victoria Beckham γκουρού στα ψηλοτάνουνα παπούτσια και με σοβαρό πλέον ορθοπεδικό πρόβλημα εκμυστηρεύτηκε πως δεν είναι λίγες οι φορές που αγοράζει παπούτσια ένα νούμερο μεγαλύτερο για να είναι άνετα – προσθέτει μπροστά στις μύτες βαμβάκι.

-Για να καταλάβεις το νούμερό σου φροντίζεις να περπατήσεις φορώντας και τα δύο παπούτσια και να νιώσεις πόσο μαλακό είναι το δέρμα του παπουτσιού. Θυμάσαι και τη μαμά σου να ρωτάει εάν θα ανοίξουν μετά από λίγο καιρό όταν σου έπαιρνε παπούτσια μικρή… Τότε το άγχος ήτανε να τα κρατήσεις και για την επόμενη χρονιά τώρα το άγχος σου είναι να τα φοράς με όσο το δυνατόν λιγότερους πόνους.

-Σε περίπτωση που υποφέρεις από κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα όπως το κότσι είναι απαραίτητη η αγορά παπουτσιών με μαλακό δέρμα. Το κόψιμο του παπουτσιού μπροστά πρέπει να αγκαλιάζει το κότσι και να μην κόβει σε εκείνο το σημείο.

To καλοκαίρι επιβάλλει πλατφόρμες

Οι πλατφόρμες! Μεγάλη εφεύρεση που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα οι άντρες αλλά λατρεύουν τα κορίτσια. Αγαπιέται γιατί δίνει ύψος και μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ σε οποιαδήποτε περίσταση.

ΤIP: Αγόρασε τις πλατφόρμες σου σε natural απόχρωση ώστε να συνδυαστεί με όλα τα ρούχα σου.

Πώς να τις φορέσεις
: Οι πλατφόρμες ταιριάζουν σε όλες περιστάσεις και με όλα τα ρούχα αρκεί να κάνεις τη σωστή χρωματικά επιλογή.

Σανδάλια: Μια σωτήρια λύση για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μία πολύ καλή εποχή για να συνδυάσεις στιλ και άνεση μαζί αφού πλέον τα σανδάλια μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες όπου κι αν βρίσκεσαι. Βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι και πάλι η ποιότητα του δέρματος. Τα σανδάλια καλής ποιότητος μπορούν να φορεθούν σε όλες τις περιστάσεις και να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη από την καθημερινότητά σου μέχρι και σε σημαντικά γεγονότα όπως ένας γάμος.

-Αν και αποτελεί μία πολύ άνετη επιλογή υπάρχουν μερικά πράγματα που αξίζει να σημειωθούν όπως είναι το μαλακό δέρμα. Ανακουφίζουν το πέλμα από τις υψηλές θερμοκρασίες που απορροφά το πόδι καθώς περπατάς. Αμέσως μειώνει τα πρηξίματα..

-Φρόντισε όταν αγοράζεις σανδάλια ή πέδιλα με τρουκς, είτε ντυμένα με μεταλλικά χαρακτηριστικά, να μη βγάζουν χρώμα επάνω στο πόδι.

-Δώσε έμφαση στη σόλα γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που απόλυτα φλατ παπούτσια μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα αφού γλιστράνε επικίνδυνα.

-Οι ειδικοί συμβουλεύουν -αν και ακούγεται παράλογο- να μην φοράς ανοιχτά παπούτσια μέσα στη πόλη αφού τα πόδια πέρα από άποψη υγιεινής είναι εκτεθιμένα.

-Όταν είσαι μέσα στη πόλη φρόντισε να αποφύγεις να φόρας σαγιονάρες. Οι σαγιονάρες είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται στην παραλία ενώ τη θέση τους μπορούν να πάρουν πολύχρωμα σανδάλια με παιχνιδιάρικη διάθεση.

-Είναι καλό πράγματα που θεωρούνται δεδομένα να αναφέρονται. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από τον έντονο θόρυβο κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Πέραν του ότι είναι ενοχλητικό στους γύρω δεν είναι καθόλου chic. Φροντίζεις λοιπόν όταν ανεβοκατεβαίνεις σκάλες ακόμα και όταν περπατάς να το κάνεις με τον λιγότερο πιθανό θόρυβο.

Πώς να τα φορέσεις: Τα σανδάλια μπορούν να φορεθούν από το πρωί στο γραφείο ή στη θάλασσα μέχρι και με cocktail dress αργά το βράδυ αρκεί να επιλέξεις το σωστό στιλ σε κάθε περίσταση.

Να θυμάσαι πώς ό,τι κι αν επιλέξεις να φορέσεις δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να φαίνεται πως δεν νιώθεις άνετα με αυτό που φοράς.

Read More

And More