Πώς να φορέσεις σωστά τα σορτσάκια! Plus: Styling tips για τον σωματότυπό σου…

Το αγαπημένο κομμάτι του καλοκαιριού το σορτσάκι γίνεται επιτακτική ανάγκη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών! Ποιο είναι όμως το σωστό σορτσάκι για το σωματότυπό σου; Πως θα το φορέσεις σωστά στην πόλη και πως στο νησί; Ποιοι είναι οι μυστικοί συνδυασμοί που θα κρύψουν τις ατέλειες και θα τονίσουν τα δυνατά σου σημεία;

Κάνε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να μάθεις που θα βρεις και πόσο κοστίζει το κάθε κομμάτι!

Safari & The City

DO
Το safari look συνηθίζεται με χακί σορτσάκι αλλά εσύ μπορείς να φορέσεις εναλλακτικά τζιν σορτσάκι. Αν ανήκεις στην κατηγορία μήλο άφησε τα λεπτά άκρα σου να φανούν και τόνισε την μέση σου με ένα μεσάτο safari σακάκι. Μια ταμπά ζώνη θα δώσει ωραίο σχήμα στη σιλουέτα σου!

DON’T
Tο σορτσάκι σου για safari city look πρέπει να είναι κοντό και όχι βερμούδα αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου sexy!

Ψηλόμεσο Σορτσάκι


Ο καλύτερος τρόπος να φορέσεις την απόλυτη τάση του καλοκαιριού color block είναι με ένα ψηλόμεσο σορτσάκι και ένα αέρινο top. Διάλεξε τα χρώματα που σου πάνε (το δυνατό φόρεσέ το στο top) και μην ξεχνάς να φορέσεις bold coloured παπούτσια πλατφόρμες ή πέδιλα! Στην περίπτωση που είσαι μέτριου ύψους απέφυγε τις μπαλαρίνες.

DON ΄T
Συνδύασε το ψηλόμεσο σορτσάκι με ένα ”άνετο” top με μακρύ ή μέτριο μανίκι και απέφυγε τα ντεκολντέ! Επέτρεψε στα πόδια να κλέψουν την παράσταση. Αν θέλεις να προσθέσεις και ζώνη προτίμησε μια πολύ λεπτή, δηλαδή skinny.

Βερμούδα με Σακάκι

DO
Έχεις περιττά κιλά αλλά τέλειες γάμπες; Η βερμούδα θα αντικαταστήσει το σορτσάκι, θα καλύψει τα επίμαχα σημεία και θα αναδείξει τα δυνατά. Πρόσθεσε ένα χρωματιστό σακάκι και αμέσως δίνεις τέλειο σχήμα στην σιλουέτα σου. Μην ξεχάσεις τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα πέδιλα με έντονο print.

DON’T
Μην φορέσεις την βερμούδα με σανδάλια και βαμβακερό μπουζάκι γιατί θα θυμίζεις τουρίστρια. Η βερμούδα πρέπει να έχει πάντοτε άνετη γραμμή καθώς οι πολύ στενές απαιτούν τέλειες αναλογίες!

City Western Girl

DO
Φόρεσε το αγαπημένο ξεβαμένο σου σορτσάκι με καρό πουκάμισο και δώσε έτσι όγκο στο πάνω μέρος του σώματός σου! Αυτός είναι ένας ιδανικός συνδυασμός για μικρό στήθος. Με τον τρόπο αυτό θα ”φέρεις” με μία κίνηση το σορτσάκι στην καθημερινότητά σου καθώς είναι ένα κομμάτι που δεν χρειάζεται να το φοράς μόνο στην παραλία.

DON’T
Αν δεν έχεις λεπτά πόδια απέφυγε το πολύ κοντό σορτσάκι και διάλεξε ένα τύπου boyfriend για πιο safe αποτέλεσμα.

Navy

DO
Το αγαπημένο navy εδώ δημιουργείται με ένα εμπριμέ σορτσάκι και ένα λευκό σακάκι! Κάνε τη διαφορά με φούξια παπούτσια και όχι τα αναμενόμενα κόκκινα! Διάλεξε αυτό το στιλ αν έχεις μικρή περιφέρεια και δώσε έτσι ”καμπύλες” στο σώμα σου.

DONT
Στο navy τα εμπριμέ είναι πάντα σχετικά με τη …θάλασσα! Τα floral, τα digital και τα ψυχεδελικά πάνε σε άλλη “παραλία”. Αν δεν νιώθεις πολύ άνετα με το κοντό σακάκι μπορείς να προσθέσεις ένα που καλύπτει αλλά σήκωσε τα μανίκια.

Playsuit

DO
Φοριέται τόσο εύκολα όσο ένα μίνι φόρεμα. Συνδύασέ το με μπαλαρίνες το πρωί και πλατφόμες το βράδυ! Προτίμησέ το με print για ένα πιο juicy αποτέλεσμα.

DON’T
Δεν ταιριάζει σε γυναίκες με μεγάλο στήθος. Το βράδυ συνδυάζεται με ψηλοτάκουνα!

Sporty

DO
Διάλεξε αυτό το στιλ για την παραλία ή το γυμναστήριο.Το πετσετέ σορτσάκι αγαπάει τα fluo χρώματα και τα γυμνασμένα σώματα! Απέφυγέ το οπωσδήποτε στο γραφείο ή σε επίσημες εμφανίσεις (εννοείται).

DON’T
Μην το συνδυάσεις με πουκάμισο ή κάτι πλεκτό -ταιριάζει μόνο με t-shirt, αθλητικά παπούτσια και σαγιονάρες. Το πετσετέ σορτσάκι είναι συνυφασμένο με μια πιο νεανική αισθητική! Απέφυγέ το εάν δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση!

Φωτογράφος: Γιάννης Βασταρδής
Styling: Σοφία Σούζα
Βοηθός styling: Κατερίνα Βασιλική
Make up, Μαλλιά: Δημήτρης Σταματίου
Μοντέλο: Nanta (We Models)

Read More

And More