FASHION RULES! Οι βασικοί κανόνες της μόδας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς!

Όλες γυναίκες έιμαστε, κι όλες ανεξάρτητα από την ηλικία ή την καταγωγή μας έχουμε κάτι κοινό, θέλουμε να είμαστε όμορφες. Δεν παίζει ρόλο αν τα καταφέρνουμε ή όχι τελικά. Το σημαντικό είναι ότι προσπαθούμε -και μερικές φορές μάλιστα περισσότερο από το φυσιολογικό, ξοδεύοντας πολύ χρόνο, χρήμα και ενέργεια σε καλλωπισμούς και είδη που θα μας κάνουν να φαινόμαστε ομορφότερες.

Και έτσι πρέπει να γίνεται. Το επιβάλει η γυναικεία φύση μας να περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Οι υπερβολές προφανέστατα δεν είναι αποδεκτές, αλλά το να φροντίζεις τον εαυτό σου και να αποφεύγεις κάποια στιλ και αξεσουάρ που έχεις τσεκάρει ότι δεν σε κολακεύουν δεν δίνει σε κανέναν το δικαιώμα να σε χαρακτηρίσει ως υπερβολική. Το ίδιο ισχύει φυσικά και με την αισθητική σου αφού το να απορρίπτεις κάποια στιλ και να διατηρείς κάποια standards στις επιλογές των ρούχων και των αξεσουάρ σου δείχνει μία γυναίκα που γνωρίζει τον εαυτό της και ντύνεται σύμφωνα με εκείνον.

Το TLife.gr σου έχει αναλύσει κατά καιρούς όλα όσα πρέπει να δίνεις λιγάκι παραπάνω σημασία στο ντύσιμο σου. Και τώρα σκέφτεται πρακτικά και σου τα συγκεντρώνει σε ένα άρθρο.

1: Βινίλιο! Όταν επιλέγουμε βινίλ μπουφάν ή σακάκι δεν το συνδυάζουμε ποτέ με δερμάτινο παντελόνι.
Το παντελόνι από αυτό το υλικό ταιριάζει μόνο στις γυναίκες με αδύνατα πόδια. Τα φορέματα καλό είναι να τα αποφεύγουν τα κορίτσια με extra παχάκια στην περιφέρεια.
Το βινίλ απαιτεί να διατηρούμε πάντα μία λιτή γραμμή στα χρώματα και στο υπόλοιπο στιλ του ντυσίματος μας.


Louis Vuitton

2: Ισορροπία! Όταν θέλουμε να φορέσουμε αρκετά κοντές φούστες ή ακόμη και παντελόνια σε αρκετά έντονο στιλ ή χρώμα τότε είναι καλό να διατηρούμε ένα balance με το τι θα το συνδυάσουμε από πάνω. Μεγάλη πρόταση της φετινής σεζόν είναι ο γιακάς peter pan που είναι κλειστός μέχρι πάνω. Εάν επιλέξεις μία φούστα με παγιέτα, σε έντονο ζωηρό χρώμα ή ακόμη και δερμάτινη, εάν την συνδυάσεις με ένα κομψό top ή πουκάμισο αμέσως διατηρείς με μαεστρία το ντύσιμό σου σε υψηλά επίπεδα αισθητικής.


Michael Kors

3: Απόφυγε να φορέσεις το φουσκωτό ή σε στρατιωτικό στιλ μπουφάν σου σε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού ή επίσημη εμφάνιση. Εάν το κάνεις όμως φρόντισε τα ρούχα που θα φοράς από κάτω να είναι σε πιο κλασικό στιλ ενώ τα ψηλά τακούνια αμέσως μεταμορφώνουν το στιλ σου σε πιο grande.

4: Όταν φοράμε ψηλά παπούτσια και το δάπεδο γλιστράει τότε με ένα μαχαιράκι ή ακόμα και με το κλειδί του αυτοκινήτου σου χάραξε οριζόντιες γραμμές στην μπροστινή πλευρά του πάτου του παπουτσιού σου. Οι γραμμές που θα δημιουργήσεις θα αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα. Ή ακομα μπορείς να βρέξεις μία χαρτοπετσέτα με coca cola και να την περάσεις από τον πάτο του παπουτσιού σου. Θυμήσου πως ξεκολάμε πάντα τα αυτοκόλλητα από τις τιμές και το νούμερο κάτω απο τη σόλα μας.


Fendi

5
: Το μάλλινο καλσόν είναι επίκαιρο και να θυμάσαι πως επειδή δεν είναι πολύ ‘σφιχτό’ δεν είναι λίγες οι φορές που προσθέτει όγκο στο πως φαίνονται τα πόδια σου. Αν παρ’ όλα αυτά το θέλεις φόρεσέ το σε πιο μουντά χρώματα όπως το λαδί, το σκούρο πορτοκαλί και το γκρί.

6: Τα παντελόνια είναι μία δύσκολη επιλογή με αρκετά tips που είναι καλό να συγκρατήσεις. Αν πρέπει να γενικοποιήσουμε όμως να σου πω πως βασικός κανόνας είτε το παντελόνι σου είναι τζιν είτε υφασμάτινο -ανεξάρτητα από τον σωματότυπο- είναι το παντελόνι να έρχεται στο ύψος από το κόκαλο της περιφέρειάς σου και το κάτω μέρος να είναι σε ανοιχτή γραμμή.

7: Βασικός κανόνας που σώζει ζωές! Το εσώρουχό σου πρέπει να είναι στο σωστό νούμερο και στη σωστή γραμμή ώστε να μην έρθεις αντιμέτωπη με το γνωστό σε όλους μας ‘κόψιμο’ από το λάστιχο. Εάν το εσώρουχό σου είναι πιο μικρό νούμερο αμέσως θα τονίσει από το πλάι τα λεγόμενα ψωμάκια. Πρόσεξέ το γιατί ποιός λέει ναι στα περιττά παχάκια.

8: To χρώμα είναι της μόδας ιδιαίτερα το πορτοκαλί, το φούξια, το πράσινο και το γαλάζιο. Στα πόσα χρώματα όμως ‘καίγεσαι’; Το όριο στα έντονα χρώματα που μπορείς να συνδυάσεις σε ένα σύνολο είναι καλό να μην υπερβαίνουν τα τρία.


Blugirl

9: Απαράβατος νόμος: δεν μπλέκουμε ποτέ τα animal prints! Αν φορέσεις ρούχα snake skin είναι αφορμή συναγερμού στην αστυνομία της μόδας να το συνδυάσεις με λεοπάρ ή zebra. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα θυμίσεις καναπέ Cavalli.


Blumarine

10: Η ζώνη φοριέται μόνο στα σωστά σημεία. Δηλαδή, εκεί που είναι τα θηλάκια του παντελονιού μας ή στη μέση μας, στο ύψος του αφαλού μας δηλαδή.


Donna Karan

11: Απόφυγε τις οριζόντιες ρίγες στις μπλούζες και στις φούστες σου αφού μπορούν να σου προσθέσουν πολλούς ανύπαρκτους πόντους και να σε κάνουν να φαίνεσαι τρισδιάστατη.


D&G

12: Όταν φορέσεις τη γούνα σου απόφυγε να τη συνδυάσεις με άλλα grande αξεσουάρ όπως καπέλα, μεγάλα γυαλιά ηλίου και γάντια. Μπορεί να είναι πολύ στιλάτα όλα μαζί αλλά σε εφαρμογή αν τα δεις μέσα στην καθημερινότητά σου μάλλον θα σε κάνουν να φαντάζεις υπερβολική.


Lanvin

13:
Hμέρες γιορτής και χαράς όπως γενέθλια, βαφτίσεις, γάμοι, parties, ρεβεγιόν κι άλλες ημέρες αγάπης δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσεις για ακόμη μία φορά την πεπατημένη και να φορέσεις τζιν. Φόρεσε τα καλά σου! Είναι μία καλή αφορμή για να ανοίξεις τη ντουλάπα σου να δοκιμάσεις ό, τι φουστανάκι έχεις και να βάλεις τα ψηλά σου παπούτσια.

14: Μην πανικοβάλεσαι άμα δεν μπορείς να αποκτήσεις όσα βλέπεις. Λίγες άλλωστε μπορούν. Δες τι λείπει από την γκαρνταρόμπα σου και αγόρασε από οικονομικά μαγαζιά τρία φρέσκα ρουχαλάκια. Να θυμάσαι πως ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει όλο σου το στιλ ακόμη κι αν δεν το έχεις ανανεώσει δύο χρόνια τώρα.

Read More

And More