O Σωτήρης Γεωργίου μιλάει στο TLIFE για το video της νέας του συλλογής

Ο Σωτήρης Γεωργίου παρουσιάζει ένα μέρος από την επερχόμενη χειμερινή συλλογή του μέσα από ένα πρωτοποριακό video στο οποίο συμμετέχουν 3 χορευτές και 1 χορεύτρια! Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Ρούλα Ρέβη και η προβολή του video θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαρτίου στο Yoga Bala στις 10:00. Θα έρθεις;

Τι θα δούμε την Πέμπτη το βράδυ;
Είναι ένα video που περιλαμβάνει τη χειμερινή συλλογή, ανδρικά και γυναικεία, και αποτελείται από μικρές ιστορίες με αναφορά στις έννοιες της συλλογής όπως είναι ο φόβος, η δράση, η αντίδραση, η ελπίδα, η μοναστηριακή και η επαναστατική απλότητα! Τα ρούχα έχουν μεταμοντέρνες γραμμές είναι γεμάτα από ένταση και πολυμορφία! Υπάρχουν αντίθετες έννοιες στη συλλογή όπως είναι τα ονειρικά δίπολα αφού τα ρούχα έχουν διπλό ρόλο και ανταποκρίνονται στην αιχμηρή πραγματικότητα! Ακόμα μια ωραία έννοια είναι τα άφυλα – έμφυλα σχήματα με αναδυόμενα επίπεδα, κάτι που αποτυπώνεται στα ρούχα. Στο video συμμετείχαν 3 άνδρες και 1 γυναίκα. Οι εικόνες δηλώνουν το φόβο όπως μπορεί να μεταφράζεται μέσα από ένα ρούχο με κουκούλα και τις χορευτικές κινήσεις. Υπάρχει και ένας σκοτεινός ερωτισμός ανάμεσα στην κοπέλα και στα δύο αγόρια.

Πόσο διαφορετικό είναι να βλέπεις τη μόδα μέσα από χορευτές και όχι μοντέλα;
Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάποιο video και συνεργάζομαι με χορευτές! Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την έκφραση του σώματός τους. Υπάρχει μια έντονη κίνηση! Εάν βάλεις ένα μοντέλο να κάνει μια εκτίναξη με τα πόδια και ένα χορευτή, θα δεις μεγάλη διαφορά με το σώμα του χορευτή..



Ποιες ήταν οι επιρροές σου στο σχεδιασμός της συλλογής;

Επηρεάστηκα από λέξεις, όχι από εικόνες. Οι λέξεις έγιναν σκέψεις και από εκεί ρούχα! Ο φόβος και η επανάσταση αποτυπώνονται με τις κουκούλες καθώς από μόνη της η κουκούλα έχει έναν επαναστατικό χαρακτήρα! Έχω επηρεαστεί από όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι. Βλέποντας τα ρούχα και το video αντιλαμβάνεσαι τα νοήματα! Με το video δείχνω την ένταση που ένιωθα και εγώ κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της συλλογής! Ολοκληρωμένη η συλλογή θα παρουσιαστεί στη Fashion Week την επόμενη εβδομάδα. Οι χορευτές με βοήθησαν να δείξω την κίνηση αλλά και τις λεπτομέρειες του ρούχου, κάτι που είναι πολύ δύσκολο με την πασαρέλα.

Ποια είναι τα χρώματα που έχεις χρησιμοποιήσει για τη συλλογή;
Στα αντρικά χρησιμοποίησα μαύρο, γκρι, γκρεζ και πολλές αποχρώσεις αυτών! Στα γυναικεία είναι τα ίδια αλλά έχω προσθέσει ματζέντα και ένα πιο ανοικτό μπεζ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Την σκηνοθεσία έχει κάνει η Ρούλα Ρέβη και το μοντάζ ο Θανάσης Τότσικας και ο Χρήστος Αλεξανδρόπουλος το styling! Το make-up έχουν κάνει η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου και ο Βαγγέλης Θόδος

Μπορείς να βρεις τα ρούχα του Σωτήρη Γεωργίου στο Showroom: Μιαούλη 16, 2ος όροφος, τηλ.: 210.3243210

Θα σε δούμε στο Yoga Bala: Ρήγα Παλαμήδου 5-7, Ψυρρή Τηλ.: 2103311335

Read More

And More